הערב הכנתי מרק פו

Maldini Girl

New member
הערב הכנתי מרק פו

כבר הרבה זמן אני מפנטזת לנסות ומשתפנת בגלל רשימת מצרכים ארוכה.
אז היום ניסיתי וזה יצא מושלם. השתמשתי במתכון של "על השולחן" וביצעתי שינויים מינוריים:
השתמשתי בקילו כנפיים (הסיר שלי לא כ"כ גדול גם), ללא גרונות וגבות. ובעוף שלם במשקל 1.4 ק"ג.
מבחינת תיבול: השתמשתי בסוכר לבן, הוספתי כפית זרעי כוסברה, הורדתי קצת מכמות הג'ינג'ר, והגדלתי את הכמות של רוב התבלינים (פלפל סצ'ואן, זרעי שומר, סויה ורוטב דגים)
הבאתי את המרק לרתיחה ואז בישלתי בתנור על 95 מעלות למשך 6 שעות. אחרי זה הוספתי גם כמה פטריות שיטאקה.
הגשתי עם כוסברה, צ'ילי, בצל ירוק, אטריות אורז רחבות ועוף כמובן.
יצא מהמם ממש.
מקור מתכון: https://www.hashulchan.co.il/מרק-פו-עוף-pho-ga-עם-וון-טון-ונתחי-עוף/

 

superman1234

New member
ואוו מרק מאתגר, המון מצרכים והמון פירטי טיבול.

טוב רציתי לשאול כמה שאלות, אבל אחרי שקראתי את הוראות ההכנה לא נראה שננסה בכלל להכין מרק כזה. כל הכבוד על נחישות שלך.
 

Maldini Girl

New member
זה בדיוק מה שאני חשבתי

בחודשים האחרונים. כל פעם הייתי פותחת תהמתכון, נבהלת ממנו וסוגרת. ואז נתקלתי באיזה מתכון שכתב שהחלק הקשה זה "איסוף המצרכים שבדרך כלל לא נמצאים בכל בית" וזה שכנע אותי.
האמת שזה נכון. זו הייתה קנייה לא זולה ובחנויות ייעודיות אבל ברגע שהתחלתי את הבישול עצמו ממש, לא הייתה ממש הרבה עבודה.
 

חנהפ

Active member
עד כמה רוטב הדגים קריטי במתכון?

יש תחליף לדעתך? אני לא נוהגת לערבב דגים ובשר...
 

מיקהפ

New member
אהרוני טוען שרוטב סויה.

בדיוק אתמול ראיתי תוכנית שלו עם בתו (כ"א במטבחו),
זה כמובן לא יהיה אותו הטעם, אבל יותר טוב מכלום.
שום דבר לא יכול להתחרות בתסיסת דגים.
 

Maldini Girl

New member
האמת שקשה לי להעריך כי לא ניסיתי אף פעם בלעדיו

ברוטב דגים יש הרבה אומאמי. יכול להיות שכן יהיה אפשר להחליף עם קצת יותר סויה ותיבול קצת יותר חזק.
 

yair_bar

New member
מנהל
סליחה על השאלה (נשאל מחוסר ידע). גם עוף ודגים לא נהוג לערבב?

יכולה אולי לנסות להכין גרסא מדגים במקום עוף/בקר. אולי אפילו לשלב טופו יחד עם הדג
 

Maldini Girl

New member
האמת שכן... גיליתי על זה לפני כמה שנים

בטבריה יש את מסעדת "הפגודה" הותיקה, מסעדה אסייתית. במשך שנים היה להם מרק מופלא, אני כבר לא זוכרת ממש, אבל הוא היה מרק דגים, שהיו משתמשים בו גם בציר עוף.
פעם אחת כשבאנו ביקשנו את המרק ואמרו לנו שאין יותר, כששאלנו למה ענו לנו שלא מערבבים בשר/ עוף ודגים...
 

חנהפ

Active member
אכן לא נהוג לערבב

אני כן מגישה באותה ארוחה מנת דג ולאחריה מנות בשר, יש סכו"ם נפרד לכל מנה או שפשוט מדיחים כלים.ואפילו נוהגים לשתות אחרי הדג ולפני שממשיכים באכילת הבשר...
התורה לא אסרה אכילת בשר ודגים, אלא חכמים מכיוון שלפי חכמתם הדבר מזיק לבריאות, כיום לא חוששים לסכנה,אבל הדבר אסור עלינו משום מנהג שנהגו אבותנו.
 
למעלה