רציתי להכין קובה (פעם ראשונה). יצא לי בערך.
אחת הבנות ביקשה שאכין קובה. לא ידעתי שחוץ מכמה מילים בסיסיות, אין לה מושג על מה היא מדברת. חיפשתי מתכונים ברשת. התוצאה: כמספר החיפושים זה מספר המתכונים ומספר השיטות. אחד לא דומה לשני. ממש מעצבן.
בסוף עשיתי מיקס מכל המתכונים (כרגיל) והלכתי על הכי פשוט. מה שייצא - ייצא.
מעטפת מסולת וג'רישה (בורגול דק) עם מים ותבלינים.
מילוי מבשר טחון ובצל מטוגנים יחד (מתחילים בבצל).
מרק ירקות לפי הטעם והמצאי בבית.
מה יצא:
לדעתי: הקובות יצאו גדולות מדי, כמעט בגודל כדור טניס, עם מעטפת עבה מדי ומילוי פחות מדי. לדעתי הגודל צריך להיות קצת יותר מגודל של ביצה גדולה עם יותר מילוי ועם מעטפת דקה יותר. לפחות לא נפתחו לי בבישול.
טעם - אי שם בסקאלה של "בכלל לא רע עד טעים".
לדעת הבת: אחלה בכל הפרמטרים (טרפה. שישו ושימחו).
שאלתי אותה איפה אכלה ועם מה היא משווה. להפתעתי ענתה שמעולם לא אכלה כזה.
שאלתי: אז למה ביקשת אם את לא יודעת מה זה?
תשובה: זה כופתא מסולת עם מילוי בשר ובתוך מרק. חייב להיות טעים.
היום נסעה להפגש עם חברות לצורך לימודים ולקחה איתה לשם.
שורה תחתונה: מסיר ענק 7 ליטר אני מניח שהכמות שהכנתי היתה כ-5 ליטר - נשאר בקושי רבע מאתמול אחר הצהריים עד היום בצהריים.
עכשיו צריך להשתפר ואז לצלם ולפרסם את המתכון.