


קצת תובנות בהשראת הפוסט הדני של ד"ר תינוקי, ובהשראת החופשה (מהחלומות!) ברוסיה ממנה חזרתי: מוזמנות ומוזמנים לשתף גם!
מסעדות: Happy Cow לא תמיד מדוייקת, אבל בהחלט עוזרת. סבלנות ומעט מילים משפת המקום עוזרות גם! מה שכן, בפעם היחידה שבה הייתי במסעדה שלא אני בחרתי פשוט לא היה לי מה לאכול חוץ מסלט, וגם הוא לא היה משהו. מה שכן2, זה היה בעיר שהיא קצת כמו עיירת פריפריה שכוחה אז הציפיות שלי היו בהתאם. יש קבוצות בפייסבוק לטבעונים מטיילים ואפשר לקבל שם המלצות. אם כי אני עדיין לא הבנתי את השבחים שמחלקים לרשת פרט-א-מנז'ה בלונדון - כשאני נכנסתי לסניף בסוהו אף אחד אפילו לא ידע מה פירוש המילה "ויגן"

חנויות: שווה להשקיע בחיפוש! בשנה שעברה רק לקראת סוף החופש מצאתי חנות עמוסה כל טוב. מנסיוני, ככל שיוצאים ממרכז העיר, יש יותר סיכוי לסופרמרקטים עם מצרכים מגוונים יותר. בסנט פטרבורג במרכז העיר יש עשרות מינימרקטים שפתוחים 24 שעות ביממה וההיצע שלהם הוא: תפ"א, כמה עגבניות עייפות, מגוון עצום של בירות ונקניקים. שתיים-שלוש תחנות מטרו הלאה יש מבחר עצום של מינימרקטים מגניבים לגמרי, כולל רשת של חנויות טבע נהדרות: היו שם קמחים מכל דבר, ממרחי אגוזים, סויה לסוגיה, טופו, חליטות תה של עשבים מהרי ארמניה... והכול בזיל-הזול.
שווקים: שווה למצוא שווקים מקומיים. אני גדלתי על המיתוס שהפירות והירקות של ארץ ישראל הם הכי טעימים בעולם. שקר וכזב. מי שלא טעם שזיפים ומלונים מאוזבקיסטן פשוט לא טעם טעם גן עדן.
השוס מבחינתי: דירה במקום חדר במלון. מכיוון שנסעתי לשלושה שבועות, ומכיוון שאני ממש אוהבת לבשל, שכרתי דירה - לא דרך airbnb אלא דרך מלון שמשכיר גם חדרים וגם דירה אחת: רחבת ידיים אבל צנועה, ועם מטבח נהדר. זה לא מתאים לכולם, לי זה היה מעולה. בבית אני מבשלת עם המון תבלינים, כאן הכנתי מעדני-מעדנים בלי תבלינים בכלל, רק מלח, פלפל ומעט עשבי תיבול (בצל ירוק וכוסברה או פטרוזיליה). יחד עם סלט פירות (ראו שוק) וחלווה מגרעיני חמניה, זה היה מעולה.
מה הבאתי מהבית: קפה שחור וחוואיג' לקפה. טחינה בבקבוק לחיץ שהספיק לשבוע הראשון ואז מצאתי שם טחינה נהדרת מקומית. את כל השאר מצאתי שם!
מה הטיפים שלכם לטבעונות בחו"ל?