הסירים לשישבת קייצית

חנהפ

Active member
אצלנו טעים

בלינצ'ס ירוקים ברוטב פטריות וכמה סלטים וממרחים ללות את החלה
אמנון ברוטב עגבניות
תפו"א אפויים עם אבקת מרק בצל
פלפלים ממולאים בפתיתים ועדשים
קראמבל תפוחים

יש עוגת גבינה דו קולור קרה עם בישקוטים

ולצהריים מאפה במילוי ירקות
חזה עוף בעגבניות ופטריות
ירקות אפויים
פסטה עם בצל מטוגן
מאפינס ברוקולי
ועוגת פירות











 

raya

Well-known member
הכנתי אתמול שוב את הפלפלים במלית גבינות..
הבאתי היום לבת שלי שהתלהבה מהם.
מהבצק של הבניצה - עשיתי מלית של בשר טחון, בצל וחציל קלוי.
החתן אמר שטעים, אבל לדעתי הבצק היה יבש, למרות שמרחתי שמן על העלה לפני המילוי, ועל העלה לפני האפיה.
כמו כן היו סלט קישואים, סלט חצילים , קציצות ירקות וחציל מטוגן שהעזר כנגדי הכין,
שבוע טוב! אנחנו חזרנו לא מזמן מתל אביב.
רעיה
 
עוד צורה קלה יותר להכין בניצה - בצורת פשטידה,

רות אוליבר הבולגריה מכינה שונה ממני, קל ומענין שימו לב לאופן ההכנה שלה.

http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=545&ArticleID=9237

בניצה / רות אוליבר, מדריך האפייה

החומרים:
15 דפי פילו

למלית:
3/4 כוס שמן או 200 גרם חמאה ממוסת
4 ביצים שלמות
1 כפית סודה לשתיה
1/2 ליטר יוגורט
1 קוביה גבינה בולגרית קשה (כ-300 גר') מפוררת לפירורים גסים

==============================
+ מערבבים את חומרי המלית מלבד הגבינה הבולגרית. מפוררים את הגבינה בקערה נפרדת.
+ משמנים תבנית אפיה.
+ משאירים בצד לכיסוי המאפה שני דפי פילו יפים ושלמים.
+ מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל הדפנות.
+ לוקחים עלה, מקמטים אותו כמו נייר שכתבנו עליו וברצוננו לזרוק לפח ובצורה זו מניחים אותו על המצע. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים לידו.
+ שופכים מעל העלים המקומטים חלק מהתערובת ומפזרים מעט גבינה בולגרית.
+ חוזרים על הפעולות עד שנגמרת תערובת המילוי ונשארים שני העלים שהנחנו בצד. מורחים אותם בשמן ומכסים את המאפה.
+ אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות
 

raya

Well-known member
אבל הפעם - לא הייתי מרוצה מהתוצאה.
 

raya

Well-known member
כתבתי שהבניצה במלית בשר וחצילים..
הטעם ו/או המירקם של הבצק לא היה לרוחי.
כלומר - לא זהה למה שיוצא כאשר המלית היא גבינות.
אולי כי ימרתי מעין אליפסה - ואז יש פחות שמן שניתן לשים למעלה.
 
לא ניסיתי במליות אחרות

תנסי חצילים ובשר בצורת פשטידה ולא רולדה האדים של הבשר נשארו בבצק ולא היה להם לאן "לברוח" לכן לא הצליח
 
למעלה