|
מה מתבשל לכבוד שבת?
סיר|

שוקו בת

New member
|
מה מתבשל לכבוד שבת?
סיר|

בס"ד

אני מתארחת בשבת אצל חברים ב"ה...

מה הכנתם? ספרו לי שתפו.....

אוהבת..
 

yoelnd

New member
קיגל אמיתי - לאכול את הלב......

היי
עשיתי קיגל תפו"א עם בצל קצת קמח ואבקת מרק, 2 ביצים וקצת שמן מערבבים....... שמים בתבנית עמוקה, משחילים ביצה שלמה (שוטפים את הקליפה)
שמים בתנור מכניסת השבת ועד אחרי תפילת הבוקר (כמו ג'חנון....) וזה מריח כל הלילה.......... וזה יוצא? ללקק את האצבעות!!!
התחרעתי על הכל לבד! נראה לי שמעכשיו מידי פעם בשבת , בלי נדר, נעשה ככה עד להודעה חדשה - לפחות בקיץ.
 

yoelnd

New member
ממתי עובדים עם מתכון?

בקיצור: זה תבנית ממש קטנה.......
4 - 5 תפו"א מגורד.
1 בצל גדול חתוך לדק.
2 כפות קמח רגיל.
1 כף אבקת מרק.
2 ביצים.
מלח - פלפל לפי הטעם.

מערבבים הכל כמו שמכינים ללביבות לפני הטיגון......
שמים בתבנית / סיר קטן משומן בתנור מכוסה בנייר כסף.
ניתן להניח ביצה שלמה אך יש לשטוף אותה טוב באמצע הבלילה. וכך מונח לו בתנור למשך כל הלילה......... עד הקידוש של הצהריים.

בהצלחה!
 
למעלה