עוף עם ירקות
שלום
אחד החביבים אצלי:
על מצע של בצל (X1) מתוגן ופלפל ירוק (X2) חתוך גס, ו-2 טבליות של קנור (הודי). אפשר גם טבליות אחרות, או בלי, לפי הטעם.
מניח ירכיים ושוקיים (במקרה שלי סיר גדול אז 9 מכ"א) ב-2 שכבות, עליהם ברוקולי טרי (תפרחת X3 יח'). אפשר להשתמש גם בקפוא (חוסך טיפה זמן).
ומעל שעועית ירוקה (סנפרוסט X1). מלמעלה עוד 2 טבליות, קצת מים
רותחים (לא הרבה, מפני שהירק הקפוא מוציא גם).
משאיר על להבה נמוכה שעתיים.
יש לוודא במשך הבישול שיש מספיק נוזל בסיר.
הפעם כ-20 דקות לפני שהורדתי מהאש, שפכתי פנימה גם כוס יין אדום.
בתיאבון.
המנה מכילה גם בשר וגם תוספת.
זמן התעסקות: 10 דקות ואם העוף היה מגיע נקי אף פחות.
אני משתמש בכרעיים שמגיעות משום מה עם חתיכת עור והרבה שומן וגם חלק מהישבן. אז מורידים מחיר (19.90 ש"ח/ק"ג) אבל דוחפים 30% תוכן לא אכיל.
מוריד את השומן והעור וגם את הישבן, ומפרק את הכרעיים לשוק וירך.