רוטב סלסה בסיסי
 
 
 
ברוטב זה ניתן להשתמש כבסיס לתבשילים ברוטב אדום/ למריחה מעל לבצק פיצה/ ולאטריות ברוטב עגבניות.
 
http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/744/41553
 
 
החומרים
 
2 בצלים גדולים קצוצים
2 שיני שום כתושות
3 עלי דפנה
2 עגבניות חלוטות וקצוצות
300 גרם רסק עגבניות
3 כפות פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק
2 כוסות מים
סחוג אדום - תלוי בחריפות שאוהבים
1 כוס שמן לטיגון
1 **כף תבלין ירקות מיובשים לאורז
1 **כף תבלין מיוחד לפיצה
**ניתן לקנות בשווקים
מים חמים – עד כיסוי התערובת ועוד 2 כוסות
 
 
 
אופן ההכנה
 
לסיר עם השמן מוסיפים את הבצל הקלוף והקצוץ. לטגן עד להזהבה.
 
 
לשיבוח הטעם לקצוץ 3 גזרים ולטגן עם הבצל
 
להוסיף את הרסק ולערבב ברגע שהרסק מתחיל לבעבע מוסיפים את המים ומערבבים.
(אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מים חמים, התערובת צריכה להיות מעט מאוד סמיכה).
בהדרגה להוסיף את שאר החומרים להמשיך לערבב עד לרתיחה ואחר"כ להנמיך את האש. להמשיך לבשל עוד כ-10 דקות ולהסיר מהאש. לקרר.