בישולים לסופ"ש

בינתיים זה

מניחה שעוד סלט או שניים יצמחו תוך כדי
ירקות טמפורה(קמח חומוס, מי סודה ותערובת פלפלים יפנית)- סלק פרוס דקדק, דלורית כנ"ל ואצבעות קישואים ברוטב מחומץ אורז ,סוכר חום וסויה. אין דברים כאלה.
ממרח חומוס ביתי בתוספת שעועית לוביה.
קוביות טופו רך, גדולות יחסית, מונחות על ובין ירקות ברוטב סילן, סויה שמן שומשום, טחינה, שום וקליפת לימון תערובת יפנית לתיבול . בתנור.
קציצות אורז אדום ושבבי סויה מטוגנות טיגון ראשוני מונחות על הרבה בצל ועלי מנגולד ברוטב חלב קוקוס, הרבה שורש כורכום, שום, עלי סלרי וצרור פטרוזילה מעט קורנפלור וחתיכת פלפל חריף בגידול עצמי.צכוסות בעלי מנגולד רכים ממולחים מעט. בתנור.
ממרח פלפלים קלויים טחונים עם אגוזי קשיו.
צ'יפס קרוע ביד. נשאר שמן טיגון מהטמפורה אז...
סלט ירקות צבעוני.
טחינה ביתית עתירת לימון.
סלט כרוב וזרעים- חמניה, דלעת אולי שבבי שקדים.
לקינוח יש לנו עוגת יומולדת דובדבנים הפוכה מאתמול עם רוטב וניל מבושל
דובדבנים טריים מהממים
מלון אורגני שאין דברים כאלה
ואולי אכין עוד משו...

 
עוגתנו

אתמול חגגנו לבכור והוא הזמין עוגת פרות הפוכה
אז הנה היא
דבדבנים הפוכה טבעונית נטולת גלוטן
מועשרת בשקדים

 
סלט קייל עם פאפיה

וטבעות בצל סגול עם שום על זסטר, שמן זית, מיצלימון סחוטרי, טיפטיפונת סילן


בכרוב בסופו של דבר הרבה הרבה גזר בקוביות קטנטנות,בצל סגול כנ"ל, חצי צרור פטרוזיליה מקוצץ דקדק ברוטב לימונים כבושים בבית, שמן זית,טיפ טיפה מייפל ופלפל שחור גרוס
 

יוספה 51

New member
דיווח ושאלה למיקי.

אז היה לנו- מוסקה שאבא שלי עשה, מהמם, ממש מצוינת. אני עשיתי סלט כרוב שני צבעים בצל ושקדים פרוסים, פשטידת ברוקולי, קציצות עדשים, תרד ופטריות, כרובית בקדירת חומוס ו- את עוגת הפירות ההפוכה והטעימה של מיקי. ועכשיו לשאלה- כנראה שהקצפתי את מי החומוס קצת פחות מדי, העיסה יצאה נוזלית מדי, העוגה סירבה להתהפך, וכשכבר התהפכה בחלקים נראתה יותר יפה פחות הפוכה. יחד עם זאת יצאה טעימה מאד. האם ניתחתי נכון את הבעיה? ומבחינת האחסון עכשיו- מקרר או לא?
 
בעיקרון

כשהקצף לא מספיק יציב תראי את זה כבר בערבוב עם החומרים האחרים, או אז ניתן להוסיף כף קמח תפוחי אדמה או פודינג וניל לבישול

אם העוגה מאד רטובה כדאי לשמור בקרור. אם העוגה לא רטובה אפשר בחוץ, רק לזכור שפרות אחרי יומיים בחוץ יתחילו להתעפש

אני הוספתי לדובדבנים שבבי שקדים כדי שהקרמל ידביק עוד משהו שם ונוצר ממש כיסוי אחיד כשהפכתי.
 
למעלה