מה לשבת?

Dr T noki

New member
קציצות עדשים שחורות, בטטה, קינואה, ירוקים - בתנור

כרובית שחומה במחבת של מיכל אנסקי מהספר שלה - פשוט וטעים. פרחי כרובית קטנים לזרוק למחבת מספיק גדולה ולמלא מים עד אמצע גובה הכרוביות,מזרזפים 1-2 כפות שמן זית (אני שמתי כף), להביא לרתיחה גבוהה ולנער מדי פעם. כשהמים נגמרים ממשיכים לנער ולערבב עד שהכרובית שחונה מכל הכיוונים ורכה לטעמכם. תיבול - מלח גס. כמובן אפשר להוסיף כאוות נפשיכם תיבול נוסף.

ימימה

New member
אז היו

קוביות תפ״א עם פטריות והרבה בצל
קציצות תרד
סלט כרוב סגול
טבולה קינואה
חצילים חריפים בעגבניות
חצילים בטחינה
תבשיל שעועית עם גזר ולדורית על אורז לבן
ועוגת שוקולד פשוטה לקינוח
ולחם שבפעם הראשונה מזה זמן רב מאד פשוט לא הצליח, בעיקר בגלל תכנון זמנים לא נכון.... כפרה....

ladybug6

New member
כאן היה

מוקפץ מאטריות גזר, טופו וירקות, ברוטב אסייתי ושברי בוטנים.
שווארמת פטריות עם המון בצל ושיני שום שלמות.
טחינה
גבינת שמנת ביתית מסויה
סלט גדול וטרי
ולפיצית הקטנה פירה של תפו"א וגזר, כי היא עדיין רק טועמת

לקינוח יש מלא פירות קיץ מתוקים.
&nbsp
וסתם על הדרך בא לי לספר שלאחרונה ארוחת הבוקר שלי עשויה מלחם כלשהו שאני מזלפת עליו קצת שמן זית, מפזרת מלא מלא זעתר ועליו ירקות שיש לי זמינים במקרר (פרוסות דקיקות של: עגבניה/פטריה/בצל ירוק/לבן/קישוא/זיתים). מכניסה לטוסטר אובן עד שהלחם פריך, ואוכלת ליד הקפה/תה, לפעמים בליווי גבינת סויה ביתית ולפעמים סתם ככה..

כבר היא טועמת??
ממליצה להפריד את מרכיבי הטעימות כך שאם משהו לא בא לה בטוב תדעי מה זה.
ובתור התחלה עדיף כתומים ופחות תפוחי אדמה, נניח בטטה ודלעת. גזר אצל הרבה תינוקות, לא יודעת למה אבל סטטיסטית- תומך בעצירות...
וואו איך הזמן רץ!

ladybug6

New member
אהה, כן

הגזר כבר נטעם בהצלחה ולא נרשמו בעיות כאלה ואחרות לכן שילבתי את התפו"א איתו כדי שלא יהיה תפל מדי בפני עצמו..
וכן, 5 חודשים עברו כבר!!

vegetalien

New member
אני באמת לא מבין למה...

כבר שמעתי לא-אחת טענות על כך שגזר ובננה תורמים לעצירות.
זה מוזר לי. הרי לא חסרים מאכלים דלי-שארית שלא יצא להם שם רע כל כך בעניין, אז כיצד זה ששני מאכלים שמכילים גם תאית וגם הרבה מים יגרמו לעצירות?
לפעמים אני מכין לעצמי סלט ענקי מכרוב סגול ומשהו כמו חמישה או שישה גזרים גדולים. ולא נתקלתי עד היום בשום בעיה בגלל זה.
&nbsp
אולי זה קורה במצבים של מעי רגיז? או שמא אצל אנשים שמגיעים בקלות לחסימת מעיים?

ladybug6

New member
בננה להיפך

היא ידועה כעוזרת כנגד עצירות..
לגבי גזר אני לא יודעת, לא שמעתי על זה.
בכל מקרה ההתייחסות היא לתינוקות ויכול להיות שזה קשור לכמות הסיבים מול נוזלים שיש בגזר, שעוד קשה להם קצת לעכל.. אני לא יודעת. אבל מדובר במע' עיכול שעוד לא הבשילה לגמרי ולכן יותר מתקשה עם מזונות מסוימים

מדובר בתינוקות

שרק מתחילים לטעום מזון מוצק
לכן מדובר בגזר מבושל בלבד
ואינני יודעת את המענה אבל הרבה הורים מדווחים על כך

אצלינו היו

אורז שחמותי הכינה
תפו"א בתנור
סלט 3 שעועיות קריר וחצמץ ומרענן
בלט ירקות
סלט פסטה
תירסים
ואדממה