בגרות בספרדית (הכנסו:)

sefer007

New member
בגרות בספרדית (הכנסו:)

חג שמח וסוף שבוע טוב לחברי הפורום היקרים!
אני לא יודע האם זה הפורום המתאים ובכל זאת אנסה למצוא עזרה מפה (ניסיתי גם בפורום בלשנות). (אשמח אם תפנו אותי לפורום יותר ספציפי אם לאו)
אני תלמיד כיתה יב' ואני שוקל לגשת לבחינה בספרדית. את השפה אני לומד לבד, בצורה מסודרת, (ספר אחד סיימתי - "ספרדית בשפה פשוטה" וכעת אני התחלתי ללמוד בספר שבסופו אגיע לרמה של C1 - בתקווה :). כמובן שאין עוד ידיעותי מספיקות לגשת לבגרות אך לפני עוד שנה, ואני לא מבזבז זמן :p הבעיה שלי היא שחסרים לי חומרים, דברים עדכניים שיכוונו אותי על מה לשים דגש. הדפסתי את תוכנית הלימודים בספרדית, ולמעשה את רוב הדברים הקשורים לדקדוק כבר למדתי. אך הבעיה שלי היא כי איני יודע מהיכן להשיג את "קטעי הספרות" (ובעיקר את הניתוח שלהם), כיצד יש ללמוד אותם, במה להתעמק, אילו קטעים יש לילמוד וכמה צריך לבחור. אני אשמח אם מישהו יסכים לשלוח לי סיכומים וכן חומרים בנושא הספרות. כמו כן אם יש "מחוונים לכתיבת חיבור בספרדית" אשמח אם מישהו יוכל לשלוח לי.
בכלל אשמח לכל מידע שיוכל לעזור לי ולכוון אותי (עבודות, דפי עבודה וכו' וכו'). אם מישהו לומד בכיתה\ מורה ויכול להשיג לי בדרך כלשהי חומרים אני אשמח ביותר (דרך חברים\מכרים\בני משפחה וכו).

תודה רבה לכל מי שיוכל לענות, סליחה על הטירחה, שבוע טוב וחג שמח לכולם :)

ybo4

New member
בעקרון

כל שאלון בחינת בגרות מופיע באתר משרד החינוך.

כדאי לך לעבור על בחינות מהשנים האחרונות שיכוונו אותך לדרישות המדויקות.

הכנס לאתר משרד החינוך, למדור "בחינות" ושם למערכת החיפוש של "שאלוני בחינות בגרות". אם אתה יודע את מספר השאלון, החיפוש קל יותר, אך גם בלי זה נסה להקליד "ספרדית" בנושא ותמצא את השאלונים המתאימים.

בהצלחה

sefer007

New member
תודה, ובכל זאת חיפשתי דווקא סיכומים וניתוחים

ולא בגרויות. הבגרויות לא קיימים במאגר הרישמי אלא באתר של המפמרית, הבעיה איתן שאין להן פתרונות בכלל ובטח ובטח שלחלק של הספרות בפרט. על מנת שאוכל לפתור בגרויות קודם כלי ללמוד את החומר :) בכל אופן המון תודה :)

sefer007

New member
נכון לעכשיו ידיעותי מספיקות ל3\4 יח"ל אך

במידה ואשיג את החומר אותו אני מחפש ואספיק ללמוד אותו בצורה טובה אנסה לגשת ל5 יח"ל. יש לך קשר כלשהו למגמה\מקצוע זה, או שאתה כמוני רוצה לגשת לבגרות בספרדית?

trilliane

Well-known member
מנהל
הו לא, את הבגרויות שלי כבר עשיתי מזמן...

ואני כבר אקדמאית, אז אין לי עניין אישי, רק רציתי לתת טיפ: בהנחה שאתה עומד במינימום הנדרש לקבלת תעודת בגרות ויש לך ממוצע 100 ומעלה, אין טעם לגשת לפחות מ-4 יחידות כי אפילו אם תקבל 100 ב-3 יחידות הציון יוריד לך את הממוצע (כי לא תקבל בונוס). או במילים אחרות, לפני שאתה משקיע בזה זמן וכסף אני ממליצה לבדוק מה זה באמת נותן לך והאם זה אכן משתלם. תמיד תוכל ללמוד ספרדית במסגרות כאלה ואחרות (גם אקדמיות) ובגרות בספרדית יכולה לעזור לך לכל היותר לממוצע הבגרויות, לא יותר. אז לפני שאתה משקיע את כולך, בדוק אם היא באמת עוזרת...

sefer007

New member
תודה על ההבהרה אבל האמת

שאני עושה בגרויות בשפות (שלא נלמדות בבית הספר) על מנת שיהיה לי איזשהו "סטימול", מטרה ללמוד. יש לי איזה קטע שאני לומד לא לקראת בגרות אלא לחיים, אבל התמריץ שלי והאסמכתא לידיעותי זו הבגרות (איזושהי תפישת עולם כזו) ולכן אני רוצה לגשת לבגרות הזאת בכדי לדעת שאני באמת יודע את השפה לרמה זו, ואז אוכל להמשיך הלאה, עם לב שקט יותר שהבסיס מוצק :) יש לי מספיק יחידות (45+ נראה לי, אבל עוד לא סיימתי את הבגרויות כך שעוד אי אפשר להגיד שיש לי אותם). ובכל זאת, האם באוניברסיטה לא מסתכלים על מספר היחידות ובאילו מקצועות עשית, אלא מתייחסים רק לממוצע? לא איכפת להם מה אני יודע ומה לא ובאיזו רמה? זאת אומרת בגרות במקצוע לא בהכרח חשוב שווה ערך לבגרות בשפה\מקצוע מדעי? שוב תודה על ההעינות ועל ההבהרה, אשמח אם תוכלי לספר לי קצת יותר על הבונוסים ולענות על השאלות :) בהצלחה בלימוד, ושיהיה שבוע מקסים :)

trilliane

Well-known member
מנהל
הבנתי. אוקיי, אם ככה אז מה שעושה לך טוב...

אגב "סטימול" בעברית "תמריץ". אני לא חושבת שבגרות באמת מכינה אותך לחיים ולדעתי יש תמריצים טובים ממנה... את השיפור הגדול שלי באנגלית רכשתי מחוץ לכותלי ביה"ס. לגבי ספרדית אני יכולה רק להמליץ לצפות יותר בערוץ ויוה...

אכן, בקבלה למוסדות אקדמיים לא מסתכלים על המקצועות שלמדת אלא רק על הממוצע (ונדמה לי שיש מגבלה על מספר היחידות שנכללות בחישוב, אבל אני לא בטוחה). לא מעניין אף אחד אם למדת 5 יחידות ספרדית, אלקטרוניקה או מחול. זה יכול לעניין גופים אחרים כמו צה"ל (5 יחידות ערבית מיועדים למודיעין, לימוד של מקצועות טכנולוגיים יכול לעזור בקבלה לממר"ם וכו').

יכול להיות הבדל במוסדות או בחוגים מסוימים שנותנים משקל מיוחד למקצועות מסוימים (למשל בזמני בטכניון לבגרות 4 ו-5 במתמטיקה ניתן משקל כפול בחישוב הממוצע, והיה גם בונוס גבוה יותר לפיזיקה) אבל זהו בערך. כמו כן לעתים הידע שנלמד בבגרות נדרש לצורך התואר (אבל לא לקבלה אליו), אז הבגרות משמשת לדרישות קדם לקורסים מסוימים – למשל מי שלמד כימיה היה פטוּר מקורס בסיסי בכימיה ומי שלא למד פיזיקה (או קיבל ציון נמוך) היה צריך לעבור מבחני רמה לפני הקורסים בפיזיקה (היו גם קורסי הכנה למי שרצה).

בקיצור, אם תלמד ספרדית זה יכול להיות רלוונטי אם תלך ללמוד ספרדית באקדמיה (לא יודעת אם יש חוג כזה, אבל בהנחה שיש) או אולי בלשנות; אולי זה גם יעניין את צה"ל, אבל לא נראה לי שהרבה יותר מזה...

למעלה