מה לשבת?

״שניצל״ תירס שלמדתי מcoyote

בינתיים עברו ככ הרבה גלגולים שלא יכירו את יוצרם

ממשיכה בנסיונות מספר הבישול ההודי של vegan richa: הפעם תבשיל בסיר אחד של תרד, עדשים ואורז, נשמע לי מעולה
הרבה אנטיפסטי
נראה מה עוד
אה, עוגה
 

גםאני5

New member
ותודה על ההמלצה לספר ,הוספתי למועדפים באמזון

התמונה של הכרובית+אפונה הורסת אותי וכל תבשיל כזה שאני מנסה לאלתר יוצא תפל וחיוור.
 
לא שאני מקבלת מהם אחוזים,

אבל לפעמים זול יותר להזמין ספרים דרך
book depository
והם כן שולחים לישראל
 

Gidi Shemer

New member
המלצה קטנה

אני לא מכיר את הספר או המתכון, אבל מתכון פשוט שלי לכרובית בסגנון הודי, הפעם עם שעועית ירוקה.
מבשל במים רותחים ומומלחים (בנפרד) כרובית לבנה ושעועית ירוקה. שתייהן מהקפאה, אבל אפשר כמובן להשתמש במקור טרי.
מבשל עד שמתרכך מעט, אבל לא יותר מדי.

בסיר רחב מחמם על אש (ללא שמן!!) גרגירי חרדל, פלפל, וקימל. מטגן אותם כדקה, ורק אז מוסיף שמן זית.
מוסיף בצל קצוץ והרבה שום קצוץ.
מוסיף קופסא של רכז עגבניות
כפית קמח ומערבב טוב שלא יהיו גושים
מים רותחים עם מעט אבקת מרק או אם יש ציר ירקות- הכי טוב. את המים מוסיף בהדרגה ומערבב את הרסק עגבניות שיהפוך למשחתי.
מתבל בקארי. אם יש לך גראם מסאלה, זה הזמן ללכת עליו. הוספתי גם מעט פפריקה. מרתיח ומבשל את הרוטב כ- 10 דקות עד שהוא מתחיל להסמיך בשל הקמח. מוסיף חצי כוס חלב קוקוס ומערבב טוב.
מוסיף את הכרובית והשעועית ומבשל ביחד עוד כ- 10 דקות עד שהיא מגיע לרכות שמתאימה לי (אני אוהב את הירקות קשים מעט).

ההמלצה הקטנה שאליה התייחסתי בכותרת היא ביחס לתחילת הבישול. האפקט הארומטי של תבלינים יבשים שמטוגנים מעט על מחבת יבשה הוא אפקט נפלא שמוסיף טעם וניחוח. אל תוותרי על זה.
 

ימימה

New member
אני עושה מתכון דומה מאד עם אפונה ירוקה

ולפעמים בתוספת קוביות תפוחי אדמה. טעים והצבעוניות מקסימה
 

גםאני5

New member
תודה , התבשיל שלה (לפי התמונה) יבש יותר אך

אני דווקא אוהבת המון רוטב, כך שהמתכון שלך מתאים יותר
 
היה לי טעים מאד מאד!

זה תבשיל מהפרק ״ארוחות בסיר אחד״: מכינים מעין רוטב בבלנדר מתרד (שמתי מנגולד) שום זנגוויל ועגבניות, מטגנים בצל בתערובת תבלינים מבושמת, מוסיפים את הרוטב הטחון, וגם מעט אורז (או קינואה) ועדשים, חומוס מבושל, ומבשלים. בהחלט מתכוונת להכין אותו שוב ושוב. הריח בבית בעת הבישול היה מהמם.

אני מצרפת את המתכון מהבלוג שלה, בספר הכמויות טיפה שונות כי בספר זה לארבעה סועדים.

http://www.veganricha.com/2014/05/chickpea-lentil-quinoa-spinach-stew.html
 
סופשבוע רגוע

חומוס מעשה בית
פסטו מיבול הגינה
חצילים שהישן לצידי עמד וקלה על הגריל בחוץ וטחנתי, חלק הקפאתי וחלק ערבבתי עם טחינה, מיצלימון, שום,מלח, פלפלת חריפה מגידול עצמי, כוסברה ,פטרוזיליה, מעט סילן. הכל במעבד מזון.
סלט עגבניות מקסימות שקיבלנו בארגז השבוע. עם כוסברה ובצל
סלט כרוב ירקרק, עם קוביות גזר, בצל, חמוציות, גרעיני דלעת, מיצלימון, שמן זית, מלח
פלפלים קלויים (כמו החצילים) בתחמיץ
לחמניות מתערובת של יפון מלא, חיטה 70% ומעט לבן, קוואקר גס.
קציצות מחומוסים טחונים, דלעת, בצל וקמח עדשים אדומים. מטוגנות ואחר כך מונחות על סיר מלא ירקות מאודים בחלב קוקוס.
טחינה
אורז

ורק קינוח לא הכנתי
אולי אספיק להכניס עוגה
 
בחושה

על בסיס קצף חומוס, קמח סורגום, מעט עמילן טפיוקה, הרבה אגוזים טחונים וקינמון
התוצאה טבעונית, נ"ג, רכה כמו בחושה על קמח חיטה , שחומה כמו מקמח מלא וטעימה
עם ציפוי עליון פציח
 
למעלה