פעם ראשונה שהתעסקתי עם בצק (ויש לי שאלה) וגם מרק עם קובה.
מרק הקובה זה לא בפעם הראשונה אבל בכל זאת חידוש מסוים, את מרק הירקות הכנתי הפעם גם עם 4 עגבניות מרוסקות בבלנדר. צריך להוסיף גם קצת סוכר, כדי לשבור את חמיצות העגבניות. כמו-כן, בעת הבישול המרק נראה ורוד עכור. בגמר הבישול המרק צלול לגמרי עם גון קצת אדמדם נהדר. יצא מעולה.
לענין הבצק, לבקשת אחת הבנות, הכנתי כיסונים ממולאים תערובת בשר טחון, בצל ופטריות שטוגנו קודם (תחילה הבצל, הוספתי שום פרוס דק, מלח, פלפל שחור ו"קוצי" טימין יבש ובסוף בשר בקר טחון). עשיתי את הבצק כמעט לפי ההוראות - אבל חצי כמות. במקום 1 ק"ג - חצי קילו. במקום 3 כוסות מים - 1 וחצי כוס מי ברז. מלח לפי הטעם. בגלל שבמקור (1 ק"ג קמח) צריך 1ביצה ולא רציתי להשתמש בחצי ביצה (מה אעשה עם החצי השני?), השתמשתי בביצה שלמה. הבצק יצא מאד דביק. נדבק לידיים וגם לדפנות הקערה. אז הוספתי קצת קמח. בסוף יצא לא רע ואפילו הבת שבבית בסופ"ש זה אמרה שזה טעים.
הבעיה היא שזה היה בצק שנראה לי קצת מוזר. כשרידדתי, הוא היה כמו גומי: כלומר- אני מרדד ומותח - והבצק חוזר לגדלו הקודם. אני מרדד והוא מתעקש. הרבה עבודת רידוד עד שיצא משהו שרציתי. האם כך צריך להיות הבצק או שעשיתי משהו לא נכון?
מצורפת תמונה של מה שיצא לי. בשביל פעם ראשונה - בכלל לא רע.