חוקרים אמריקנים שסקרו 12 מחקרים שבדקו כ-300 אלף איש, מצאו סיכון מוגבר לגידולים סרטניים ולאירועים לבבים אצל אלה שנטלו כמויות גבוהות של ויטמינים. "נטילת ויטמינים במינון הנכון עשויה לתרום לבריאות הגוף, אבל אין תחליף לתזונה מאוזנת", אמר עורך המחקר.
ADHD? אין דבר כזה. כך קובע ד"ר ריצ'ארד סול, נוירולוג אמריקאי. אז מה בכל זאת יש, לדעתו? שורה של מצבים כמו לקויות ראייה ושמיעה, בעיות שינה חסר בברזל ועוד, שאינם מאובחנים ומטופלים - וגורמים לתסמינים שזכו בשוגג לתואר "הפרעת קשב וריכוז".
כשלוש שנים אחרי שטרנד דיאטות ה"נטול" השתקע אצלנו, יצאנו לבדוק אם יש אישוש מדעי לכך שאלה הנמנעים מגלוטן, מסוכר, מחלב וממוצרים מהחי באמת נהנים מבריאות טובה יותר.
האם אנו קרובים להשתחרר מהמחלה שמעוררת בנו כל כך הרבה פחדים? אמנם לא התגלתה תרופת פלא, אך בכירי האונקולוגים בישראל מביעים אופטימיות זהירה וטוענים כי ההתמודדות עם סרטן עוברת מהפכה, משלב האבחון ועד תום הטיפולים.
אכלו פחות, הפסיקו לעשן, קחו תוסף ויטמין D ומרחו על הפנים רטין A - העשור שבין גיל 40 ל-50 טוב במיוחד כדי להתכונן לזיקנה, ואם תתחילו עכשיו יש לכם הרבה מה לשמר - ואפילו לשפר.
כעס, על פי הרפואה הסינית, קשור לתפקודי הכבד וכיס המרה, שאחראיים, בין השאר, על התנועה החלקה של הצ'י בגוף. כאשר תנועה זו משתבשת והצ'י יוצא מאיזון, עלולים להופיע תסמינים כמו: כאבי שרירים, כאבי ראש, לחץ דם גבוה, כאבי מחזור והפרעות שונות במערכת העיכול.
מערכת העיכול היא המפתח לשמירה על בריאות ומניעת התפתחות מחלות, כמו גם מראה מדויקת לאופן שבו אנו מתמודדים עם החיים.
כך תשמרו על מערכת זו כדי להגיע לבריאות מיטבית - פיזית ונפשית