הבלוגיה בראשון שני ושת"פ תפוז

יש לך תעודת בגרות?

אופציית שילוב המבחנים כמו "שניים במחיר אחד" לוקה בחסר ואף מסוכנת. אני דוחה את המחשבה לשלב בין מבחני הלשון והספרות. מבחינתי אין פשרות.
כל בוגר תיכון במדינה חייב לצאת לחיים כשהוא דובר עברית תקינה. בעל אוצר מילים עשיר ויכולת ביטוי בכתב ובעל-פה.

תכני המבחנים כפי שהם היום אינם זהים ואינם מקבילים בשום דרך למעט העובדה שהם נכתבים באותה שפה.
הנוער שלנו ממעיט לקרא ספרים. מרבית קהל הקוראים שאני פוגשת בביקורי בספריה שייך לקבוצת הילדים או לקבוצת הבוגרים.
בודדים הם בני העשרה שמשוטטים בין מדפי הספרים. עצם איחודם של המבחנים לשון וספרות ייתן לגיטימציה מוחלטת לרדידות
השפה ועלול להכחיד מתוכה את השימוש הנכון במספרים, זכר, נקבה והטיית הפעלים.

שהרי כבר כיום נאנקים הלומדים לפסיכומטרי תחת עול המילים והביטויים שלא פגשו בהם מעולם.

הרשומה כולה ותגובת לשכת שר החינוך

starlight1900

New member
אנה דקל-ליווי התפתחותי- שבוע העסקים הקטנים|המ

אנה דקל-ליווי התפתחותי- שבוע העסקים הקטנים- עסק קטן עם לב ענק שמשפיע על עתיד ילדנו!
אני רוצה לספר לכם על אישה קסומה, שעזרה לי אישית ולהרבה אחרות...בליווי התפתחותי עם התינוק שלנו.
אתם מוזמנים להכנס לפוסט ולהתרשם מהפעילות שאנה דקל מציעה לאימהות ואבות שבנינו:)
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2724247

הצילו- כינים!!!

קיבלתי הודעה מהגננת- הגן מלא בכינים וכדאי לבדוק את הילדים
.
בתזמון מושלם פנו אלי מתפוז להתנסות במוצר הדרין ONCE.

המוצר הוכח כמשמיד כינים וביצי כינים בטיפול אחד בזכות שילוב מרכיבים, האחד חונק את הכינה ובכך משמיד אותה
, והשני חודר לתוך הביצה ומשמד את מה שיש בפנים
.

קצת על הדבקות בכינים:
הכינים יכולות לחיות מחוץ לראש עד יומיים ולכן יכולות לעבור מראש לראש באמצעות מגע עם כובעים, שמיכות, כריות או באמצעות מגע ישיר בין ראש לראש.
ההדבקה שכיחה בעיקר בגילאי 4-15 ובקרב בנות בעיקר.
רוב הילדים נדבקים בכינים לפחות פעם אחת בחייהם.

אתחיל בשני יתרונות מרכזיים שהיו למוצר בשבילי:

היתרון הגדול מבחינתי, מכיוון שמדובר בילדה בת שנתיים, המוצר לא מכיל חומרי הדברה כימיים ולכן ניתן להשתמש החל מגיל חצי שנה.
מדובר בג'ל ולא שמפו ולכן בגיל הזה זה נוח שאפשר לשים אותו על השיער בכל מצב, גם תוך כדי משחק ולא רק באמבטיה. כמובן שבסיום יש לשטוף אותו מהראש.
המוצר ללא ריח (כמי שזוכרת את הריח של התכשירים מילדותי ועד היום זה יתרון משמעותי).
הטיפול קצר- 15 דקות בלבד.

חסרונות:
בגלל שלא שוטפים את השיער לפני קשה למרוח אותו על כל השיער מבלי לבזב הרבה חומר.
מיד אחרי השטיפה השיער נראה טוב ונעים אבל ביום שאחרי היה נראה כאילו לא הצלחנו לשטוף הכל.
המחיר: כ-80 שקלים למוצר די קטן.

לסיכום אני יכולה להגיד שכינים זה סיוט של כל ילד ובעיקר של כל הורה. תכשיר הדרין שינה לי את הדעות הקדומות שהיו לי על תכשירים שהשתמשתי בהם בילדותי (מסריחים, נדרש להשאיר אותם הרבה זמן על השיער). חווית השימוש קלה ונוחה, המחיר והיום שאחרי קצת מציקים.

krispina

New member
שנופיע בגדול על הקיר מול עזריאלי ? כן כן כן!!

לפני כשבוע וחצי התחילה תחרות של אבקת הכביסה טייד לכבוד חגיגות יומולדת 10
והם חוגגים את זה עם הפרצופים השמחים של ילדי ישראל - איזה כיף?

בתחרות כולם מוזמנים להעלות תמונות של ילדיהם לבושים בלבן כי יש לבן ויש לבן טייד :)
כל המקדים זוכה - יש 1,600 מקומות על הקיר מול עזריאלי ל- 1,600 ילדים מקסימים מחויכים ולבושים בלבן.
חלק מהילדים שיקבלו את מרבית הלייקים בעמוד האישי של ההורה - יזכו למקום כבוד על הקיר כשהתמונה שלהם תופיע בגדול.

כמובן שאני העליתי תמונה של עידודו שלי לבוש בלבן בבגדי ובכובע השף המחייך והמקסים מכולם (משוחדת או מה?)

אשמח כמובן שתכנסו לתמונה אצלי ותוסיפו עוד לייקים ועוד לייקים
כדי שעידודו יופיע בגדול על הקיר. ------> לחצו פה כדי לעשות לייק לעידודו

גם הרבה מפורסמים העלו תמונות של המתוקים שלהם , ואם אתם גם באינסטגראם כנסו לראות בטאגים את #tide10
מה אתכם? איפה הילדודס שלכם? קדימה קדימה להעלות תמונות לעמוד התחרות :)

krispina

New member
ואני אעשה עם התמונה של הילד שלי מה שאני רוצה

לא רוצה אל תשימי , אף אחד לא הכריח אותך.

555555555555555555555555555555

krispina

New member
כינים? רק מהמילה הזו כבר מגרד לי הראש!

הכניסה לכינים אסורה!!!

זוכרת את הילדות שלי עם שיער ליפתי כבר מגיל 7+- שבהחלט הכינה נחמה וכל חברותיה ביקרו בו המון פעמים........
הכינה נחמה, את טפיל חוצפן שנוחת לנו על השיער , מתרבה עליו כאילו אין מחר, מציק מגרד מציק מגרד .....ומדבק.

היום אני בת 32 לא זכרתי לרגע שיש כזה דבר....עד שהנסיך שלי נדבק בפעם הראשונה - גירד פה ושם ולא ייחסתי לזה חשיבות
ואז אחרי יומיים הסתכלתי וקלטתי בקו האחורי של השיער את הנקודות הלבנות ה@$#$%#$# האלה!!! כן כן, זה זה!! את לא מדמיינת אמרתי לעצמי.
עשיתי סקר שוק זריז על איזה תכשיר מומלץ ואיזה מסרק כדאי לקנות וכך עשיתי, אצתי רצתי וקניתי הכל!!
ובמקלחת חשכו עיניי שגיליתי כמויות של נחמות על הראש הזעיר שלו, בין שערותיו הדקיקות והחמדמדות, כינה נחמה תעשי טובה תדלגי על הבן שלי זה לא בשבילי כל זה
תוך כדי גירדתי ללא הפסקה בעצמי..........ובדיעבד גיליתי שהוא העביר אלי כמה....ולסרק את עצמי ואת השיער המתולתל שלי ?!? לא קל בכלל!

בעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע מה זה הדבר הזה?!?
איך מטפלים? איך נפטרים? איך נמנעים?!?! איך ואיך ואיך!!!

נכון שבוע שעבר קיבלתי להתנסות מתפוז את הדרין ONCE + מסרק של ASSY - אבל ההתנסות האמיתית שלי היתה לפני כשנה שחיפשתי את החומר הכי טוב להתמודד עם הכינים בראש של הנסיך.
וכמובן קראתי וניסיתי את הדרין ONCE ועל הדרך קניתי מסרק של ASSY כי דובר עליו רבות ברשת, טיפול אחד על שיער יבש , ללא ספק היה טיפול שהכחיד את כולן .
היתרון הגדול הוא שהדרין וואנס הורג את הכינים וגם את ביצי הכינים הוא חודר לתוך הביצה "לעובר" הכינה וכך משמיד אותה והיא לא יכולה לגדול לכינה גדולה ומגעילה.
המוצר לא מכיל חומרים כימיים שזה ייתרון עצום מבחינתי, טיפול של 15-20 דק ואת רגועה -------------- עד לפעם הבאה :)

חסרון קטנטן אבל לא משהו שלא מתגברים עליו בזכות התוצאות - הוא השמנוניות של כל העסק , צריך להזהר אם זה באמבטיה, צריך לחפוף היטב עד לשטיפה מוחלטת.

אני מאחלת לכולנו ראשים נקיים ובריאים - ריקים מנחמות למיניהן :)

(ד"א אני גירדתי במשך כל הכתיבה על כך..........אם חושבים אז מגרדים חחחח)

ai21

New member
לא צריך להרעיל את הלדים עם כמיקלים רעילים

יש פתרונות פשוטים יותר - בלי להרעיל את הילד, ובלי שהכינים ישיגו עמידות בפני הרעל.
אבל את זה לא תראי בפרסומות.
את זה - הגננת של הילדה לימדה את הורי הילדים בגן.

שמים במיקרוגל רבע חבילת מרגרינה פשוטה - וממיסים.
אחרי זה מערבבים עם האצבע (כדי לוודא שהחום לא יפגע בילד)
ואז - מוסיפים קצת חומץ - ומערבבים שוב (המרקם הופך ממוצק לסמיך).
שמים על הראש של הילד ועוטפים בניילון, מחכים חצי שעה (ואז הכינים מתות).
אז מסרקים עם מסרק צפוף,
ובסוף חופפים (כדי שהסירחון של החומץ יעבור).
בזכות הטריק הזה - כמעט ולא נתקלתי במקרי כינים.

AvivG6

New member
אנחנו בתקופה נקיה כבר הרבה זמן (טפו טפו טפו)

ועדיין קורא ומגרד בראש בדיוק כמוך...

אנחנו חווינו את המכה בפעם השניה מזה כ- 3 שנים

וגם אני זוכרת ילדות שבה הכינה נחמה אהבה לבקר אותי תכופות... ומה לא עברתי... לא רק הבושה, אלא גם כל החומרים הכימיים של פעם.
על כן החלטתי שאני לא מעבירה את הבנות שלי בדרך בה אני עברתי, ולא שמה להן על הראש חומרי הדברה.

לשמחתי, בפעם הראשונה שגיליתי את נחמה על ראשה של הבכורה, הצלחתי להתגבר על הבעיה ע"י סירוק יומיומי בלבד.
בזמנו הן היו רק שתיים, כך שהיו לי 3 ראשים לסרק (כן... גם אני נדבקתי
). כאב לי נורא על האמצעית שבזמנו הייתה רק בת שנתיים, וכבר נדבקה.

בחודש האחרון, הכינה החליטה לבקר שוב, והפעם אנחנו 4 ראשים! והשלישית רק בת שנתיים עם שיער מתולתל, ולא ממש מאפשרת לסרק אותה.

משנוכחתי לגלות שעל אף הסירוקים, אין תוצאות והג'ונגל אינו פוחת, והקטנה גם הדביקה כנראה את הילדים בגן שלה (על אף שכל יום שלחתי אותה עם שיער אסוף, ועל אף שהשיער שלה לא כ"כ ארוך בגלל התלתלים), חיפשתי משהו ללא חומרי הדברה וכמה שיותר טבעי.
בבית יש לי נחמה care שקיבלתי כחלק מהתיק של מוצר השנה 2012. אך לאחר בדיקה קצרה לגבי החומרים שבו (הוא אינו מכיל חומרי הדברה), גיליתי כי אין להשתמש במוצר מתחת לגיל 4. כך שאצלנו הוא לא נותן את הפתרון.
המשכתי לחקור ולחפש, ואז גיליתי את הדרין once. אהבתי את העניין שאפשר להשתמש בו מגיל חצי שנה וכמובן שאין בו חומרי הדברה. היתרונות הנוספים שלו שאהבתי הם שהוא בעצם חונק את הכינה ולא מאפשר לה לנשום, ושהוא גם הורג את הביצים. דבר נוסף הוא שהכינים אינן מפתחות כנגדו הגנה כמו בשאר התכשירים, ועל כן אין בעיה לחזור ולהשתמש בו.

שתי הגדולות שיתפו פעולה, אך הקטנה כל הזמן ברחה לי והיה ממש קשה לשים לה את הג'ל.
התוצאות: אצל שתי הגדולות כל הכינים מתו.
אצלי ואצל הקטנה נמצאו כינים שהמשיכו לטייל להן.
לצערי הגירוד אצלי עדיין קיים, אם כי לא מצאתי מאז כינים מטיילות.
את הקטנה אני רואה מידי פעם מגרדת, אך טרם יצא לי לסרק אותה מאז ואני מקווה שאלה לא כינים ששרדו.

וכמו שכתבת, היה קשה להוריד את הג'ל מהראש, ונדרשו לפחות שתי חפיפות על יבש כדי להוריד אותו. היתרון: הבנות נראו טוב במראה הרטוב, וקיבלו מחמאות! (איזה ג'ל שמת לה?)

והיפה הוא... שתוך כדי שאני כותבת על התכשיר, משמאלי מככבת הפרסומת של הדרין
(מיקוד, מיקוד, מיקוד)

שתהיה לכולנו שנה נקייה מטפילים!!!
(ושהן כבר תיכחדנה מהעולם! טרם גיליתי/הבנתי/מצאתי את תפקידן בעולם פרט להיותן טפילות).

veredha5

New member
נחמות? כינוי לכיינים

אמאל'הההה.... כינים !!...
ככה הגבתי בפעם הראשונה שגליתי שהבת שלי נדבקה בכינים, זה הזכיר לי נשכחות מילדותי
אני, התלתלים והמון נחמות על הראש

מה עושים?? איך נפטרים מזה?? איך היא נדבקה? למה?? למה??

מהר מהר הכנסתי את הבנות למקלחת והתחלתי בסירוק (תוך כדי התייעצות טלפונית עם קרובת משפחה) בזמן שבעלי קפץ לבית מרקחת להביא תכשירים נגד כינים ( כן, כן המון תכשירים ).

באותו הזמן התחלתי לגרד כמובן שגם אני נדבקתי -יש לי סוג כזה של שיער שנדבק

לאחר טיפול ארוך באותו יום שישי מתיש חיפשתי מוצר יעיל ואיכותי ללא כימקלים ואז גליתי את הדרין ONCE שהוא היחיד שהשמיד את הנחמות ואת ביצי הנחמות.

לכן שמחתי מאוד שקיבלתי מתפוז ערכה להתנסות הכוללת הדרין ONCE ומסרק סמיך assy

התכשיר הינו ג'ל ולא שמפו מה שמקל מאוד על השימוש זה לא נוזלי ולכן ניתן להניח על השיער בקלות ולחכות רבע שעה ללא נזילות של החומר על הפנים, הבנות יכולות להמשיך לשחק עד לחפיפה.
הדרין אינו מכיל כימיקלים מסוכנים ומסרטנים ומכיל נוסחה חדשנית של חומר מיוחד אך עדין יותר. שזה חשוב כמובן כשמדובר בשימוש אצל ילדים. (ניתן להשתמש מגיל חצי שנה)

מה שחשוב לציין הוא כי התכשיר מחסל לחלוטין את הבעיה בזמן קצר ביותר כי הוא לא רק משמיד את הכינים אלה גם את ביציהן בטיפול אחד רק טיפול אחד של 15 דקות וזהו.
גם המסרק הסמיך ASSY היה בשימוש והיה מצוין, לא נתקע ובשערות כמו הפשוטים יותר ולא נשבר. לבנות שלי יש שיער ארוך מתולתל מאוד וקשה מאוד לסרק .
חסרון שצריך לחפוף היטב עד לשטיפה מוחלטת של החומר כי הוא שמנוני מאוד ולא מקציף מהר עם השמפו.

בקיצור מומלץ מאוד

לא רוצה לראות את השלט הכינה נחמה הגיעה לגן
נחמה לכי לבקר במקום אחר ולא על ראשי ילדינו

מכירים את זה שמדברים על כינים ופתאום מגרד לנו הראש אז עכשיו מגרד לי
היום בערב בדיקה

שבוע טוב וראש נקי

למעלה