מה מכינים לסופש?

Maldini Girl

New member
מה מכינים לסופש?

אחרי שבועיים בבית ברצף של שתי לוויות (כמו שציינתי סבתי נפטרה ואחריה אחותה התאומה...) החלטתי להישאר קצת בירושלים בתקווה לשבת שקטה ונעימה.

בתפריט:
מרק עגבניות
חזה עוף בסו-ויד
פירה שורשים
לקינוח מן טארט תפוחים אישי עם שמנת חמוצה של פעם.

 

ady18

Well-known member
אצלי

קוקוס קציצות דגים
צלי בקר עם תפוחי אדמה
מרק אפונה
ופיצה ביתית ערב שישי
ושאריות עוגת יום הולדת מהבילוי אתמול.....
 
עוף עם ירקות

שלום
אחד החביבים אצלי:
על מצע של בצל (X1) מתוגן ופלפל ירוק (X2) חתוך גס, ו-2 טבליות של קנור (הודי). אפשר גם טבליות אחרות, או בלי, לפי הטעם.
מניח ירכיים ושוקיים (במקרה שלי סיר גדול אז 9 מכ"א) ב-2 שכבות, עליהם ברוקולי טרי (תפרחת X3 יח'). אפשר להשתמש גם בקפוא (חוסך טיפה זמן).
ומעל שעועית ירוקה (סנפרוסט X1). מלמעלה עוד 2 טבליות, קצת מים
רותחים (לא הרבה, מפני שהירק הקפוא מוציא גם).
משאיר על להבה נמוכה שעתיים.
יש לוודא במשך הבישול שיש מספיק נוזל בסיר.
הפעם כ-20 דקות לפני שהורדתי מהאש, שפכתי פנימה גם כוס יין אדום.
בתיאבון.

המנה מכילה גם בשר וגם תוספת.
זמן התעסקות: 10 דקות ואם העוף היה מגיע נקי אף פחות.
אני משתמש בכרעיים שמגיעות משום מה עם חתיכת עור והרבה שומן וגם חלק מהישבן. אז מורידים מחיר (19.90 ש"ח/ק"ג) אבל דוחפים 30% תוכן לא אכיל.
מוריד את השומן והעור וגם את הישבן, ומפרק את הכרעיים לשוק וירך.
 
למעלה