מועדון הקריאה במתכונת מחודשת

N o R i K o

New member
מועדון הקריאה במתכונת מחודשת

אז בשל מחסור בשיתוף פעולה, החלטתי שכדאי שנשנה קצת את מתכונת הפינה...
נראה שרבים מכם חושבים שהמטרה שלה היא שנקרא יחד את הספרים, אבל אני כאן בכדי לחדד שיש לנו מטרה חשובה בהרבה!
והיא למצוא עוד דברים להתדיין עליהם, עוד משפטי מפתח ודברים שאנחנו עצמנו יכולים לצפות את ההשלכות שלהם.

אז לקרוא את הספרים יהיה כמובן מבורך
אבל אפשר לחפור גם בלי לקרוא

אז אני פשוט אעלה שאלות לדיון ואתם תהיו מוזמנים לענות עליהן, וכמובן לקרוא ולהעלות עוד שאלות משלכם

וכמובן, אם מישהו רוצה לקרוא אבל הבעיה היא שהספרים הם לא בהישג ידו... רק שיגיד

והשבוע- פרק 7

מה בפרק? קטניס ופיטה מתחילים את האימונים, ולקטניס מתחוור שלאורך כל השנים פיטה עקב אחרי כישרון הציד שלה; היא עדיין לא מצליחה להגיע למסקנה אם אפשר לסמוך על השותף שלה או לא, אבל היימיץ' מצווה על שניהם להצמד זה לזו ולפעול יחד. לאורך האימונים קטניס ופיטה לא חושפים את הכישרונות שלהם, אבל במבחן מול קברניטי המשחק לקטניס סוף כל סוף מזדמן לירות בחץ וקשת. הבעיה היא שהם עייפים, מתעלמים ממנה לחלוטין, ובמהלך אימפולסיבי היא דואגת לכך שהיא תהפוך לבלתי נשכחת.

"Just two mornings ago, I was home. Can that be right? Yes, just two." - וואו, זמן עובר לאט בספר הזה. עברו יומיים מאז האסיף! פשוט גרם לי לחשוב על כך שזה הרבה יותר אכזרי משנדמה לי. איכשהו, זה תמיד הסתדר לי במוח בתור חודש של הכנה, ואז חודש של משחקים. אבל הם פשוט נזרקו לתוך המים! בערב הקודם לזה קטניס הייתה בטקס הפתיחה. שני ערבים קודם לכן היא עלתה על הרכבת לקפיטול במחוז 12. אני תוהה עד כמה מרכז האימונים הזה באמת יכול לעזור למי שמגיע עם 0 כישורי הישרדות. לדעתכם יש בזה תרומה, או שזה רק נסיון של הקפיטול לגרום להם להשלות את המיועדים ש"כולם שווים ומגיעים עם אותו ידע"?
ומעכשיו אני פוצחת במבצע סיכום - כמה ימים בפועל קטניס עברה בקפיטול+במשחקים

היימיץ' אומר לקטניס ופיטה ללכת תמיד יחד, והם גם לבושים באותם בגדים - "This twins act is going to blow up in out faces once the Games begin." - תאומים? חכי חכי קטניס, מה מצפה לך...

אני תמיד תוהה- היימיץ' "רוכב על הגל" של סינה, או שכבר כאן הוא מתחיל להגות את רעיון "הנאהבים חסרי המזל"? אפשר קצת לקלוט מההתנהגות של פיטה שהוא לא דוחה את קטניס כמו שהיא עושה לו, השאלה היא אם היימיץ' מבסס את זה על ההתנהגות שלו, באמת, או שהוא פשוט מחליט לתת את "הנגיעה המושלמת של המרידה" כמו שהיה בערב הפתיחה...

You can lift hundred-pound bags of flour,” I snap at him. “Tell him that. That’s not nothing.”
“Yes, and I’m sure the arena will be full of bags of flour for me to chuck at people."
פיטה באמת חסר בטחון בעצמו עד כדי כך, או שהוא פשוט בטוח בניצחון של קטניס? בסופו של דבר באמת יש לו את הפור הדי גדול הזה של משקל ואפשרות להרים משקל... הוא מנסה לגרום לה לוותר על הרעיון שהוא ינצח, או שהוא באמת חושב שהוא לוזר?

You know what my mother said to me when she came to say good-bye, as if to cheer me up, she says maybe District Twelve will finally have a winner. Then I realized, she didn’t mean me, she meant you!” bursts out Peeta.
“Oh, she meant you,” I say with a wave of dismissal.
“She said, ‘She’s a survivor, that one.’ She is,” says Peeta.
טוב, אולי זו בכל זאת בעיית בטחון עצמי... אבל שאלת השאלות היא כמובן, מה לעזאזל גרם לאופה טוב הלב להתחתן עם המכשפה הזו? מחוז 12 לא נראה לי כמו מקום שבו אם אתה נשאר לבד אתה כופה על עצמך להקים משפחה. כבר עדיף להיות לבד ולא להביא ילדים לאישה שאתה לא אוהב ואז לראות אותם נלקחים למשחקים...

Peeta rolls his eyes at Haymitch. “She has no idea. The effect she can have.” -
אחד המשפטים הזכורים והמצוטטים ביותר של פיטה מהספר הראשון. השאלה האמיתית היא - למה הוא בכלל התכוון? האם הוא באמת הריח את העקשנות והמרד שנובעים ממנה? הוא באמת חשב שיש לה השפעה מסוימת על הקפיטול שתהפוך אותה בעתיד לניצוץ של תחילת המרד? או שהוא בסך הכל התכוון לכך שהיא מרשימה את מחוז 12 ביכולות ובכישורים שלה לשרוד בכוחות עצמה חמש שנים שלמות? אולי גם לפיטה בעצמו אין באמץ שמץ של מושג איזו השפעה יש לה?

וכמה ציטוטים שתמיד כדאי לזכור -
היימיץ'- "So, let’s get down to business." - טו דפיטטטטטטט דה קפיטול!

“It’s lovely. If only you could frost someone to death.” - קלאסיקה אמיתית
מאיפה באמת פיטה למד לעשות את המראות עצים האלה? הדמיון שלו עד כדי כך מפותח? הוא עד כדי כך מוכשר?

קטניס ופיטה מנסים לשוחח- "It’s not easy to find a topic." - וזה למה אני שיפרית של גיילניס

קטניס לפיטה במהלך האימונים - “Suppose we tie some knots,” - יופי קטניס, זה יעזור לך בהמשך

"She has bright, dark, eyes and satiny brown skin and stands tilted up on her toes with her arms slightly extended to her sides, as if ready to take wing at the slightest sound." - למה היו כל כך הרבה תגובות גזעניות על הליהוק של רו אם קטניס מציינת בבירור שהיא כהת עור?

"When we finally escape to bed on the second night..." - זה אומר ארבעה ימים מאז האסיף

וכמובן, הקלאסיקה הגדולה מכולן - “Thank you for your consideration,” I say. Then I give a slight bow and walk
straight toward the exit without being dismissed. - בספר נראה שהיא נתנה מפגן הרבה יותר מרשים מהאימפולסיביות שהיא הפגינה בסרט, ועדיין זו הייתה אחת הסצנות הטובות. אם עד הנקודה הזו לא אוהבים את קטניס, בנקודה הזו אותי היא שבתה. מלכה

ועוד דבר- בסרט, ג'ני באה לצאת מהפריים, ואז היא קולטת שהיא שכחה את הקשת והולכת להחזיר אותה בעצבים... מתוכנן או טעות שהם זרמו עליה?

נקווה שהפעם תהיו קצת יותר במוד

חג שמח יקירים, ושהסיכויים תמיד יהיו לטובתכם :)

pennylane11

New member
שתהיי בריאה, נוי.

איבדתי אותך איפשהו אחרי שתיים-שלוש נקודות

אם יהיה לי זמן מאוחר יותר אולי אני אקרא

N o R i K o

New member
טוב, אז נראה לי שנחזור למתכונת הישנה

או שפשוט החום הזה מוחק לכולנו את תאי המוח אז לאף אחד אין כוח להגיב...

אבל לא נורא, אני אגיב לעצמי כדי שלא יהיה שומם כאן... איך אמר טל מוסרי?
"אל תוותר, אני אומר לעצמי, איזה כיף שיש לי אותי"

אני לא חושבת שיש באמת תרומה מהותית לאימונים לפני המשחקים. מי שהגיע עם נסיון וחוכמה מהבית, יצליח מהבית. ללמוד לעשות קשר או שניים או לנסות להתאמן על זריקת משקולות כשכל החיים שלך לא התקרבת לזה... לא יעזור לך.

אני לא חושבת שהיימיץ' חושב כבר בשלב הזה על הקטע של "הנאהבים חסרי המזל" אלא פשוט על קטע של שותפים עם ברית, כאלה שלא אכפת להם מהיריבות שנגזרה עליהם והם עדיין חברים טובים וצוחקים ומסתובבים ביחד. כמו שהוא אמר לסינה, "זו בדיוק הנגיעה הקטנה של המרידה", אבל כל הקטע של הנאהבים זה כבר מעבר לליטל טאץ' הזה.

אני לא חושבת שפיטה חסר ביטחון, למרות האמא הקלפטע שלו... אני חושבת שהוא פשוט מנצל את כשרון המילים שלו, ה"משחק" נקרא לזה, כדי לשכנע את קטניס שהיא טובה. לגבי ה-משפט שלו, "She has no idea-" אני חושבת שגם לו אין מושג באמת על מה הוא מדבר. לדעתי מבחינתו הוא מדבר נטו על ההשפעה שהיא עושה למחוז. ההתרשמות שלהם ממנה, על היכולות שלה אחרי המוות של אבא שלה, על ההתנדבות שלה במקום פרים. לא סתם הם נתנו לה את הסימן הזה כשהיא הלכה. הם באמת מעריכים אותה על זה, ההשפעה שיש לה היא על המחוז. אבל הוא עוד לא יודע איזו השפעה תהיה לה בעתיד.
מצד שני, קטניס לא יודעת מלכתחילה איזו השפעה יש לה על המחוז כולו.

וזהו, אין לי עוד לומר

אוקי אוקי כמה תגובות לנק' שלך

עניין הזמן הוא באמת הזוי בספרים האלה.. זה הראה שהכל זה תקופה ארוכה וזה בכלל לא . זה מוזר גם תקופת האימונים והטכס והכל זה נראה לחפות חודש וזה כמה ימים בודדים זה היסטרי

לא יודעת אם הייטמיץ באמת התחיל לבסס את הרעיון של הנאהבים חסרי המזל שלו כבר שם. אבל אני חייבת לציין שגם אי חשבתי להסתובב כמו תאומים זה אדיוטי בהתחשב בעובדה שאתם הולכים למות

פיטה אוח פיטה אני באמת חושבת שיש לו בעיות של חוסר ביטחון, אמא שלו היא כלבה מהגיהנום
אני חושבת שהיא ואבא שלו לא באמת תהחתנו היא בטח פיתתה אותו לצלות לחם או משהו או שהיא שמה לו לחם צלוי ביד וסחבה אותו לאש כדי שזה יקרה בכוח .
ולגבי מה שהוא אמר על קטניס , אני באמת חושבת שהו האמין בזה .. היא לא יודעת איזה השפעה יש לה עליו הוא הרי היה מאוהב בה נצח והיא לא ירקה לכיוון שלו .וזה לא שהוא רצה שהיא תראה בו לוזר הוא פשוט חשב שמולה אין לו שומסיכוי

למעלה