בישולים לחג סוכות

ladybug6

New member
בישולים לחג סוכות

בהיעדר אייקון ייעודי,
עבר הסבה לסוכה.

אז מה מכינים לחג?
איפה חוגגים?
מה אוכלים?

אנחנו מתארחים אצל משפחה והתבקשנו להביא סלט וקינוח אז אני אביא את הסלט הירוק החגיגי הקבוע שלי, ולקינוח אני זורמת עם מגפת האוריאו שהשתלטה על הקהילה הטבעונית בארץ, והולכת על קינוח אישי שככל הנראה יכיל קרם קוקוס-וניל ושוקלד לבן עם עוגיות אוריאו, וגנאש שוקולד מעל. נקווה לטוב!

מה אצלכם ב-
?

שום רעיון

ובחילה מטורפת
נראה לי שמישהו אחר יצטרך לבשל הפעם...ואין לי שום רעיון או כיוון
סוכה כבר יש לנו מהממה ומקושטה

taltala013

New member
חג שמחיייח לכולם

זהו סופית נותרנו לבד אני והאיש שאיתי. אייזה כייף!!! כי בד"כ אנו מוזמנים ע"י הבת שעובדת בד"כ מאוד קשה וחוזרת בשעות מטורפות מהעבודה. לקראת ערב החג איזה יומיים שלושה מראש עומדת ומבשלת לפחות ל 10 אנשים. אנו לא פעם גם עובדים בערב החג מתקלחים מתלבשים והולכים, כמובן שלי מכינים מנות טבעוניות מיוחדות. והפעם אני בישלתי לנו, הכנתי ירקות אפויים בתנור, מרק ירקות וסלט שורשים, האיש שאיתי שהוא קנבור ובד"כ לא מת על האוכל שלי הפעם מאוד נהנה והייה לנו ממש ערב של כייף אמיתי.

אין סוכה.... וחבל

למרבה הצער אני עובדת מחר אז הבישולים יהיו בפחות נחת... מתכננת בישולים למקפיא בחוה״מ. מקווה לקבל בסוף החג אתרוגים כדי להכין ריבה (בשנה שעברה ראיתי שכן מהבית ממול הולך לכיוון הפח עם ארבעת המינים, התקלתי אותו וביקשתי את האתרוג

מארחים היום

מודה שתהיה היום מנה בשרית- בכל זאת אני הצמחונית היחידה מבין 16 האנשים שיהיו כאן, אבל היות ואני המארחת ולכן אחראית על התפריט- יש אך ורק מנה בשרית אחת וכל השאר הוא צמחוני (הרוב המכריע טבעוני)!
מנה ראשונה מרק ירקות
בעיקריות (או אחרי המרק):
ספרינג רולס
פיצה
סלט בלקני של שעועית לבנה
קארי ירקות
אורז פרסי עם שעועית ירוקה וגזר
תפו"א בתנור
סלט לחודש תשרי (חסה+ רימון+ תפוח+ קשיו+ רוטב)
אנטי-פסטי
&nbsp
לקינוח- פירות, והילדים רוצים שנכין גם "עוגיות עבאדי"- אז אולי נצליח גם את זה

לא בדיוק לסוכות, אבל לחם נטול גלוטן

אפיתי לי לחם נטול גלוטן. מסבתר שהיה לנו את הרשע והפשע שנקרא קמח ללא גלוטן, אבל ממש מעט, אז הוספתי לו מעט קמח סויה [אבוי! יש לזה טעם חזק! אז הוספתי ממש ממש קצת כי לא היה קמח אחר חוץ מקמח חיטה
] וקצת קורנפלור [לפי הכמויות הנפלאות שלך מיקי!], לזה הוספתי אבקת אפייה, קצת מלח, קצת אגוז מוסקט, ובטטה שריככתי במיקרו וקילפתי ומעכתי. לכל זה הוספתי ממש מעט מים, ממש מעט שמן, יצרתי צורה של לחם, משחתי בשמן ועשיתי חריצים למעלה שחרצתי בסכין חדה, את כל היופי הזה הכנסתי לתנור שחומם ל160 מעלות על גבי נייר אפייה. כשהיה נראה טוב הוצאתי וישר הכנסתי לתוך שקית וקשרתי אותה [לשמור על הלחות]. כשהוצאתי את זה זה היה אלוהי!
אז תודה למיקי על זה שכל דבר שאני עושה שמחליפים בו קמח במשהו נטול גלוטן למדתי ממנה

נפגשים אצל סבא

אני מביאה את עוגת האוריאו שיושבת לה כבר במקפיא, ומכינה גם חלות מתוקות

הו השמיים רועדים ורועמים

ואני דואגת לסוכה המהממה שהקמנו...
הילדים והישן לצידי נוסעים לאכול אצל קרובים ואני עם בעלי החיים כאן
כל כך קיוויתי לשבת בה בנחת עם מרק ירקות מהמן שהכנתי ובצקניות נהדרות נטולות גלוטן עבורו
סלט חצילים קלויים בגריל עם וחינה גולמיתף מיצליים, שום תועפות פטרוזיליה וכוסברה מעט מייפל, פלפלת חריפה מגידול עצמי...
אורז מלא עגול עם אפונה וסלט ירקות טרי חתוך קטן קטן

יין לבן משובח , פאי גבינת טופו ובשבילי זה די והותר

ואיתם שלחתי

ךזניה טבעונית עמוסת קוביות בטטה וקישואים
האמצעית הזמינה כדי ללמד את המארחים שאפשר טבעוני נ"ג שכולם רוצים עוד

העוגה

בצק פריך נ"ג
מלית טופו קדיתא +יוגורט תנובה סויה+סוכר, מעט מלח, מיץ מליים שלם,קצת קמח ת"א
מעל חבילת שוקולד מריר עלית, רבע כוס חלב סויה, כפית שומן קוקוס

לא טעמתי אבלהריח נאה והצורה...תשפטו בעצמכם, לא עוגת קונדיטוריה אבל מבטיחה

אחרי צינון

הנה היא
כולם אוהבים, מאד
הבצק יצא פריך להפליא ודק
המלית חמצמצה מתוקה כמו גבינה והשוקולד נו שוקולד
רק אני מחפשת משהו שאני מכירה ולא מצליחה להרפות ואינני אוהבת עוגות גבינה רק ניו יורק צ'יז קייק......

ladybug6

New member
והיום.. מתחילה להנות מהמטבח החדש

אתמול הכנתי עוגה בחושה-שיש של גבינה ושוקולד נוגט, זה היה נסיון לנצל שאריות של מלית גבינת סויה מתוקה ושל שוקולד נוגט ששימשו לשבלולי שמרים מוקדם יותר השבוע. פשוט ערבבתי אותם בגסות לבלילה של עוגת וניל ויצאה לי אחת העוגות הכי טעימות שאי פעם עשיתי!
&nbsp
והיום, בישולים להיום ולמחר בערב, חלק על האש כרגע וחלק אכין רק מחר:
תבשיל חצילים וקישואים ברוטב אדום
אורז עם צימוקים ושקדים
סלט סלק מתקתק חמצמץ
סלט פלפלים קלויים
פסטה ברוטב כלשהו, עוד לא הוחלט איזה
אולי תבשיל עדשים או סלט עדשים קר
סלט עגבניות שרי ובזיליקום וצנוברים קלויים ובצל סגול
סלט ירוק כלשהו
נראה לי שזהו?
חג שמח וטעים

ladybug6

New member
יש טוסטר אובן, שתמיד היה

הגז לא היה מחובר פה בשבוע הראשון, אבל משבוע שעבר גם זה כבר יש..

למעלה