מה מכינים לשבת?

Maldini Girl

New member
מה מכינים לשבת?

בן זוגי חזר מאמסטרדם עם כמות פסיכית לחלוטין של גבינות ונקניקים. אז אני מניחה שחוץ משישי בערב זה מה שנאכל לחודשיים-שלושה הקרובים.

בשישי בערב מארחים את המשפחה שלי בדירה שלנו. אחותי בדיוק חזרה מחודשיים בחו"ל, באזור שהאוכל הוא לא הצד החזק בו בתוספת חברה דתייה שטיילה איתה, מה שאומר שהיא אכלה אוכל מאד משעמם בשבועות האחרונים.
אז מכינה את מרק האפונה הנפלא שלי
מנה עיקרית: חזה עוף בסו-ויד עם פירה ואיזשהו רוטב על בסיס של ציר עוף ושמנת.
סלט ירוק עם פקאנים מסוכרים.
הבחור אחראי על קינוח לבחירתו, כרגע עלו הצעות לטארט-טאטן או פאי לימון. הוא יבחר.
 

רוני1955

Active member
אפשר מתכון למרק אפונה?

ניסיתי בעבר ויצא יותר מדי סמיך. דילול עם מים דילל גם את הטעם.
 

רוני1955

Active member
מרק אפונה

לטובת אלו שמוגבלים ומתקשים להשתמש ב Google translate:
מרק אפונה: : Pea Soup
 
ולטובת המוגבלים באמת ללא חוש הומור

א. לא שאלתי איך כותבים אלה איך אומרים...

ב. כדי שמרק אפונה לא ישמע כמו מרק שתן (pee), אומרים: Green Pea Soup
 

Maldini Girl

New member
בשמחה

מתכון ל4-6 מנות
1 חב' אפונה סנפרוסט, מופשרת
1 בצל גדול חתוך לחצי ואז לחצאי טבעות
1 תפוח אדמה, קלוף, חתוך לקוביות בינוניות-קטנות (לא חובה אבל כדאי)
כ50 גרם חמאה
מלח, פלפל (עדיף לבן)
ובנוסף:
מים לבישול או לחלופין ציר עוף/ בקר/ ירקות
ואפשר ומומלץ גם: חלב, שמנת מתוקה, לפי הטעם.
&nbsp
בסיר עם חמאה מאדים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את האפונה ותפוחי האדמה,
מוסיפים מלח ופלפל לבן. מוסיפים מים/ ציר עד שמכסה את תכולת הסיר ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
מסננים מנוזלים (רצוי לשמור אותם) וטוחנים בעזרת בלנדר מוט. בעיקרון בשלב הזה אפשר לעשות שני דברים: או להוסיף לבלילה הטחונה נוזלים (בין אם הנוזלים המסוננים בתוספת חלב ומים) או להעביר דרך מסננת דקה/ מולי עד שנוצרת מחית חלקה מאד. מה שיישאר לך בצד אלו הקליפות שאותן אפשר לזרוק.
אצלינו בבית לא אוהבים את הקליפות ולכן מעדיפים לעשות כך, אבל זה לא הכרחי.
בכל מקרה אם החלטת לסנן - לתוצר המסונן מוסיפים נוזלים: אני מוסיפה ראשית בחזרה את מי הבישול, ואז במידת הרצון והצורך שמנת מתוקה (30% שומן לפחות) ורק במידה שיש צורך לדלל עוד מוסיפה גם חלב. בסוף מתקנים טעמים ומחממים בעדינות.
אני גם לא אוהבת שהמרק דליל מידי, אז נזהרת בהוספת הנוזלים.
&nbsp
בגדול, אני מבינה את הבעיה של ההידללות בטעם ובמרקם. אני מוסיפה לצורך כך תפוח אדמה שנותן עוד "בשר" ו"גב" לאפונה, ומאפשר להוסיף עוד נוזלים. יוצא מרק עם טעם עדין של אפונה, אבל בעייני מאד טעים.
&nbsp
&nbsp
אגב, היום עשיתי ניסיון שהתברר כטעות, איך אומרים? פעם ראשונה ואחרונה, ובחרתי לנסות להשתמש באפונה יבשה. המרקם יוצא שונה לחלוטין, כך גם הצבע והטעם. יוצא מרקם חולי יותר, הטעם של האפונה הרבה פחות חזק וככלל ממש התאכזבתי כי בדרך כלל זה יוצא לי מרק חלומי. לכן נתתי לך את המתכון של המרק המוצלח, מהסנפרוסט. אני בכל מקרה לא אחזור על הניסיון. אמנם אפונה יבשה זולה משמעותית אבל וואלה, לא שווה את זה שהטעם פשוט לא "זה".
 

רוני1955

Active member
תודה

אני הכנתי עם אפונה יבשה שהשריתי 24 שעות במים. הטעם יצא בסדר, אבל היתה בעיה עם המרקם כמו שכתבתי. אני אנסה עם אפונה קפואה.
 

Maldini Girl

New member
כשהכנת מהאפונה היבשה, האם גם אתה הרגשת מרקם מעט חולי/גרגירי?

השריתי את האפונה בערך שעתיים-שעתיים וחצי לפני (הבנתי שאפונה להבדיל מקטניות אחרות לא חייבת השרייה מאד ארוכה, אז לא ניסיתי אפילו להשרות לילה מראש או משהו כזה) וממש הרגשתי שיצא מרקם חולי, ובאמת הטעם שלה הרבה פחות מודגש.
ממש התבאסתי על זה. בסוף מצאתי את עצמי מעבירה, אחרי הטחינה והמולי, את כל המסה שוב דרך מסננת ממש דקה (הרבה יותר מהמולי) כדי להעביר את המרקם החולי. זה אמנם שיפר את המצב אבל יצר מרק שמצד אחד הוא דליל מידי ומצד שני עדיין לא נפטר לחלוטין מהמרקם החולי שלו.
הבחור עשה כמה ניסיונות לתיקון אבל זה עדיין לא "זה". תוהה אם פשוט עשיתי משהו לא נכון או ש"ככה זה" עם אפונה יבשה. (מעולם לא השתמשתי באפונה יבשה בעבר בשום צורה ולשום צורך)
 

רוני1955

Active member
כן.

אבל זה לא הפריע לי, וגם לא לאשתי (היא זו שחובבת יותר מרק אפונה). אפרופו מרק, עכשיו הבית מלא ריח של מרק בצל משגע.
 

raya

Well-known member
מרק אפונה...
מכינה רק מאפונה יבשה.
לפני שבועיים הנכדה שלי ביקשה ליום ההולדת שלה את המרק הזה.
לא משרה את האפונה, מוסיפה תפוח אדמה מרוסק וגזר מרוסק.
רצוי וטעים גם קבנוס או כל נקניק מעושן אחר.
חצי שעה בסיר לחץ - ויש מרק טעים.
רעיה
 
קבנוס

שלום
הפסקתי להשתמש במוצרים הכשרים של המותגים המוכרים. הם פשוט לא מוסיפים שום טעם! אני בד"כ מכניס את זה לכרוב ממולא.
הפתרון: להשתמש במוצר של מזרע מטיב טעם. לא כשר, אבל יש לו טעם.
 

raya

Well-known member
לא אמרתי באיזה קבנוס אני משתמשת.... מצד שני
כל נקניק מעושן יעשה היטב את העבודה. במיוחד ספירריבס מעושן.
למרות שספיריבס מעושן אני שמה בדרך כלל בשוקרוט.
 

Maldini Girl

New member
תודה רעיה, האם את לא מרגישה שמהאפונה היבשה יוצא

מרק עם מרקם חולי/ גרגירי?
&nbsp
&nbsp
 

raya

Well-known member
ממש לא..... המרקם תלוי בין השאר
בסמיכות של המרק.
 

Maldini Girl

New member
אז זהו, שאתמול בהתחלה המרק שלי היה ממש סמיך

ובלי קשר לסמיכות היה לו גם מרקם לא נעים של חול. כמו קטנייה מפוררת שלא התבשלה מספיק, רק שזה ממש מוזר אם הוא לא התבשל מספיק כי טעמתי אותו שוב ושוב והאפונה כבר הייתה כ"כ רכה שהיא ממש התפרקה מעצמה כבר
 

raya

Well-known member
לא יודעת מה לומר לך.....
אני משתמשת רק באפונה יבשה ולא הרגשתי טעם/מרקם של "חול".
 
למעלה