הסירים לשישבת הקרובה

הסירים לשישבת הקרובה

אז מה מכינים לסופ"ש?

אצלי אין שבת בלי מרק
מחר אחשוב על עוד משהו
 
שישי שבת.


לשישי בצהורים תבשיל ירקות עם קציצות גונדי . ואורז לבן.מאכל פרסי
ולערב שבת .מרק פיטריות.
דג ברוטב...
וסלטים.
סלט מיונז סלט ביצים סלט ירקות..
חצילים בתנור..ופרוסות של חצילים .בתנור..
לשבת בבוקר.דג קרפיון מבושל במים עם מלח פלפל כל השבת בפלטה זה ממש מעדן.מאכל פרסי
זה מתכון של חמתי זל עם ביצים קשות ותפוח אדמה...ושניצל ואורז שגם נישאר כל השבת בפלטה
עוגת גבינה פירורים עם כמו סוכר.. השבת אנכנו רק 3 קצת חופשה....
שבת שלום
 

חנהפ

Active member


אני יודעת שזה לא ע"פ כל כללי הטקס המקובלים בתפוצה,אבל , אני לא מהתפוצה
אז עשיתי מה שהתאים לי...
ועכשיו , אחרי שבת אני יכולה לספר שהיה נהדר!
רכיבים:

3 בצל ירוק
4 גבעולי סלרי עם עלים

1 בצל קצוץ
1 עגבניה מגוררת
3 גזרים חתוכים לקוביות
300 גר' דלעת חתוכה לקוביות קטנות
2 קישואים חתוכים לקוביות

8 כוסות מים
2 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
חצי כפית כורכום
רבע כפית פפריקה מתוקה
מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה:

קוצצים דק מאוד,במעבד מזון, את הבצל עם הסלרי

מזהיבים את הבצל במעט שמן
מוסיפים את הירקות ומאדים כ- 15 דקות על אש קטנה
מוסיפים את המים והתבלינים
ומביאים לרתיחה
מוסיפים את הבצל והסלרי הטחונים
מבשלים כ- 40 דקות, כשהירקות מתתרככים מוסיפים את הקובות הקפואות לסיר
ומבשלים עוד חצי שעה אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים, כי הקובות סופגות קצת נוזלים ולתקן טעמים אם צריך.
 
למעלה