לא מובן השאננות הזו
הצפי החזוי הוא לאירוע מזג אוויר קיצוני שלא זכור כמוהו, ועדיין יש שמתייחסים אליו כמו משהו חוויתי, או שמנסים 'להכות את המודל' ולהעריך שיפספס ובסוף הכל ילך לים... מדובר באירוע עם פוטנציאל הרסני משני גורמים: משקעים מרובים מרחבית ורוח עזה, וזה בלי לקחת בחשבון אפשרות לתופעות מקומיות כמו ברד כבד, סופרסלים, ואולי גם טורנדו?
 
סלחו לי על ההיסטריה הקלה, אבל אחרי הצפי הלילי של COSMO ל-150 מ"מ מרחבית במדבר יהודה תוך שעות ספורות, אני לא רגוע בכלל, אין לזה שום תקדים היסטורי ידוע, ותשתיות לא נבנות בהתאמה לצפי כזה. מפות עוצמת הרוח החזויה רק מחמירה את החשש.
 
להבנתי ההמלצות שצריכות להנתן לאירוע כזה הם:
* עד שישי בלילה לא צפוי כמעט כלום, אך יש לעקוב החל משישי בוקר-צהרים לאפשרות החמרה
* האירוע רחב ויש לקחת טווחי בטחון מהשרון ועד דרום הנגב, בעיקר מצד הרוחות. הגשמים צפויים להתפרס על רצועה מצומצמת יותר, בהערכה גסה מראמללה ועד דרומית לבאר שבע, מגבול מצרים וחוף הים התיכון ועד הערבה, ים המלח והירדן הדרומי. יש לבטל כל אירוע ציבורי שמתוכנן החל משישי בערב ועד למוצאי שבת.
* רודפי שטפונות - הפעם כדאי שישארו בבית, המשקעים הרבים יכולים לשבור שיאי ספיקה בכמה וכמה נחלים, לסחוף כבישים ולהפיל גשרים ומעבירי מים, אולי גם להפיל סוללות מאגרים. מי שיתקע במקום מסוכן - אף אחד לא יבוא לחלץ אותו. הרוח העזה יכולה להעיף חפצים בעלי פוטנציאל נזק ממשי לפגיעה הרסנית, וזה בלי להתייחס להשפעת רוחות צד על נהיגה, מומלץ מאוד לא להסתובב ולחפש אטרקציות באזור, זה מסוכן מדי.
* ישובים במדבר יהודה / בקעת הירדן / נגב צפוני - כדאי להתכונן להפסקות חשמל ארוכות ולניתוק דרכי גישה בגלל הרוח והגשמים שעשויים לגרום נזק ניכר לתשתיות חשמל ודרכים. ככל שהתופעות ההרסניות יהיו מרחביות יותר, כך יקח זמן רב יותר לתיקון שלהם. גם תשתיות מים, ביוב וניקוז יכולות להנזק, אך אלו תת-קרקעיות בדרך כלל ופחות מועדות.
* תושבים במקומות מועדים להצפות - מומלץ להתפנות ולפנות דברי ערך, גאות מים באה בפתאומיות ולפעמים תוך דקות. רלוונטי במיוחד למי שגר בסמוך לערוצי ניקוז ואפיקי נחלים.
* בדווים תושבי פחונים ושאר יושבי אוהלים - להתפנות למקלטים מוגנים, הרוח העזה יכולה להחריב מאהלים שלמים ופוטנציאל נזק גדול בגלל אפשרות להתעופפות חפצים באוויר. רוחות עזות חזויות גם מעבר לנגב הצפוני, אולי אפילו עד אילת. רלוונטי גם כסיבה כללית לא להסתובב בחוץ בשעות הסערה, ורלוונטי גם לבסיסי צה"ל באזור הנגב (נתניהו צריך להורות על פינוי מיידי של חאן אל אחמר, אבל מהסיבה הלא נכונה).
* תיאורטית שטפונות יכולים לזלוג גם לניקוז המערבי של הרי יהודה(שורק, איילון), אבל שם האדמה סופגת טוב יותר, וזו תחילת עונה והאדמה יבשה מאוד. נחל באר שבע והבשור לעומתם, עשויים לשבור שיאי ספיקה היסטוריים, מה שמוביל לסעיף הבא -
* רצועת עזה - רק אלוהים יכול לרחם עליהם...
* חקלאים - עלולים לסבול מנזקים עצומים, פה לפחות גם ביטוח נזקי טבע יכול לעזור
 
הצפי החזוי עוד רגיש לשינויים, אבל כמה מודלים (WRF לדוגמא) בצפי נחוש ועקבי כמה עדכונים, ונכון להלילה זה הכיוון של מרבית המודלים.
 
לדעתכם אני היסטרי מדי או שההמלצות לדוגמא סבירות?