מתי התחברתם לראשונה לאינטרנט ?

tzachy

New member
מתי התחברתם לראשונה לאינטרנט ?

או בימילים אחרות (בהנחה שהתמכרתם/ן מיד (כמוני)) כמה שנים אתם במִרְשֶׁתֶת?
איך היתה חווית הגלישה הראשונה (ו/או נקודות ציון לאורך השנים)?

אני כ +20 שנה (לא זוכר את התאריך המדוייק) כפי שפרטתי אצלי בבלוג (ואני לא עושה כאן תחרות, אני מעריך שהרוב התחברו לראשונה אחרי. אצלי מחשבים זה גם תחביב מגיל צעיר יחסית. סתם מעניין לקרא חוויות של אחרים/ות בהקשר הזה)..

פריאל 12

New member
אני בקושי זוכרת...

לפני 10 שנים...? אולי קצת יותר.
המליצו לי על צ'אט (לא פחות ולא יותר) וכך התחלתי את הגלישה באינטרנט.
היה נחמד מאוד ואהבתי, אבל התחלתי להשתעמם כי לא שוחחתי עם גולשים בפרטי,
וכמה מעניין זה יכול להיות בכללי של צ'אט? :)
עם הזמן עברתי לצ'אט אחר, קטן הרבה יותר, ושם ניהלתי מס' חדרים.
בצ'אט הזה הכרתי מס' אנשים שאיתם נפגשתי ועד היום אנחנו חברים טובים.

tzachy

New member
אז את קצת late adopter

(כמוסבר כאן) אבל זה כנראה (לפחות להגדרתי) חלק ניכר מהציבור.
אני למשל, פחות פועל לפי גישה עידרית ("תופעת העדר"), כלומר זה שאייפון פופולרי (או לפחות היה) זו לא סיבה לרוץ לקנות אותו, כנ"ל לגבי אייפד. אלו (לטעמי) לא באמת פריצות דרך טכנולוגיות. בוודאי ובוודאי שפייסבוק היא (שוב לטעמי) לא פריצת דרך בשום דבר, אלא יותר מעידה משהו על האופי האנושי (ע"ע "האח הגדול"
) ואני יודע שזה עלול להיקרא לא פופולרי וכו'... אבל זו דעתי.
האינטרנט לעומת אלה, הוא בהחלט פריצת דרך משמעותית (למרות שהוא לא מושלם, לטעמי [1]).

אני התלהבתי מ"ים המידע" ובכלל מ"ים האפשרויות". את האימייל הכרתי עוד מלימודי באוניברסיטה (מאמצע שנות השמונים). [1] אני חושב שהאינטרנט עדיין רחוק ממיצוי, צריך רק לשנות ולהגמיש דברים מסויימים...

פריאל 12

New member
בהחלט

נראה לי, שאם לא הייתי עוסקת במקצוע שמשלב בתוכו את תחום התקשוב ומצריך
לימוד והתחדשות תמידיים, זה היה קורה אף מאוחר יותר.

נעמי155

New member
האמת

שגם אני לא זוכרת. זה גם משהו סביב ה 15 שנה, ובדיוק כמו פריאל,גם אני התוודעתי לראשונה לנט דרך הצ'אט.
והייתי פריקית לא קטנה של צ'אט. גם הכרתי המון חברות/ים אז...והיו לנו המוני מפגשים והיינו שנים בקשר, אבל עברה חלפה לה תקופת הצ'אט מזמן ומרחקים גיאוגרפיים עושים את שלהם, ועם הזמן הקשרים הלכו ודעכו.

tzachy

New member
זה מעניין

לפני שהתחלתי לכתוב את התגובה הזאת, "הימרתי" ביני לבין עצמי... מבלי לבדוק בגוגל, שיש בפייסבוק למשל (כדוגמא לרשת חברתית מובילה) יותר נשים מגברים.

זה מתיישב עם תיאורית האמפטיות/מערכתיות (מוח "גברי"/"נשי") שמוסברת בספר "ההבדל המהותי". עכשיו בדקתי וכצפוי... (כמצויין כאן) זה כנראה נכון. נשים (הכל כאן בהכללות, כמובן) מחפשות יותר את הקשרים הבין-אישיים, גברים (כנ"ל בעניין ההכללות) דברים אחרים... (מי אמר פור******ה?
פוי...! אבל אולי גם עוד מידע חשוב..).

אז אם בחורות מחפשות את הקשר הבין-אישי, למה 'הן' (אני מסתפק באחת, אבל אחת מתאימה) לא פונות אלי דרך הבלוג שלי?
[שאלה ריטורית] גם אני מחפש קשר (ואפילו רציני. ואני רציני, לשם שינוי...).

יש לי גם חברים שהקשר נוצר דרך האינטרנט, אמנם באופן עקיף, כלומר ההכרות ממש נוצרה מחוץ לאינטרנט, אבל הקבוצה נוצרה כתוצאה מפירסום אינטרנטי (וזה קרה לי כמה פעמים).

נעמי155

New member
אני יכולה להבטיח לך

שהיו המון גברים בצ'אטים ד'אז.
דווקא לפייסבוק, יש לי פחות סבלנות, אני לא מרבה להמצא שם.
שנית, כמעט בכל מקום תמצא רוב נשי, בעיקר היכן שמתבטאים בכתב, לנשים יש הרבה יותר סבלנות לעניין הזה
גברים יותר פרקטיים, הם לא מבזבזים יותר מידי זמן על כתיבה, הם רוצים לגשת לעצם העניין לשמו נתכנסו.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ב1993 התחברתי לראשונה לאינטרנט, לפני זה הסתובבתי קצת בBBSים

גם אני התחלתי בעיקר בצ'אטים, ב95 בערך היתה לנו חבורה לא קטנה שהכרנו בצ'אט של ואללה, אח"כ עברנו יחד לכמה אתרים אחרים וכינינו את עצמנו "פליטי ואללה", עם חלק מהם אני בקשר עד היום.

tzachy

New member
לי עוד היתה תוכנה שכתבתי שהופצה בחינם בBBS-ים

אני חושב שהתחלתי עם הBBS-ים באזור 1988(?). בערך ב-1991, התקשר אלי טלפונית מישהו מארה"ב וביקש אישור להשתמש בתוכנה הנ"ל שכתבתי (שמסתבר הגיעה עד לארה"ב (לפ עידן האינטרנט הפרקטי)) לאיזשהו צורך... איך הייתי גאה בזה...

אפרופו צ'אטים, לא התלהבתי יותר מידי מהם. אלא אם כן אלו צ'אטים עם אנשים שאני מכיר (בזמנו ICQ ושות', אח"כ <...> (היו עוד הרבה בדרך (NetMeeting?)), אח"כ גוגל טוק, סקייפ וכו' וכו'), אבל אני זוכר את הצ'אטים ב-IRC (אתה בטח מכיר/יודע עם תוכנה מתאימה). זה היה עולם (תרתי משמע) בפני עצמו. היתה שם כמות גדולה מאוד, גם של נושאים ('חדרים') וגם של משתמשים. שמעתי שם עצות מעניינות בכל מיני תחומים, אבל נגמלתי מזה מהר...

אם כך, אז אתה באמת מהוותיקים. לפי זה בשנת 2000 (כשהאינטרנט כבר היה אמור להיות מאוד נפוץ) רק 20% מהאוכלוסיה בארץ היו מחוברים. תאר לך מה היה המצב ב1994?... אני מנחש שפחות מ4%...

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הכמות אכן היתה יותר קטנה

אבל האיכות יותר גבוהה, לפחות בהתחלה מי שהיו מחוברים היו בעיקר אנשי מחשבים ואנשי אקדמיה.

נעמי155

New member
מישהו זוכר

את ה"אודיגו"? גם שם גלשנו בעוונותינו, אבל ממש מעט.
וברוך שובך לארץ הקודש.

פריאל 12

New member
צחי, נדבקת משיח'?!

לא מספיקים הקיצורים בעברית, עכשיו גם קיצורים לועזיים?!
מה זה BBS?

tzachy

New member
זה משהו קצת קדם אינטרנט

ר"ת של Bulletin Board System (ע"ע). האמריקאים 'משוגעים' על קיצורים...
אנשים פרטיים (בד"כ, לפחות מניסיוני. היו גם חברות (בעיקר בחו"ל)) הקימו (גם בד"כ כיוזמה פרטית ונתנו השירות בחינם) אצלם בבית מערכת שכללה מחשב אישי (ייתכן שייעודי) ש'רצה' עליו תוכנה ייעודית (מעין 'מערכת הפעלה' שכזאת) שחובר למודם (בד"כ) רב-קווי שחובר לקו טלפון.
מי שרצה וידע את מס' הטלפון של BBS שכזה (והיה לו מחשב עם מודם ותוכנה מתאימה) היה יכול להתקשר ולהתחבר אליו. היו שם כל מיני תוכנות שאפשר היה להוריד (או גם להעלות), משחקים, תמונות, סירטונים קצרים וגם מעין אי-מייל (שעבד קצת אחרת מהאי-מייל של היום. למשל היה איטי יותר (היה תלוי בסינכרון בין BBSים)). אפילו אני זוכר שראיתי בBBS אחד מערכת שידוכים (משהו טרום אתרי ההכרויות).

פריאל 12

New member

רק אני מתגעגעת לימים בהם ההורים המתינו חודשים ארוכים עד שחיברו אותם לקו הטלפון? :)

לא *עד כדי כך* ותיקה

אבל בהחלט מכניסה את עצמי לקבוצת הותיקים

גם אצלי הצ'אט היה הטריגר להתחברות.
התחלתי בתוכנה שכמעט ולא היתה מוכרת - freetel בערך ב 1997
רשימה של מחוברים על רקע מסך שחור שלגבי כל אחד
היתה רק אינדיקציה אם הוא בשיחה או פנוי.
משם עברתי ל mIRC שאהבתי מאד
(מי מכיר את AUTOEXEC
?)

למעלה