שרשור לקראת סופשבוע במטבח

עדיקים

Active member
מאפינס ומרק


אתמול אחה"צ הכנתי מרק ירקות עם עדשים כתומות, יצא מעולה טעים ועשיר.
כמובן שהכנתי סיר כל-כך גדול שיספיק לנו גם להיום.
תמיד מסתכלת על מתכוני מרקים מספרים, מוסיפה ומשנה לפי מה שיש בבית ולפי מה שאוהבים. אין ספק שהפעם הבחירה יצאה מעולה.
הבוקר קמתי עם מצב רוח למאפינס תפוז שוקולד (כבר כמה ימים יושב לי בראש ולא מספיקה להכין). הכנתי את המתכון של שרון ובמקום פקאנים הכנסתי שוקולד צ'יפס, העדפתי מתכון מדוייק, מנסיוני באפיה צריך לעבוד עם כמויות מדויקות.
יצא מעולה, עכשיו עם כוס קפה אוכלת ומתמוגגת מכל ביס.
 

ady18

Well-known member
אצלי

טורטיה עם אנטריקוט בצל ועגבניות.....
 
אתמול פסטה


היום זה חג ההודיה, לא ממש חוגגים אבל מציינת בקטנה והולכת להכין קציצות הודו ברוטב עגבניות.
&nbsp
אני ממש מתחרפנת מזה שלא מוצאת פה לחם שנחשב כאכיל מבחינתי, אני מכינה מפעם לפעם את לחם הזיתים ששמתי לו מתכון בשבוע שעבר אבל בא לי משהו אחר. נראה לי שאכין לחמניות גבינה.
&nbsp
לא יודעת מאיפה המתכון, אבל זה המתכון:
החומרים:
.
3 כוסות קמח תופח (420 גרם)
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
500 גרם גבינה לבנה 5%
כפית מלח-לפי הטעם.
.
אופן ההכנה:
&nbsp
.
&nbsp
לערבב את כל החומרים יחד לבצק דביק
&nbsp
בידיים רטובות לעצב כדורים קטנים בגודל פינג פונג
&nbsp
להניח בתבנית על ניר אפיה במרווחים של כ- 3 ס"מ
&nbsp
אפשר לפזר על הלחמניות קצח/שומשום/פרג.....
&nbsp
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות טורבו כ-
&nbsp
.
&nbsp
20 דקות.
&nbsp
&nbsp
 
לא הולך לי היום במטבח


רציתי להכין לחמניות גבינה, מתכון שהכנתי מלא פעמים ולא יצא טעים בכלל

&nbsp
הכנתי ריזוטו פטריות ופרמז'ן, בטעות הוספתי יותר מידי מים וזה התבשל יותר מידי- יצא ממש לא משהו

&nbsp
תכננתי להכין משהו קצת יותר מיוחד לכבוד טנקס גיבינג אבל כבר מפחדת עם המזל הרע במטבח, אז עכשיו החלטתי על ארוחה פשוטה וקלילה- ביצים קשות וסלט שחתכתי בסלייסר של פרוגרסיב ששכחתי מקיומו
- כמה פשוט ככה טעים
 

ady18

Well-known member
סופ"ש

יהיה רוסטביף
תפוחי אדמה קטנים....
מרק עדשים
סלט עגבניות חריף
סלט טונה
אנטיפסטי חצילים
ערב שישי
לביבות ירק אפויות
ועוגת וניל....
 
כדורי שוקולד מ"ילדים מבשלים"-מתכון ישן בטירוף

אבל גם טעים-אני אבל מכינה עם חמאה ולא מרגרינה, חלב שקדים במקום חלב רגיל ובמקום קקאו-אבקת נסקוויק- זה ממש משדרג את הטעמים!
&nbsp
אחרי שאוציא את הכביסה מהמייבש, מתכננת להכין:
קציצות turkey, אורז עם אטריות מעורבב עם ברוקולי, ותירס גמדי.
בנתיים נראה שיש לי יום יותר מוצלח מאתמול במטבח
 

ornme1

New member
רק לפני שבוע הכנתי עם נכדתי. בזמנו הכנתי עם ילדי,

ותמיד נהגתי להחליף את המרגרינה לחמאה.
מתכון מנצח.
לא בדקתי עם חלב שקדים ונסקוויק. נשמע מעניין.
 
אני האמת תמיד הייתי משתמשת בנסקוויק במקום קקאו

מרגרינה לא נכנסת אליי הבייתה מאז ומתמיד כך שתמיד זה היה על בסיס חמאה אבל חלב השקדים היה בגלל ברירת מחדל כי אני לא שותה חלב והבחור משתמש בחלב שקדים בקפה שלו כך שזה מה שהיה בבית וממש שידרג את זה.
&nbsp
יצאו כ-50 כדורי שוקולד ולא נשאר כלום
חלק הועבר לאנשים שונים אבל טחנתי הרבה כדורי שוקולד בסופשבוע הארוך הזה
 

Maldini Girl

New member
חג ההודיה :)

שהוא במקרה גם יומולדת של אחד מבני הבית.
&nbsp
בעל השמחה הזמין מרק פטריות
ומחר בבוקר מבצע "הודו" ייצא לדרך. השנה במילוי של לחם תירס עם פטריות ובצל.
יהיה גם אורז לבן, סלטים
ועוגת תפוחים.
 
למעלה