מעדן סויה מי יסרב?
במסגרת שת"פ עם תפוז הגיעו לטעימה מעדני סויה.
המעדנים דורשים קרור והמרקם כל כך דומה למרקם מקביל של מעדני חלב שבדקתי את הרכיבים לראות אם אין טעות.
אז זהו, מעדן סויה דומה לחלוטיון לכל מעדן אחר העשוי מחלב.
פתרון מושלם לטכעונים שמתחשק להם להתפנק עם ממתק בדמות מעדן ועכשיו הם יכולים.
מצויין לרגישים ללקטוז החלב שעכשיו יכולים לטעום מעדן.
הטעמים שניסיתי היו שוקולד, אפרסק ותות.
הטעמים דומים לטעמי מעדנים העשויים מחלב.
להרגשתי, נישה חדשה המאפשרת לאכול מעדן גם לכאילו שעד היום לא יכלו מפאת רגישות או אידיאולוגיה.
כעוסקת בתחום התזונה, ההתייחסות שלי למעדנים היא כאל ממתק.
נכון שאני שמחה שכמות השומן נמוכה יחסית, סוכר ברמה סבירה אבל זה לא מה שמושך את תשומת הלב בסדרה הזו.
העיקר הוא תשומת הלב לאותן קבוצות שעכשיו נכנס עוד מוצר לסל המוצרים שמבינהם הם יכולים לבחור.
באותו יום החלטתי לאפות עוגה.
הוספתי לעוגה בחושה שרצה אצלנו בבית המון זמן את המעדן בטעם אפרסק,.
הטעם והמרקם התעדנו. עוגה נהדרת בטעם אפרסק מעודן.
עוגה בניחוח אפרסק של אמא
כותבת המתכון: ורדה דודי
1 כוס שמן
3 ביצים
3 כוסות קמח
1 1/2 מעדן סויה בטעם אפרסק
1 1/2 סוכר
וניל
קליפת לימון
חבילת אבקת אפיה
לשים ביחד, תבניות משומנות, 180 מעלות צלזיוס, כשעה