טורט אגוזים במלית ובציפוי קרם שמנת מתוקה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=40281
זה טורט פשוט מאוד, אילתור של הרגע האחרון
החומרים
6 ביצים גדולות
1 שקית אבקת וניל
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס קמח תופח מנופה
גרידה מחצי לימון + 2 כפות מיץ לימון
חופן אגוזים קצוצים
3 כפות שמן רגיל
1/2 1 כוסות סוכר
4 כפות ליקר כלשהו (אני שמתי ליקר פירות יבשים תוצ´ בית)
את הליקר שמים בהכנת בצק הטורט
אופן ההכנה
להפריד ביצים ולהקציף לקצף קשה את החלבונים עם הסוכר (את הסוכר מוסיפים בהדרגה).
(אחרי הקצפת החלבונים המשכתי לערבב את שאר החומרים במיקסר על המהירות הכי נמוכה).
מערבבים היטב את החלמונים ומוסיפים אליהם את גרידת הלימון, השמן,הוניל, מיץ לימון, שוב מערבבים היטב.
אחר"כ להוסיף את החלמונים לחלבונים בעדינות ותוך קיפול,
אחר"כ את הקמח והאגוזים ממשיכים לערבב ומוסיפים את האגוזים הקצוצים.
לאפות בתבנית 26, כ-40 דקות - (עדיף בתבנית 24 יוצא יותר גבוה) .
הרטבת פנים העוגה -
לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור , מכינים כוס נס קפה (כפית שטוחה נס קפה + 2 כפיות סוכר וללא חלב)
לחלק את העוגה ל- 2 ,
להשקות אותה בשני חלקי העוגה עם משקה הנס קפה שהוכן.
ציפוי וקרם לעוגה -
1 שמנת מתוקה + 1 כוס חלב קר + שקית אינסטנט פודינג וניל
- להקציף היטב
=========== למרוח באמצע העוגה לסגור עם החלק העליון של העוגה ושוב לצפות מעל העוגה ובצדדים.