אני מניח שהתכוונת ל :
תביא מתכון בבקשה, נכון ?
ובכן :
* 700 גרם קמח לבן או קמח לחם. ניתן גם 450 גרם קמח לבן עם 250 קמח מלא.
* כף שטוחה מלח.
* שתי כפות סילאן.
* ביצה אחת.
* 30 גרם חמאה.
* 350 סמ"ק נוזלים. יכול להיות מים או חלב או שניהם. לפעמים אני משתמש גם בבירה.
* כפית שטוחה של שמרים יבשים.
מכניס למיקסר (קנווד KMIX אלקטרוני) :
קמח, ביצה, חמאה (שחוממה במיקרו 20 שניות),סילאן, מפעיל את המיקסר, מוסיף את השמרים ואת הנוזלים.
אמור להתקבל בצק רך ונעים למגע במשקל של כ 1200 גרם.
מתפיח כשעה בתנור שחומם ל 50 מעלות עם קערת מים התחתית התנור.
לש את הבצק ידנית וקורץ ממנו 10 יחידות במשקל 120 גרם כ"א.
מגלגל כל יחידה "לנקניק" ארוך באורך של כ 70-80 ס"מ. מקפל לשניים, מלפף לקבלת דמוי צמה , מורח מעט מים בקצוות ומחבר קצוות.
בסיר גדול ולא עמוק, שיש בו מים שכבר רתחו וסודה לשתיה , מבשל כל כעך 60 שניות בכל צד. סה"כ שתי דקות לכעך.
מוציא למגבת יבשה, מפזר למעלה מלח גס ושומשום.
מכניס לתנור על נייר אפיה ורשת בשליש התחתון, כשבתחתית קערת מים, ל 35 דקות ב 180 מעלות.
אחרי כ 20 דקות, מסובב את התבנית בתנור ומשלים את האפיה ל 35 דקות.