מבחינתי אם היה אפשר הייתי בראשון כבר מתארגנת לארוחה של שבת
הבאה.
מכיוון ששבתות הן הפעם היחידה שבה אני ממש מבשלת ומשקיעה, ואני כ"כ אוהבת את זה, אני רק מחכה לרגע שבו אתחיל לתכנן כבר את הארוחה לשבוע הבא. בדר"כ ביום שלישי אני נסגרת על תפריט, וברביעי או חמישי עושה קניות. לפעמים השלמות בשישי על הבוקר מהשוק.
האמת שמה שמשפיע אצלי זה שני אלמנטים מרכזיים. 1.מה בא לי זה לגמרי פקטור. 2. כמה אנשים. בדירה שלי בדר"כ זה רק אני ובן זוגי, בבית זו משפחה של בין 9-14 נפשות (תלוי מי חולה, מחוץ לקיבוץ, בצבא וכו').
במשפחה המורחבת הארוחות בסה"כ די קבועות: מרק עוף, סלטים, עוף בתנור. לפעמים מגוונים את העוף בדג או בשר טחון (לזניה ובולונז בעיקר)
אצלי ואצל הבןזוג אני משתדלת להכין ממש כל פעם משהו אחר כי זה חלק מהכיף שלי.
 
מה שבטוח שאני לא מוותרת עליו אף פעם בארוחת שישי זה מרק. ובכלל, מבחינתי כל ארוחה גדולה מתחילה במרק.
 
אז מה אני מכינה השבת?
-בויאבז סמיך ועשיר בתוספת של דג וטוסטים עם איולי מעושן-פיקנטי. זו מנה שכבר הכנתי לפני כמה חודשים ויצאה מדהים ובמקרה יש לי את כל המצרכים בשבילה בבית.
-פסטה ביתית עם אצות נורי ופילה דניס.
-לקינוח: עוגת גבינה על בסיס שיבולת שועל. אולי אוסיף לה תותים או תפוחים מקורמלים.