טוב, מצאתי זמן לענות על זה..
אני ידידי , לא קונה את ה"סוד" ולא את הסרטון הזה...
וכי למה.. קראתי את הסוד מסקרנות...אני מוכרח לאמר שהייתי המום איך מגיעים למחשבה שאפשר הכל...להשיג אם רק חושבים ומאמינים באמת , יותר מזה בעיניי זו תפיסה אשלייתית מסוכנת..
ישנם אנשים למשל שנולדו עם לקות..האם המחשבה על תקין הלקות באמת תתקן אותה? אדם קטוע איבר יצמח לו איבר?...ויש דוגמאות רבות כאלה....
התשובה ההגיונית והמציאותית שלי לזה היא לא ! לא תתוקן הלקות ולא יצמח האיבר..גם אחרי שנים של אמונה וביטחון ומחשבה חיובית.
גם מחשבה אחרת של אדם בריא בגופו בלי ליקוים לדוגמא אדם שחושב שיוכל להיות אמן גדול כמו פיקאסו גוגן וכדומה..ואין לו כל כישור מולד ..לזה מה שנקרא ידיים שמאליות בעיניין..יכול להתאמן שנים ויכול כל מחשבה חיובית ואמונה...במקסימום הוא יצא חקיין טוב לא אומן בפני עצמו...מה שכן הוא יכול להכנס לתיסכולים שונים בשל כך..
אני גם לא קונה את אלה שאומרים הכל בראש...לא ולא..נכון מחשבה חיובית זה דבר טוב מאוד..שהמטרה ריאלית מתאימה לאדם וברת השגה ליכוליות האמיתיות שלו...
יחד עם זאת לא הכל תלוי בנו..אנשים נקלעים לפעמים למצב של קושי ומוגבלות...הם הכי חיוביים ומאמינים...ומנסים לצאת מזה , אך המציאות היא שמוגבלים לא ממהרים לקבל לעבודה, הביטוח הלאומי ידוע בטרטרת שלו והקשיים שהוא מערים יש אומרים בכוונה תחילה. הבטחת הכנסה שמקבלים במצב זה היא כה דלה שהחיים הופכים להישרדות בעצם. אנשים אחרים לא מבינים מה עובר על האדם הזה.."אין השבע מבין את הרעב"..מי שלא נקלע למצב בעצמו לא מסוגל להבין...ברקע החובות מצטברים..כי אף אחד לא יוותר על שקל. אף אחד גם לא קם להלחם למען..נכים מוגבלים קשישי ניצולי שואה...למה? אולי כי חוששים שאם יעלו להם קצבאות ויקלו בקבלת נכות זה יהיה על חשבון הכיס..(ואל תעלבו ..כי אוסיף ועל חשבון היציאה שלו לחו"ל או האייפון החדש וכהנא וכהנא)...האם מישהו באמת מאמין כי במציאות החברתית שיש מחשבה חיובית ואמונה תעזור? אולי לחלק כן ..לרוב לא והמציאות מוכיחה את זה...
אני חותר לכך שכדי שיהיה שינוי אמיתי , לא מספיק שהאדם יחשוב חיובי ונכון ויתמודד...( באמונה היהודית במיוחד זה מוכר וידוע..למשל שיש אחרית הימים וגאולה ולא כולם יגיעו לעולם הבא אלא רק מי ש מקיים תורה ונקי כפיים ובר לבב וכדומה..) צריך שכל החברה יחד תנהג בערכיות אמיתית הכוללת כבוד אמיתי, יושר צדק משפט אמת ועוד ועוד..
לא נולדנו שווים. החיים לא שווים ..מי שמשלה את עצמו בעיניי הם אלה שנפלו קורבן לתפיסה הזו של ה"סוד" והנגזרות כמו הסרטון הזה..ובעייני כן הם קורבנות. כי במציאות צריך ללמוד לקבל שלא הכל אפשר להשיג..לא הכל ריאלי להשיג..ויש לחיות בציפיות ריאליות יחד עם מלחמה במכשולים שיש להשיג אותם אם צריך..אבל לזכור שבזוקה שאמרו בגיל 21 תגיע לירח..לא התכוונו זה היה בדיחה .אחרת החיים עלולים לעקוץ גם את האיש הכי בריא..והוא עלול להשבר אם לא יהיה ריאלי מציאותי ולא שבוי באשליית ה"סוד"..
לסיום , אני לכשעצמי מאמין בבורא עולם..שהוא קובע מי יהיה עשיר מי עני מי חולה מי בריא מי כך ומי כך...מה שתלוי בי מבחינתי היא איך לקבל את זה..אכל הבחירה של האדם היא בין להגיע לעשות מה שהשם רוצה בטוב או במוטב..זה כל החיים ..אני משתדל לעשות מה שאני יכול ומקווה לעשות יותר ויותר.
מבחינה חברתית לצערי אנו כבר לא עם אחד..אני קבוצות קבוצות של תפיסות עולם שונות ...וזה זה הגורם לצרות שלנו..אלה חילונים ואלה כיפה סרוגה ואלה חרדים ואלה רבים עם אלה..ובלי אחדות. יש צרות מבית ויש אוייבים מבחוץ שלוחצים..
כל הדמוקרטיה והלוגיה למינה..סוציולוגיה פסיכולוגיה וכן הלאה..הרחיקו אותנו מן היהדות שבה יש את הכלים האמיתיים של ההתמודדות עם החיים. (אגב ממנה ורק ממנה כל הדתות האחרות באו..ממנה חוכמת המזרח והכל )..אם נשכיל לחזור למקורות שלנו לדרך שקיבלנו על עצמינו...אני מאמין שיהיה טוב לכולנו.
שאלו אותי לא מכבר איך אני מחזיק מעמד למרות כל קשיי..זו התשובה בזכות האמונה באלוקים בידיעה שהוא איתי בכל זמן בכל מקום גם אם טעיתי נפלתי ..אני בצרות בדיכאון בכל מה שתרצו..זה החזיק אותי מחזיק אותי ..זה והבחירה שלי לעשות טוב ומכאן לקבל טוב ..להלחם על צדק של אמת..ולהשתדל לעשות את ההכי קשה מכל לשים מבטחי רק בבורא עולם והוא הוא ישלח ישועה אם בדרך של לשלוח אדם..לסייע או כל דרך אחרת...וגם אם מתעכב זה רק לטובתי..אני לא מקבל כל מה שאני רוצה אני מקבל על בטוח כל מה שאני צריך..והכל שאגיע לעשות רצונו ולעבור את החיים האלה עם כרטיס כניסה לעולם האמיתי שהוא העולם הבא .
ערב נעים