הסירים לשישבת

הסירים לשישבת


אז מה נכין לשבת

אצלי כמובן חלה לשבת
במיה ברוטב סלסה
עוף בתנור עם תפו"א

ולקינוח תפןח עץ בתנור



 

raya

Well-known member
בזכותך הכנתי היום פלפלים מוארכים במלית
גבינות.
לא זוכרת איך הבולגרים קוראים למאכל הזה.
היו לי פלפלים כאלה, חיפשתי במאמרים ומצאתי איך להכין ולטגן אחר כך.
יצא טעים ונחמד.
היה קצת קשה למלא את הפלפלים , אבל איך שהוא יצאתי מזה.
שבת שלום!
רעיה
התמונות עדיין במצלמה, מתעצלת להעביר למחשב.
 

raya

Well-known member
ראיתי את המתכון הזה, אבל לא רציתי פשטידה..
אז המשכתי לחפש.
נכון - חלק מהפלפלים נחצו לאורך (בלי שהתכוונתי לכך) ואז לא היתה בעיה למלא,וסגרתי כמו רולדה.
טבלתי בביצה ובפירורי לחם - יצאה דוגמית יפה.
כאשר אחבר את המצלמה למחשב אוסיף את התמונות.
לילה טוב!
רעיה
 

raya

Well-known member
איתגרת אותי, אבל אין לי כוח עכשיו.....
 

raya

Well-known member
הבטחות צריך לקיים.....
מצרפת קולאז' של שלבים בהכנת המאפה.
שבת שלום ושבוע טוב!

רעיה
 
איזה יופי הצליח לך בגדול


בבקשה צרפי את המתכון, רוצה להעלות לפייסבוק של תפוז
 

raya

Well-known member
מה, את לא יודעת את המתכון? הוא שלך...
בעצם עשיתי ערבוב של כמה מתכונים.
קליתי את הפלפלים על הגז ב"חציליה", הגז נשאר ממש נקי.
הכנתי מלית מבערך 150 גרם גבינת פטה עיזים
כ-50 גרם גבינת כנען
כ-50 גרם גבינת פטינה (מלוחה)
קצת גבנ"צ
2 ביצים

לאחר המילוי טבלתי בביצה (חלק מ-2 הביצים) ואחרי זה בפירורי לחם.
טיגנתי ושמתי על ניר.
 
ברור שאני יודעת , רק רציתי לוודע

שמתי לב שהמלית שלך שונה מעט משלי
וגם הציפוי- לפרורי לחם.
האמת אני רוצה לנסות ציפוי שונה - עם פנקו.


פלפלים ממולאים בגבינה / 1מדינת ישראל

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=74469

החומרים

10-12 פלפלים ירוקים
150 גרם גבינה בולגרית (פטה)
150 גרם גבינה לבנה כחושה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
קמח
2 כפות שמן/מרגרינה
מלח


אופן ההכנה

צולים וקולפים את הפלפלים.
בכל פלפל עושים חתך בצד.
מוציאים את הגרעינים, אך משאירים את הראשים
מערבבים את הגבינות ואת הביצים. מתבלים לפי הטעם.
ממלאים את הפלפלים מגלגלים בקמח.
בסיר, ממיסים את המרגרינה או השמן,
עורכים את הפלפלים זה ליד זה ומטגנים מעט, ותוך כך הופכים אותם מכל הצדדים כדי שיזהיבו מסביב.
מגישים חם.
 
למעלה