בישולים לחג ולסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לחג ולסופ"ש

להערב אני לא מבשלת אלא מתארחת לארוחה צנועה,
אבל לגבי המשך החג והסופ"ש אני עדיין זוממת כמה דברים שעוד לא התבשלו לגמרי (תרתי משמע). מה שבטוח זה שתהיה שם כרובית, כי יש לי שלוש כאלו שמחכות להגשים את הייעוד שלהן

בינתיים תביאו קצת השראה ממה שקורה אצלכם בסירים/על השולחן!

RSPA

New member
אצלנו רוקדים עם מנגולד

פעם ראשונה נסיון להכין מנגולד ממולא ונראה בינתיים בסדר למרות שזו ממש מטלה לא פשוטה לגלגל אותו עם העורקים הלבנים הקשים במרכז כל עלה.
אבל הסתדרנו.
המתכון אגב הוא של "דייזי" ונקרא "מנגולד ממולא באורז וסלק של דייזי" >>> http://tinyurl.com/o4m83sv
לא היה לנו ברור מה זה פילטים של לימון המופיע במתכון אז הכנסנו גרד לימון.

את כל מה שנשאר - זה אומר גבעולים קשים של המנגולד, תפוח אדמה (שפרוסות ממנו שמנו על תחתית הסיר עם הממולאים), אורז וסלק ופטרוזיליה - טחנו עד דק במעבד מזון הוספנו קמח חומוס, קמח חיטה, שמרי בירה, קוואקר ונענע וקצת מי סודה , ואנחנו הולכים להכין מזה קציצות/לביבות. נראה מה ייצא. בינתיים העיסה במקרר.

Gidi Shemer

New member
פילטים = פרוסות ללא קליפה וציפוי

כלומר- החלק ה"בשרי" של הלימון.

בפעם הבאה תנסה להוסיף מעט חומץ למי החליטה של העלים ואל תחשוש לשים את העלים מעט יותר מכמה שניות בזמן החליטה (20-30 שניות). זה יספיק לריכוך העורקים הלבנים.

RSPA

New member
יצא מצוין. גם הממולאים וגם הקציצות. ממש טעים.

ladybug6

New member
כאן יש בסוף פרחי כרובית בפירורי לחם

ופשטידת בצל נסיונית שאני מביאה איתי הערב לארוחה עם חברים. אם זה יעבור בשלום אני גם אעלה מתכון

בנוסף יש שאריות מאמש שאמא של הבנזוג הכינה - פסטה עם עגבניות ופטריות, אורז לבן וחורשט סבזי טבעוני.

irit103

New member
גם אמא שלי עושה במיוחד

עבורי חורשט סבזי טבעוני,
אך אני אוהבת אוכל צבעוני

לכן היא מוסיפה למרק עגבניות, רסק עגבניות ועם שועעית אדומה ...... מעדן.

ella1302

New member
אני הכנתי אתמול מרק ירקות עם אטריות ופיצה

טבעונית. היום אכלתי שיפודי ירקות ותפו"א.

אין לי מושג מה להכין מחר- פשוט התעייפתי מכל החגים ושבתות שבאו עלינו לטובה בחודש האחרון.

ella1302

New member
רוטב עגבניות תוצרת בית, פרוסות בצל, פרוסות

עגבניה, רצועות גמבה, זיתים, תירס, קוביות חציל קלוי- ככה אני אוהבת את הפיצה שלי, עם המווווון ירקות. לקראת סוף אפייה פיזתי שמרי בירה מעורבבים עם 2 כפות שמן זית ומעט מים.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני הכנתי חביתת חומוס ופנקק טבעוני

זה הפעם הראשונה שהכנתי ויצא מאוד טעים

למעלה