זה לקח 10 שעות אבל בסופן הראמן שלי מוכן
אתמול היינו במןטןטן שזה פשוט מקום מופלא. חזרתי הביתה עם צורך עז לנסות לעשות שחזור. חוץ מזה גם היה לי מצברוח מחורבן ומה שאני עושה כשרע לי זה לבשל.
טוב, זה לא יצא כמו של מןטןטן, אבל בהתחשב בהשקעה הכספית (הנמוכה) והיכולות הביתיות שלי נראה לי שזה ממש מספק.
מצרכים לציר:
1.5 קילו רגליים של חזיר מנוקות היטב (אפשר גם עצמות/ רגליים חתוכות). הבחירה ברגליים נבעה מהעדר נתח אחר אבל הנחתי שזה נתח עם שומן ועצמות שיתן הרבה טעם.
חצי קילו כנפיים/ גבות עוף/ גרונות עוף
1 בצל
1 כרישה קצוצה
1 גזר לבן קלוף וחתוך לשניים
3 ענפי סלרי שטופים חתוכים גס
5 שיני שום קלופות ושלמות
יחידה קטנה של ג'ינג'ר קלופה חצויה
2 ראשים לבנים של בצלים ירוקים גדולים
בסיר גדול שמים את כל הנ"ל. מכסים במים ומביאים לרתיחה. כשרותח מנמיכים את האש ועכשיו מבשלים. כמה? מינימום 8 שעות ובאחד האתרים קראתי שאפשר גם עד 60 שעות. אפשר גם מכוסה בתנור על חום של כ110 מעלות.
לתיבול:
כף מיסו
כף רוטב דגים
מלח
פלפל שאטה
כשעה לפני סוף הבישול שמים בכלי נפרד כף מיסו ומדללים אותה עם נוזלים מהמרק, מוסיפים למרק. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך. אפשר גם סויה, אני נזהרתי לא להרוס את הצבע העדין של המרק.
מוסיפים פלפל שאטה (אפשר במקום פלפל שחור/ לבן). ממשיכים בבישול.
לתוספות:
נודלס מבושל ע"פ הוראות היצרן
ביצה מבושלת 4-5 דקות וקלופה
בצל ירוק קצוץ
פטריות שיטאקה מושרות מראש 15 דקות במים רותחים.
וגם: 2 חתיכות סינטה חזיר בסו ויד:
את הסינטה ממליחים ומפלפלים בעדינות. שמים עליה טיפה שמן שומשום. מווקמים ומבשלים במכשיר הסו ויד שעה וחצי בטמפרטורה של 65 מעלות. בסופן נותנים לנתח צריכה קלה במחבת לוהטת. פורסים בעובי הרצוי.
מסננים את המרק. זורקים את הירקות והבשר שבשלב זה כבר מתפרק לחלוטין. מוסיפים למרק תיבול לפי הצורך.
מרכיבים:
שמים בכלי אטריות, מעל מוזקים מרק. מניחים בקערה בעדינות פטריות שיטאקה, חתיכות מהבשר הלבן חצי ביצה ובצל ירוק. מטפטפים מעל מעט שמן שומשום.