בישולים לסופ"ש של חוסר ודאות

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש של חוסר ודאות


מה בתכניות?
אני עשיתי קניות של הרבה פירות וירקות טריים, לא מתכוונת להשתגע עם בישולים, אולי איזה סלט פסטה קר, ואולי גבינת סויה ביתית. אולי אולי אכין גם עוגת גזר. נראה.

מה אצלכם?
 
חצילים!

מלא חצילים אז אחד חתכתי לקוביות קטנות, טיגנתי תועפות בצל, עוד תועפות שום החצילים פנימה וקישוא אחד, כמון, מלח, פלפל שחור. נאכל עד תום...
עוד שניים נפרסו ונקלו מרוחים בשמן זית יהיו בסיס למלית פאי מלוח מחר.
עוד אחד ייקלה מחר וייטחן עם טחינה גולמית, מיצלימון, שום ונענע.

חוצמזה קציצות משבבי סויה, עדשים חומים וכתומים שהושרו ונטחנו כמו כן אורז אדום ושחור געול שהושרו ונטחנו במעבד מזון. קישוא, בצל ומבחר עלים ירוקים.
יש תירס לבן טעים ומתוק משלבת אותו בסלט כרוב סגול, בצל ירוק, חמוציות. מלח פלפל מיצלימון וזהו.
פרות לסלט מעורב פרי וירק- מנגו משובח, בצל סגול, כןסברה קצוצה ונענע קצוצה, תפוח פינק לידי בפרוסות דקיקות וענסים סגולים נטולי גרעינים פרוסים. מלח ים גס, פלפל שחור גרוס, שמן זית.

מחר נראה מה עוד
יש לי דלעת יפנית נפלאה, חומוס מושרה, עגבניות נפלאות, מלון מהמם בא לי להכין גלידת מלון ולואיזה או משהו כזה.
 
בסוף ככה

מהפרות הכנתי סלט פרות ענק לפי בקשת בת ה-18 שחוגגת מחר, אננס טרי, מנגו, אוכמניות, פטל אדום, משמשים, תפוח זהוב,נקטרינות, שזיפים...מעט מי זוהר, מעט מייפל ונתתי לזה לעמוד מעט. אוח אין דברים כאלה.

לצד סלט הכרוב שיצא משובח והקציצות הנפלאות, מילאתי דלעת יפנית באורז,בצל מטוגן ועדשים שחורים. כמון מעט רוטב סויה וזילופי סילאן לפני שכיסיתי במכסה הדלעת והכנסתי לתנור.

אורז עדשים ובצל נאפו גם בכלי חסין חום.

חומוס בסיר לחץ לבלנדר עם מיצלימון כמון פפריקה חריפה וטחינה גולמית. בלי שום הפעם.

חציל בלדי גדול בתנור לבלנדר עם טחינה גולמית הרבה שום ופטרוזיליה, מיצלימון ומלח. מעולה.

פרוסות חציליפ קלויות מונחות על בצק נ"ג פריך, מעל תערובת טופו מגורר עדין , קישוא ובצל כנ"ל. מעל שפכתי תערובת של שמנת אלפרו, עגבניות מיובשות, שום, פלפל שחור ומעט עמילן טפיוקה.הנחתי את שארית פרוסות החציל מעליהן בצל ירוק קצוץ, הוספתי הרבה כורכום בזריה מעל. לתנור לכחצי שעה.

סלט ירקות חתוך קטן- עגבניות שרי ורגילות, מלפפון ,נבטים, בצל סגול.

טחינה.

עבור הצעיר מבחר פטריות טריות במחבת לצליה בפרוסות דקיקות.

חוצמזה הוכנו שתי עוגות לא טבעוניות, טרמיסו עם בשקוטים תוצרת בית ופאי לימון. שתיהן נ"ג.

לחמניות עם קמח מלא וקווקר שיצאו מנחמות ורכות להפליא ועם זה יציבות וברות פריסה.

זהו. נראה לי
 

ladybug6

New member
וואי וואי

סחטין עליך..
אני חתכתי סלט והתעייפתי ובזה סיימתי את הבישולים לסופ"ש

מעניין הדבר הזה שהכנת עם החצילים על בצק פריך ושמנת עם טפיוקה, מה יצא מזה?
 
פשטידה

חביבה עם שכבת בצק פריך, בטעם עשיר בשל שילוב הקמח נ"ג
שכבה דקה של חצילים וקישואים בפרוסות מעל החלק העיקרי של הטופו ןהקישואים מחוזק בדבק של הטפיוקה והשמנת ומעל מעטה דק חום של פרוסות חציל דקיקות והרוטב . מצויין לצד סלט ירקות ומתאים לשאר רכיבי הארוחה, חלבון בשפע .
 

ladybug6

New member
אהה, מעניין, אני דמיינתי מעין פיצות לבנות

אפשר לעשות באמת משהו כזה, נשמע מצוין עם הרכיבים שתיארת, רק להחליף לבצק שמרים
 

יוספה 51

New member
אני בנתיים בשביתה. יותר מדי שעות עבודה

חמישי-שישי ואזעקות תוך כדי לפני ואחרי, מכדי שיהיה לי כוח לבשל. יחד עם זאת, באופן יוצא דופן וחד פעמי (אחת לשבוע) יש לי את כולם לארוחה ביום שבת, אז אחשוב שבת בבוקר.
 

smaak

New member
אני בעיקר בעניין של תבשילים מהירים

אז אני מכינה תערובת של ירקות שונים ותבלינים, יוצא בדרך כלל טעים לאללה.

אתמול חתכתי דלעת ואידיתי בערך חצי אידוי,
תפוחי אדמה מיום לפני כן שהורתחו במים, גם בקוביות גדולות,
מנגולד צהוב וסגול שנשארו לי,
בצל, תבלינים, קצת מים,
יצא יופי. סביר להניח שאמשיך בקו הזה בסופשבוע.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
להיום בישלתי עדשים ואכלתי עם סלט

למחר אני מכין כרובית ואוכל אותה בין ארוחות ולצהרים שעועית לבנה
 
אצלנו היה אתמול טופו אפוי עם המון טבעות

בצל שאודו עמו בתנור (יצא מדהים) ובתור מצע אורז שבושל עם שלל ירקות
לגבי היום, עוד לא החלטתי.
 
אין לי ממש מתכון, אבל זה די פשוט -

סוחטים את הטופו וחותכים לקוביות ושמים במרינדה, אחר כך חתכתי המון בצל לטבעות ושמתי עם הטופו בתבנית ב"סתם" רוטב פשוט של סויה, סילאן וקצת צילי מתוק ודחפתי לתנור, מדי פעם ערבבתי את הטופו כדי שכל הקוביות יקבלו מעטפת קראנצ'ית, המים ברוטב רתחו והתנדפו ברובם מה שהותיר רוטב מצומצם מלוח-מתוק שהקיף טבעות של בצל מאודה טעים וקוביות הטופו האפויות. יאמי!
 
למעלה