מה מכינים לשבת?

oritta17

New member
אני הכנתי אפונה יבשה ולאחר 30 דקות בישול הוספתי אפונה-קפואה:

השילוב של הבישול של 2 סוגי האפונה,(היבשה עם הקפואה,) יוצר מרקם קטיפתי מעודן.
(הוספתי למי הבישול גם כוס עלי פטרוזילה,ועלי כוסברה להעשרת הטעמים.)
&nbsp
מכיוון שהאפונה היבשה מתבשלת זמן רב יותר.מוסיפים את האפונה הקפואה רק לאחר שהאפונה היבשה מתחילה בריכוך,לאחר כ- 30 דקות.
ואז מבשלים ביחד עם האפונה הקפואה,עוד 15- 20 דקות.
מכבים את האש, ומשאירים לעוד רבע שעה בסיר עם מכסה סגור.
מתקבל מרק קטיפתי מעודן וטעים.
&nbsp
המלצה למי שאוהב טופו :
אפשר להוסיף לכול מרקיה 3 כפות קוביות -טופו ,(לחתוך גוש טופו לקוביות קטנות) לשדרוג והדגשת המירקם הקטיפתי.
 

ady18

Well-known member
אצלי

אסדו עם תפוחי אדמה
קציצות פרגית וירק
טחינה ירוקה
סלט ירוק
ופיצה ביתית ערב שישי....
 

oritta17

New member
אצלינו לשבת ארוחה מהירה וקלילה:

&nbsp
סלט סלק-אדום חצי מבושל ומגורר,לאחר לילה במקרר,מעורבב עם גפרורי -גזר וקולרבי.
&nbsp
תבשיל דגים: נתחי מושטים (דגי-אמנון )עם גמבות ,פלפלון צ'ילי חריף- ועגבניות,וירק.
&nbsp
אורז ואפונה,בתוספת פטריות מאודות עם בצל .
&nbsp
פרחי -כרובית וברוקולי אפויים בתנור.
&nbsp
ולקינוח עוגת מוס קפואה.
 

superman1234

New member
אני הכנתי בייגלך שיצאו ממש עכשו מהתנור.

את השאר, אשתי מכינה. ואצלה......הכל בסוד.....

לגבי השאלה מה ניתן לעשות עם חלב עמיד (שנקרא גם חלב מעוקר). מאחר ואנו צורכים מעט מאוד חלב ניגר, ליטר חלב מגיע אצלנו בד"כ לתאריך התפוגה שלו. בבייגלך שבתמונה השתמשתי ב 90% חלב (3% שומן) ו 10% מים. כשיש לי פחיות בירה של 1/2 ליטר, אני משתמש בהם במקום במים.

 

superman1234

New member
אני מניח שהתכוונת ל :

תביא מתכון בבקשה, נכון ?
ובכן :
* 700 גרם קמח לבן או קמח לחם. ניתן גם 450 גרם קמח לבן עם 250 קמח מלא.
* כף שטוחה מלח.
* שתי כפות סילאן.
* ביצה אחת.
* 30 גרם חמאה.
* 350 סמ"ק נוזלים. יכול להיות מים או חלב או שניהם. לפעמים אני משתמש גם בבירה.
* כפית שטוחה של שמרים יבשים.

מכניס למיקסר (קנווד KMIX אלקטרוני) :
קמח, ביצה, חמאה (שחוממה במיקרו 20 שניות),סילאן, מפעיל את המיקסר, מוסיף את השמרים ואת הנוזלים.
אמור להתקבל בצק רך ונעים למגע במשקל של כ 1200 גרם.
מתפיח כשעה בתנור שחומם ל 50 מעלות עם קערת מים התחתית התנור.
לש את הבצק ידנית וקורץ ממנו 10 יחידות במשקל 120 גרם כ"א.
מגלגל כל יחידה "לנקניק" ארוך באורך של כ 70-80 ס"מ. מקפל לשניים, מלפף לקבלת דמוי צמה , מורח מעט מים בקצוות ומחבר קצוות.
בסיר גדול ולא עמוק, שיש בו מים שכבר רתחו וסודה לשתיה , מבשל כל כעך 60 שניות בכל צד. סה"כ שתי דקות לכעך.
מוציא למגבת יבשה, מפזר למעלה מלח גס ושומשום.
מכניס לתנור על נייר אפיה ורשת בשליש התחתון, כשבתחתית קערת מים, ל 35 דקות ב 180 מעלות.
אחרי כ 20 דקות, מסובב את התבנית בתנור ומשלים את האפיה ל 35 דקות.
 
למעלה