מה מבשלים לסופ"ש?

ady18

Well-known member
אצלי

פרגיות בטטה עם פטריות של ניקי ב
קציצות ארטישוק
תוספת
ריזוני
סלטים:
טונה
מטבוחה
מללפונים בשמיר
סלק
ערב שישי:
ורניקס ברוטב דודבנים
מתוקים:
עוגת שיש
קרמשינט.
 

אתי 104

New member
ארוחת שישי

אצלי הארוחה מתבססת על ארוחה בריאה הבת שלי
טבעונית בשנה וחצי האחרונות ישנם מתכונים נהדרים.
אז למעוניינים אני מכינה פלפל ממלא עם גזר, קישואים, וקינאה
זה בריא וטעים מאוד.
לאוכלי הבשר אני מכינה קציצות פרסה עם בשר אפויות בתנור
סלט מטבוחה סלט ירקות סלט חצילים על האש.
סלט קרוב עם גזר בקיצור חגיגה אחת שלמה כולם מחכים
וכמובן יש משלוחים הביתה למי שגר מחוץ לבית ,
 
לא נראה לי שאשתולל


אין לי מושג מי מהצעירים יהיה בסופ"ש
חלקם עובדים

אעשה את המינימום.
 
עוד מעט מסיימת לבשל

השבוע אצל אמא והזמנתי את המשפחה להנאתה וכבר הכנתי את
הקובנה , ממתינה לכניסה לתנור ,וגם דואט העוף ,
ויהיה לנו גם
מושטים ברוטב פיקנטי עם חומוס וחצילים
קציצות דגים
קציצות עדשים וירקות .
דואט עוף אורז ותפוחי אדמה בניחוח שום
תבשיל עדשים וירקות
סלט ירקות טריים
סלטי חצילים
חומוס וטחינה
ולקינוח פודינג קוקוס מהמטבח ההודי

וסלט פירות
כל המתכונים בבלוג שלי
 

נטאשKה

New member
בישולים קלילים

סלט עדשים שחורות ברוטב לימון סחוט טרי-שום-ריחן-כוסברה-פטרוזיליה-עירית-פלפלי צ'ילי-מלפפון

יש סלק צלוי בתנור, חלק יקולף ויאכל כך, על צורתו הטבעית עם מעט מלח גס וחלקו יחתך לחתיכות גסות וימרח בבלסמי ושמ"ז.

סלט סלק חי, מושרה במים למספר שעות, נפרס וחולק צלחת עם בצל סגול פרוס דק, פטרוזיליה, כוסברה, חמץ וסוכר (רצוי לפחות שעה במקרר לספיגת טעמים).

"גראטן" קולרבי בתנור עם שומשום שחור, הקולרבי משוח בשמ"ז. מוציאים לפני ריכוך מוחלט.

ירקות צלויים בתנור - קישואים, עגבניות, שום, פרוסות חצילים במרינדה אסייאתית.

ראש כרובית ענק שחולק לחצי - בתנור. חצי ראשון נצלה בלימון-שום עדין, החצי השני בסילאן-סויה-חרדל.

חצילים בטחינה ירוקה. יאמי.

סלט ירקות חתוכים גס - עגבניות, מלפפונים, פלפלים, רצועות דקות של קולרבי מגורר, בצל סגול ובצל לבן בתיבול פשוט של מיץ לימון סחוט טרי, קורט מלח וסוכר, כף שמ"ז. אם יבוא לנו נצרף גם את הטחינה הירוקה לחגיגה.

סורבה מלון נראה ונטעם כבר נהדר, אם כי פעם הבאה אכין אותו טיפה פחות מתוקם
 

נטאשKה

New member
אם בא לך להרחיב

היתי שמחה להבין למה את מגדירה את זה הרבה עבודה וגם בהשוואה למה
 
בהשוואה למשל לכדורי בשר

מכינה סיר ענק בכלום זמן. מקפיאה במנות. לא יכולה לעשות את זה עם ירקות.
ירקות דורשים קילוף, חיתוך...לוקח לי יותר זמן.
 

נטאשKה

New member
המממ... אוקי

אני מבינה למה התכוונת. יחד עם זאת לא חסרים ירקות שדוחפים אותם לתנור בכלום זמן מכינים מנה ענקית ואין צורך בקילוף שלהם.
לגבי הקפאה - מסכימה איתך. ירקות ממש לא עוברים הקפאה טוב.
 
ילללה - למדי אותי!!!!

אני פתוחה להצעות. אתמול הכנתי שעועית ירוקה ברוטב (משקית של סנפרוסט) ועד היום בצהרים כבר לא נשאר כלום (ובמקום ירק מבושל אכלתי סלט טרי).
השבוע אפתח דיון תבשילים קלים עם דגש על ירקות ואזמין אותך לאכלס אותו
 

נטאשKה

New member
תארי לעצמך

כמי שמנהלת מטבח צמחו-טבעוני זה אכן החלק שאני חזקה בו
בעיקר שאני משתעממת ממש בקלות וחייבת כל הזמן להמציא את המתכונים מחדש, שריטה שקבלתי מאמא שלי... אני נורא נהנת בפורום הזה ואחרים לקחת השראה וללמוד דווקא בדברים שאני פחות חזקה בהם ואף משתמשת בבלוג שלך למשל ובעוד רבים לענייני מתוקים וכן הלאה
 
אצלי היה הסופ"ש ב-


כדורי בשר ברוטב
קציצות מטוגנות מהתערובת הנ"ל (נגמר המקום בסיר
)
מאפה תפוחי אדמה
פשטידת ברוקולי
שעועית ירוקה עם עגבניות, גזר וטימין.

עוגת שוקולד צ'יפס עסיסית
 
למעלה