אהבה עצמית
להיות בשלום עם עצמך

רותי 11

New member
אהבה עצמית
להיות בשלום עם עצמך

אומרים לנו שכדי לשחרר משהו מהחיים שלנו, עלינו לאהוב אותו או לחבק אותו, ולמרות שאנחנו
יודעים ברמה מאוד עמוקה שזה נכון, עדיין יש בתוכנו התנגדות מאוד גדולה לעשות זאת. וההתנגדות
הזו נובעת מפחד לגלות את האור שבנו. למה הכוונה?

אני זוכרת שכשקראתי לראשונה על התפיסה הזו של לאהוב את מה שאתה מתנגד לו בספר של ניל דונלאד וולש
– שיחות עם אלוהים, היה לי מאוד קשה לקבל את הידיעה שאלוהים יכול לקבל מישהו אחר שאני לא מקבלת, אך
הבנתי שעל מנת לצמוח עליי להתחיל לראות מה הם בדיוק אותם דברים שאני לא מקבלת ומה הם משקפים לי בתוכי?

לא מדובר חלילה על מצב שבו צריך לקבל מישהו שמסכן את החיים שלנו, או הסכמה ואפשור לאדם לפגוע בנו על מנת
שנחוש רוחניים (אין שום דבר רוחני בלאפשר לאדם לפגוע בנו)
אלא מדובר בלבחור ב- שלום פנימי על ידי התמודדות וצמיחה ממשברים בתהליכי החיים שלנו.

משברים יכולים להיראות לנו קטנים כמו ויכוח עם אדם מסוים, השוואת עצמנו לאחרים או גדולים כמו אובדן של אדם קרוב.
אם נניח חווינו אובדן של אדם קרוב, ומשהו בחיים הרגילים שלנו השתנה (אולי האדם הזה גרם לנו להרגיש חוסר אונים,
כיוון שכתוצאה מהאובדן שלו.

עלינו להתחיל להתמודד עם רגש שהיה לנו קשה להתמודד איתו) ועכשיו קשה להסתגל למצב החדש, לקבל, לאהוב ולזרום
עם הדברים, אז אנחנו בוחרים להקהות את הרגש הזה על ידי בריחה למשהו אחר. (מלחמת כוחות, מזונות לא בריאים, או
התמכרויות שונות). אך כל עוד נחוש התנגדות למשהו שקורה שוב ושוב בחיים שלנו, ונשים את הראש באדמה, לא נוכל
לשחרר אותו באמת ולא נוכל להיות ב – שלום עם עצמנו.

לפי הקורס בניסים יש רק מצב אחד והוא – אהבה. ההיפך מהאהבה הוא הפחד.
כל מה שהוא אהבה הוא האמת, וכל מה שהוא הפחד הוא אשליה. כשאנחנו מחוברים למצב ההוויה של האהבה, אנחנו נמצאים
במצב של שלווה פנימית. כל מה שהוא ההיפך משלווה פנימית, לא קיים. העניין הוא, שכדי לחוות את השלווה הפנימית, עליי לבחור
בה. וכאן מתחילה המלחמה הפנימית.

ברגע שאני בוחרת בשלווה פנימית, קורים דברים שתומכים בבחירה שלי, גם אם זה נראה לי בדיוק להיפך. ומה זה אומר? האהבה
שנמצאת במודעות שלי נוכחת שם תמיד, אך כדי להבחין בנוכחות שלה, עליי לשחרר כל מה שהוא ההיפך ממנה, עליי לשחרר את כל
מה שחוסם את הנוכחות של האהבה בתוכי, את כל המחסומים שהצבתי אני בעצמי, כיוון שפחדתי להבחין באהבה שהיא הכל. לכן,
מתחילים לצוץ ולעלות רגשות שליליים על פני השטח.

מצבים שניסינו לברוח מהם ולהקהות את הרגשות שלנו עולים שוב, על מנת שיוכלו להשתחרר מחיינו. מקומות שבהם אנחנו מרגישים
חלשים, כועסים או מאוכזבים מציבים את עצמם מולנו, על מנת שנוכל להביט על עצמנו ולראות את החלק שלנו במצב וכך להאיר את
האור ולאפשר לריפוי להתרחש.

עלינו להיכנס עמוק לתוך השורש של הבעיה, ולהיות נכונים לגלות וללמוד מה השיעור שלנו באותם קשיים, מול האנשים המסוימים שקשה
לנו ביחסים איתם, ההורים שלנו, מול הקולגות שלנו, הילדים שלנו ומול עצמנו.

כשאני בוחרת באהבה היא מנקה בתוכי ומעליה כל מה שהוא לא אהבה, כדי שאוכל להבחין בה ולהתחבר אליה. כשאני בוחרת בשלווה
פנימית ומאפשרת לריפוי להתרחש, אני מאפשרת ללב שלי להתרחב ואני מאפשרת לעצמי לחוש, אהבה, רוך, חמלה, שקט וידיעה.

ברגע שאני בוחרת להמשיך להתבוסס בביצה של הסבל והכעס, אני מנתבת את עצמי חזרה לעולם של מחשבות שליליות, כעס, חולי וסבל.
עלינו לשאול את עצמנו בכל מצב שחוזר על עצמו שוב ושוב בחיינו.

מה אני אמורה ללמוד מהמצב הזה?
התשובה מגיע ברגע הנכון ובזמן הנכון, עלינו רק לפתוח את הלב ואת הראש כדי שלא נפספס אותה. אין שום אפשרות או סיכוי, שאם נבחר
לחוות ריפוי של כאב כתוצאה ממשבר, הריפוי לא יתרחש בדרך שתתאים לשפה שאנחנו מבינים, ותפתח בפנינו עולם חדש של שפה שמתי
שאנחנו מקשיבים לה, אנחנו נחוש בבית.

לאהבה יש שפה אחת, שיכולה לבטא את עצמה במגוון דרכים. לכן יש הרבה דרכים לצמיחה ושינוי, כל אחד מתחבר למקום שבו הוא מרגיש
בבית. בסופו של דבר כולם מגיעים לאותו מצב של אחדות.

לכן, ההתחייבות שלנו כלפי עצמנו היא לא להתייאש ופשוט להתחיל לשים לב לרגשות שלנו, להסיר את השכבות שמפריעות לנו להתחבר לאני
השלם שלנו, שהוא אהבה שלמה. לגלות מה מסתתר מתחת לרגשות הללו שמסתירים את מרכז הלב שלנו, על ידי כתיבה, האזנה למוסיקה אהובה,
מדיטציה בדמיון מודרך, או שיחה עם חבר קרוב שאנחנו סומכים עליו.

--------------------------------------------------------------------------------
נכתב ע"י
נילי ווצ'ינה - מדריכה להתפתחות אישית ורוחנית בהשראת הקורס בניסים. מכוונת להאצת הצמיחה האישית בכל תחומי החיים. ממערכות יחסים,
קידום הקריירה והכוונה מקצועית, זוגיות, שפע ואהבה עצמית.
http://nilly.co.il

atlantis13

New member
תשאלי באמת את חברי הפורום..

הם יודעים רבות על אהבה עצמית.

רותי 11

New member
סנופי כשאני מבקשת לכבד הכוונה היא

לכולם - זה לא אומר לענות לאף אחד ולא משנה
מה הוא כותב בצורה לא יפה.
הדרך היחידה שלך אם את לא אוהבת את מה
שהוא כותב זה להתעלם