אני יודעת שזה לא ע"פ כל כללי הטקס המקובלים בתפוצה,אבל , אני לא מהתפוצה
אז עשיתי מה שהתאים לי...
ועכשיו , אחרי שבת אני יכולה לספר שהיה נהדר!
רכיבים:
3 בצל ירוק
4 גבעולי סלרי עם עלים
1 בצל קצוץ
1 עגבניה מגוררת
3 גזרים חתוכים לקוביות
300 גר' דלעת חתוכה לקוביות קטנות
2 קישואים חתוכים לקוביות
8 כוסות מים
2 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
חצי כפית כורכום
רבע כפית פפריקה מתוקה
מלח,פלפל שחור
אופן ההכנה:
קוצצים דק מאוד,במעבד מזון, את הבצל עם הסלרי
מזהיבים את הבצל במעט שמן
מוסיפים את הירקות ומאדים כ- 15 דקות על אש קטנה
מוסיפים את המים והתבלינים
ומביאים לרתיחה
מוסיפים את הבצל והסלרי הטחונים
מבשלים כ- 40 דקות, כשהירקות מתתרככים מוסיפים את הקובות הקפואות לסיר
ומבשלים עוד חצי שעה אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים, כי הקובות סופגות קצת נוזלים ולתקן טעמים אם צריך.