כתבה מעולה! מאוד אהבתי.
אני דחיינית בכל דבר מאז ומתמיד. הטכנולוגיה עוזרת לי להפסיק לדחות מטלות יומיומיות כמו תשלום של חשבונות (כי זה כ"כ קל פתאום...), אבל בלימודים, למרות שאני מנצלת אותה טוב, זה כמו בוידיאו שמאד-אלוט העלה, ההעדפה היא לסיפוקים מיידיים. לארגן את השיעורים שלי יפה הרבה יותר מהיר מאשר לבצע אותם, או זו לפחות האשליה שאנחנו קונים בקלות רבה..
וכמה שעות אנחנו מבזבזות על האינטרנט? על שטויות, תכלס.. דברים שאפילו אם ישאלו אותך דקה אח"כ, את תודי שב- 99.9% מהמקרים לא מדובר במידע שלא יכולת להרשות לעצמך לפספס (*אהמ* להפך..)
עשיתי צעד בעקבות הכתבה, ומחקתי בזבזני זמן שאני מכירה מחיי הפרטיים - כל קבוצות הוואטסאפ שהיו לי. זה לא היה לי קל, כי מדובר בקבוצות שכולן שייכות ללימודים (טריגר מעולה לתירוצים למה לא למחוק), אבל עשיתי רגע חושבים והגעתי למסקנה שאין לי בהן שום תועלת ממשית שאין לה תחליף קל וזמין. אז עדיף כבר לחסוך בכלים שדורשים ממני עוד משאבים ולהשתמש בכלים שגם ככה אני עושה בהם שימוש, כמו מייל וסמסים.
לגבי מיזעור השימוש בטכנולוגיה, ובכן, זה פאקינג קשה לי!
אני נחשבת לטכנולוגית ביותר, ואולי לבנאדם שמנצל אותה הכי הרבה בסביבה שאני מכירה. אז אני רואה בה הרבה מאוד יתרונות ולא רואה עצמי מתנתקת- אפילו לא לרמה של אנשים הסובבים אותי בעלי זיקה לטכנולוגיה. אני חושבת שהטכנולוגיה מקלה לנו על החיים. יש גבול דק מאוד אמנם בין מצב בו הטכנולוגיה מועילה מאוד לבין מצב בו היא הרסנית, אבל באותה נשימה, איך אפשר לוותר על המציאות המדומה, שלוקחת לך אלפי קילומטרים והופכת לך אותם למרובע של כ- 3.5" ברזולוציה של 480X320?! זה הרי אדיר! אני מעולם לא הייתי בחו"ל, לדוגמה, אבל מכירה את חו"ל בחלק מהמקרים כאילו שהייתי שם בעצמי.
מתי יכולת לשמור ביום אחד על קשר עם איזה 100-200 איש, ולדבר עם כולם באותו יום (אפילו עם אנשים זרים..)?
אני חושבת שהדבר היחיד שצריך להשתנות זה לגרום לטכנולוגיה לעבוד יותר לטובתנו, להיזכר מה הבסיס, מה הכי חשוב לנו (הבריאות בשורה התחתונה), ולדאוג שהטכנולגיה המטורפת שלנו תשרת את "נפש בריאה בגוף בריא".
סתם דוגמה? מה אם כל המחשבים היו מכבים את עצמם כשצריך לישון? הרי שלא הייתה לך ברירה וכבר היית לומדת לנצל את היום שלך טוב יותר, כבר היית נסחפת פחות..
כן, רואים שהנושא הזה ממש ממש מעסיק אותי..