תבשיל סייטן ביין אדום
מצאנו את עצמנו עם מקרר די ריק, בלי יכולת להכין את הדברים הרגילים שלנו, ובלי הרבה חשק לצאת לקניות (
). מצאנו בבית בקבוק יין אדום
(של ברנד שבדקנו פעם ואנחנו יודעים שזה טבעוני, כי הרי לא כל היינות טבעונים), החלטנו לאלתר משהו, יצא ממש לא רע אז אני חולקת את המתכון
מבוסס בחלקו על מתכון
סטייק סייטן ברוטב פלפלים של קהילת העבריים מדימונה.
1 בטטה חתוכה לקוביות - לרכך מראש בסיר עם מים.
חופן ברוקולי (כמה שהיה לנו בבית
) חתוך.
את שני הנ"ל - להקפיץ עם יין אדום ומלח+פלפל
1 קופסת פטריות משומרות מסוננות - להקפיץ עם מעט שמן ויין אדום ומלח+פלפל.
1 גוש סייטן קפוא - לחתוך לצורת סטייקים ולטגן בשמן עם יין אדום ומלח+פלפל
לתוך סיר: חצי כוס רוטב סויה +3 כוסות מים +2-4 כפות טריאקי. על אש גדולה.
להוסיף לסיר 2 כפות גדושות של ג'ינג'ר כבוש קצוץ (ג'ינג'ר של סושי) ו-4 שיני שום קצוצות.
להוסיף לסיר את כל המוקפצים מהשלב הקודם - לפי הסדר.
לערבב בצד 2 כפות גדושות קורנפלור מעורבבות בשליש כוס מים - ולהוסיף לסיר
לערבב בצד 4 כפות אבקת שמרי בירה מעורבבות בחצי כוס מים - ולהוסיף לסיר
(חשוב לערבב את הקורנפלור והשמרי בירה במים לפני הכנסתם לסיר, כדי שלא יווצרו גושים שקשה להפטר מהם).
לתת לזה להתבשל.
הגשה: על מצע אורז לבן רגיל.
יצא לנו נורא טעים!