סלמון:
לסלמון-:אילת הירשמן....
6 פילטים של סלמון, במשקל 150 גרם כל אחד
מלח ופלפל שחור
1/2 כוס שמן זית
מיץ לימון
1/2 כוס יין לבן יבש
לפסטו:
1 כוס אגוזי מלך קלויים קלופים וחצויים
1/2 כוס שמן זית
2/3 כפית מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 צרור שמיר טרי
מיץ מ-1 לימון
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות).
2. הסלמון: מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית, כשצד העור למטה. זורים על נתחי הדג מלח ופלפל שחור, יוצקים עליהם את שמן הזית ואת היין הלבן. צולים 12-15 דקות, עד שהנתחים עשויים. מוציאים.
3. הפסטו: שמים בקערת מעבד המזון או הבלנדר את האגוזים והשמן, טוחנים למחית גסה. מוסיפים את הפלפל השחור הגרוס, המלח, את השמיר הטרי ואת מיץ הלימון, ומעבדים למחית גסה (אם לא משתמשים מיד, מאחסנים במקרר, עד יום. לפני ההגשה, מביאים לטמפרטורת החדר).
4. ההגשה: מחלקים את נתחי הסלמון לצלחות, ומגישים עם תלולית פסטו מלמעלה.