הסירים לשישבת חורפית

הסירים לשישבת חורפית


קור, גשם, רעמים
מה מכינים?
כמובן יש המון אפשרויות כמו ממולאים למיניהם, קדירת בשר, ומרק טעים

אצלי - מרק תימני עם קוסקס אמיתי ב-10 דקות

קוסקוס בייתי
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=38548


ואצלכם איזה תבשיל יחמם אתכם?
ועם איזו עוגה או קינוח תסיימו את הארוחה?





 

חנהפ

Active member
ממש קיבוץ גלויות, אצלנו

מרק פטריות..
דגי סול אפויים בירקות
חזה עוף בלימון, אורז וברוקולי ולקינוח טארט דובדבנים

 

חנהפ

Active member
טארט דובדבנים -מתכון

לקלתית:
250 גר` קמח
100 גר` שקדים טחונים
50 גר' קורנפלור
80 גר` סוכר
קורט מלח
1 כפית קליפת לימון מגוררת
230 גר` חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
כמה כפות מי קרח


מילוי :
1/2 ק"ג דובדבנים טריים מגולענים , לבשל עם 1/2 כוס סוכר,סרט מקליפת לימון ,
מקל קינמון ו1 כף קורנפלור מעורב במעט מים להסמכה
.יש לבשל מראש ולקרר לפני המילוי

3/4 מהבצק -לשטח בתבנית עגולה 26
1/4 לקרר
להניח בקלתית את המילוי הקר ,היה לי מילוי שהכנתי כשהיו דובדבנים טריים,אני מניחה שבעונה זו אפשר להשתמש בדובדבנים משומרים ולבשל לזמן קצר מאוד
לרדד את שארית הבצק, לקרוץ צורות ולהניח מעל המילוי, להבריש בחלמון
לאפות בחום 180 מעלות כחצי שעה
 

חנהפ

Active member
דג סול אפוי בירקות

להפשיר את נתחי הסול, לסחוט מהנוזלים, להמליח לפלפל ולמרוח חרדל, את זה כדאי להכין כמה שעות מראש
הירקות:
1 בצל פרוס להזהיב במעט שמן
3 פלפלים :אדום,צהוב,כתוב, לפרוס דק דק (במעבד מזון)
להוסיף לבצל
להמשיך לאדות עוד כ- 20 דקות
לתבל במלח ומעט טימין
לקרר

להניח בתבנית חסינת אש מחצית מהירקות, להניח את נתחי הדג
לכסות בשארית תבשיל הפלפלים
לאפות 180 מעלות 20 דקות
 
טורט אגוזים במלית ובציפוי קרם שמנת מתוקה

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=40281

זה טורט פשוט מאוד, אילתור של הרגע האחרון

החומרים

6 ביצים גדולות
1 שקית אבקת וניל
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס קמח תופח מנופה
גרידה מחצי לימון + 2 כפות מיץ לימון
חופן אגוזים קצוצים
3 כפות שמן רגיל
1/2 1 כוסות סוכר
4 כפות ליקר כלשהו (אני שמתי ליקר פירות יבשים תוצ´ בית)
את הליקר שמים בהכנת בצק הטורט

אופן ההכנה

להפריד ביצים ולהקציף לקצף קשה את החלבונים עם הסוכר (את הסוכר מוסיפים בהדרגה).

(אחרי הקצפת החלבונים המשכתי לערבב את שאר החומרים במיקסר על המהירות הכי נמוכה).

מערבבים היטב את החלמונים ומוסיפים אליהם את גרידת הלימון, השמן,הוניל, מיץ לימון, שוב מערבבים היטב.

אחר"כ להוסיף את החלמונים לחלבונים בעדינות ותוך קיפול,
אחר"כ את הקמח והאגוזים ממשיכים לערבב ומוסיפים את האגוזים הקצוצים.

לאפות בתבנית 26, כ-40 דקות - (עדיף בתבנית 24 יוצא יותר גבוה) .

הרטבת פנים העוגה -

לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור , מכינים כוס נס קפה (כפית שטוחה נס קפה + 2 כפיות סוכר וללא חלב)

לחלק את העוגה ל- 2 ,
להשקות אותה בשני חלקי העוגה עם משקה הנס קפה שהוכן.

ציפוי וקרם לעוגה -

1 שמנת מתוקה + 1 כוס חלב קר + שקית אינסטנט פודינג וניל
- להקציף היטב

=========== למרוח באמצע העוגה לסגור עם החלק העליון של העוגה ושוב לצפות מעל העוגה ובצדדים.

 

מעמקים39

New member
אני מכירה את הקוסקוס הזה וגם בישלתי אותו בעבר

הוא באמת נראה כמו קוסקוס אמיתי והוא גם טעים אבל יש איתו שתי בעיות שבגללן למדתי להכין קוסקוס אמיתי תוך שעה וחצי ואם תרצי אלמד אותך. זה ממש קל ואפילו כיף. הבעיות שגיליתי עם הקוסקוס המהיר הן: כשמכניסים כף לפה, הקוסקוס הופך לעיסה דביקה ולא נשאר גרגירים, כך גם כשנוגעים בו נוזלי המרק. הדבר השני הוא שבגלל שהוא מהיר, מידי פעם מתגלה איזה גרגר סולת לא מבושל ונדמה שאנחנו אוכלים חול. מספיק גרגר אחד בכדי לתת תחושה לא נעימה. אם הצלחת להתגבר על אי הנעימות הזאת אנא שתפי ואולי במקרי חירום אחזור לבשל אותו.
 
איזו מתוקה את ושמחה מאוד שאת גולשת בפורום שלנו

שמחתי מאוד שרשמת את הערותיך לגבי המתכון כל הערה היא הערה בונה לכולנו , מכל הערה לומדים ואסור להעלב.
לידיעתך זו המטרה של מתכון מהמאמרים, אם לא מצליח אני כאן לעזרתך

כמה שאלות והערות:

- האם שמת מספיק מרגרינה/שמן? והאם נמס לגמרי במים הרותחים?
מאוד חשוב השומן מאחר והוא הגורם להיפרדות הגרגרים.

- לאחר שמוסיפים את הסולת לסיר, מורידים מהאש ומתחילים , תוך ערבוב נמרץ, להבליע את הסולת במים הרותחים - כך תמנעי גרגרים לא מבושלים

- לאחר סיום ההכנה של הקוסקוס מעבירים לנפה המיוחדת לקוסקוס לקבלת גרגרים אחד אחד

אם רוצים לחמם קוסקוס הנמצא במקרר בקופסה, לגרד עם מזלג את הקוסקוס ולהעביר לחימום.

תקראי היטב את הערותי ואחרי כל זה תאמיני לי שיצליח לך.

בהצלחה
 

מעמקים39

New member
היום הכנתי קוסקוס כמו שאני רגילה,

עם סיר אידוי ומעט עבודה אבל נזכרתי בקוסקוס שלך והחלטתי לנסות בשבת הבאה את הקוסקוס המהיר. אדווח לך בעוד שבוע איך יצא
 
למעלה