הסימנים הם שבשבת הגשם ייכנס סוף סוף

  • פותח הנושא m70
  • פורסם בתאריך

m70

New member
הסימנים הם שבשבת הגשם ייכנס סוף סוף


אחרי שמפות המשקעים והמודלים תיעתעו השבוע, התרחיש שמתחילים להיסגר עליו הוא כניסת המערכת שממערב בשבת. עד אז נקבל "עצם" ממנה פה ושם כמו שהיה גם אתמול ובלילה. להרחבה בקבוצת הפייסבוק הגדולה בארץ בנושא:

https://www.facebook.com/groups/140293843313725/
 
הבוקר האמרקאי התמתן משמעותית

נראה שמתחילים להתקפל לעבר איסי שהיה עד אתמול בבוקר. נראה מה איסי יגיד הבוקר.
 
ואיסי הבוקר מחק את כל המשקעים

בקיצור בסופו של דבר התקפלו חלק ניכר מהמודלים לתרחיש הראשון שאיסי הראה. הרוב בים. מי שאולי יהנה זה הנגב. אבל בעיקר סיני. והים. חבל כמעט שבוע של פעילות ונאדה
 

נתנאל531

Well-known member
WRF נותר בעינו, ועקבי מאוד בעדכונים האחרונים

לא מומלץ לזלזל ולבטל מהר מדי
 
לא מבטל אבל הבוקר כולם בגרסה

שונה לחלוטין מאתמול. הבוקר ברקנל הכי אופטימי וגם אצלו קו הגשם המשמעותי של 40 פלוס נחתך בעזה. אזור בש צופה 80 מ''מ. . ג'פס צופה משו סטנדרטי גשם ברוב הארץ עם כמויות של 15 30. . איסי. כלום. למעט צפון הארץ. ואזור הנגב. אז בהחלט לא ימים להכנס לנחלים וכו' .ועדין נראה לאן יתכנסו המודלים הלילה. בכל מקרה כאב ראש לא קטן לחזאים. התקוה שלא יהיו נזקים בנפש וברכוש ושנזכה לגשמי ברכה בכל הארץ
 

נתנאל531

Well-known member
ה-COSMO התעדכן, נותר קיצוני

לא כמו אתמול בלילה, אך עדיין מציג מצב מסוכן מאוד. אגב, הוא נראה די דומה ל-WRF הגס

 

חזאייטק

New member
מעניין שאחרי מעבר הסופה הוא ממשיך להראות

משקעים קונבקטיביים מול חופינו (SUN 06Z)
 

נתנאל531

Well-known member
לא מובן השאננות הזו

הצפי החזוי הוא לאירוע מזג אוויר קיצוני שלא זכור כמוהו, ועדיין יש שמתייחסים אליו כמו משהו חוויתי, או שמנסים 'להכות את המודל' ולהעריך שיפספס ובסוף הכל ילך לים... מדובר באירוע עם פוטנציאל הרסני משני גורמים: משקעים מרובים מרחבית ורוח עזה, וזה בלי לקחת בחשבון אפשרות לתופעות מקומיות כמו ברד כבד, סופרסלים, ואולי גם טורנדו?
&nbsp
סלחו לי על ההיסטריה הקלה, אבל אחרי הצפי הלילי של COSMO ל-150 מ"מ מרחבית במדבר יהודה תוך שעות ספורות, אני לא רגוע בכלל, אין לזה שום תקדים היסטורי ידוע, ותשתיות לא נבנות בהתאמה לצפי כזה. מפות עוצמת הרוח החזויה רק מחמירה את החשש.
&nbsp
להבנתי ההמלצות שצריכות להנתן לאירוע כזה הם:
* עד שישי בלילה לא צפוי כמעט כלום, אך יש לעקוב החל משישי בוקר-צהרים לאפשרות החמרה
* האירוע רחב ויש לקחת טווחי בטחון מהשרון ועד דרום הנגב, בעיקר מצד הרוחות. הגשמים צפויים להתפרס על רצועה מצומצמת יותר, בהערכה גסה מראמללה ועד דרומית לבאר שבע, מגבול מצרים וחוף הים התיכון ועד הערבה, ים המלח והירדן הדרומי. יש לבטל כל אירוע ציבורי שמתוכנן החל משישי בערב ועד למוצאי שבת.
* רודפי שטפונות - הפעם כדאי שישארו בבית, המשקעים הרבים יכולים לשבור שיאי ספיקה בכמה וכמה נחלים, לסחוף כבישים ולהפיל גשרים ומעבירי מים, אולי גם להפיל סוללות מאגרים. מי שיתקע במקום מסוכן - אף אחד לא יבוא לחלץ אותו. הרוח העזה יכולה להעיף חפצים בעלי פוטנציאל נזק ממשי לפגיעה הרסנית, וזה בלי להתייחס להשפעת רוחות צד על נהיגה, מומלץ מאוד לא להסתובב ולחפש אטרקציות באזור, זה מסוכן מדי.
* ישובים במדבר יהודה / בקעת הירדן / נגב צפוני - כדאי להתכונן להפסקות חשמל ארוכות ולניתוק דרכי גישה בגלל הרוח והגשמים שעשויים לגרום נזק ניכר לתשתיות חשמל ודרכים. ככל שהתופעות ההרסניות יהיו מרחביות יותר, כך יקח זמן רב יותר לתיקון שלהם. גם תשתיות מים, ביוב וניקוז יכולות להנזק, אך אלו תת-קרקעיות בדרך כלל ופחות מועדות.
* תושבים במקומות מועדים להצפות - מומלץ להתפנות ולפנות דברי ערך, גאות מים באה בפתאומיות ולפעמים תוך דקות. רלוונטי במיוחד למי שגר בסמוך לערוצי ניקוז ואפיקי נחלים.
* בדווים תושבי פחונים ושאר יושבי אוהלים - להתפנות למקלטים מוגנים, הרוח העזה יכולה להחריב מאהלים שלמים ופוטנציאל נזק גדול בגלל אפשרות להתעופפות חפצים באוויר. רוחות עזות חזויות גם מעבר לנגב הצפוני, אולי אפילו עד אילת. רלוונטי גם כסיבה כללית לא להסתובב בחוץ בשעות הסערה, ורלוונטי גם לבסיסי צה"ל באזור הנגב (נתניהו צריך להורות על פינוי מיידי של חאן אל אחמר, אבל מהסיבה הלא נכונה).
* תיאורטית שטפונות יכולים לזלוג גם לניקוז המערבי של הרי יהודה(שורק, איילון), אבל שם האדמה סופגת טוב יותר, וזו תחילת עונה והאדמה יבשה מאוד. נחל באר שבע והבשור לעומתם, עשויים לשבור שיאי ספיקה היסטוריים, מה שמוביל לסעיף הבא -
* רצועת עזה - רק אלוהים יכול לרחם עליהם...
* חקלאים - עלולים לסבול מנזקים עצומים, פה לפחות גם ביטוח נזקי טבע יכול לעזור
&nbsp
הצפי החזוי עוד רגיש לשינויים, אבל כמה מודלים (WRF לדוגמא) בצפי נחוש ועקבי כמה עדכונים, ונכון להלילה זה הכיוון של מרבית המודלים.
&nbsp
לדעתכם אני היסטרי מדי או שההמלצות לדוגמא סבירות?
 

נתנאל531

Well-known member
יש באתר הבית שלו OpenSkiron.org

לבחור את האפשרות של 'מפת תחזית', את המודל האזורי (אחד מעל israel-4km) ופרמטרים מבוקשים כמו רוח, משבים, משקעים+לחץ, חלון זמן מתאים, מ.ש.ל. קל מאוד לגישה.
&nbsp
לא ליד המחשב שלי עד הלילה, מצטער
 
את זה נדע ביום ראשון בצהוריים :)

מה שכן מניסיוני בטייפונים הרוח רחוק מעין הסערה לא חזקה במיוחד בייחוד כזה בדרגה נמוכה, בנוסף הרי יהודה יחסמו חלקית את הרוח והגשם כך שצפויים שטפונות אך לא סביר מעל 50 מ"מ ביום ממזרח לקו פרשת המים גם אם הסופה תלך לכיוון מדבר יהודה והנגב.
מה שכן הגשם מטייפונים תלוי בזרועות שלהם ויכולה להתפתח זרוע רחוק מהמרכז ולהמטיר הרבה על השומרון והשרון לכמה שעות.
סכנת שטפונות והצפות כן, רוחות עזות מעבר לכמה ק"מ בתוך מישור החוף לא סביר. סתם תנשוב רוח חזקה. הרוחות בסופות כאלו נחלשות יפה במעבר ליבשה.
 

refael22

Member
הבעיה שהשמט ממש לא סגורים על תסריט האימים שהבאת

לא חוכמה לבוא אליהם בטענות. אנחנו יכולים להתבטא חפשי אבל השמט הוא גוף ציבורי שמתנהל בתוך תקנות ויש לו מגבלות ואחריות שלנו אין.
 

נתנאל531

Well-known member
התייחסתי להלכי רוח פה בפורום

השמ"ט לא היה במודעות שלי עד כה...
&nbsp
החיזוי בשמ"ט כעת הוא 'תסמונת ערב יום כיפור' קלאסית, אלי זעירא אומר שלא יהיה כלום ובנימין סימן טוב אומר שתהיה מלחמת כוללת, עם מי ללכת? לגייס את כל צה"ל ולהסתכן בפאניקה המונית, או לא לעשות כלום ולהסתכן בתבוסה מוחצת ונזקים עצומים? ועוד יש תקדים של 'כוננות כחול לבן' של היערכות למלחמה שלבסוף לא קרתה. אי אפשר לתת התראה זמן קצר מדי לפני האירוע, כי צריך להערך לפחות זמן מה לפני, לא רק כמה שעות לפני.
&nbsp
לטעמי במקרים של 'אירוע קיצון הכל או לא כלום' כמו הנוכחי צריך לתת תחזית אזהרה לתרחיש קיצוני עם הסתייגות שיכול להיות כלום. זה אומנם נשמע מוזר, אבל גם אי-אפשר להתעלם לגמרי מסיכון נמוך לאירוע קיצון.
&nbsp
לא במקום של להעביר ביקורת על השמ"ט, הם מספיק מקצועיים ומנוסים ולא צריכים עצות, מביע תחושת היסטריה אישית קלה על בסיס הצפי של הלילה הקודם.
 

quant1

New member
אתה יודע איפה אפשר לראות מידע מתחנות מדידה בקפריסין,מצרים?

ספציפית לימסול, פאפוס, אלכסנדריה ופורט סעיד יעזרו. השקעתי 2 דקות אבל לא מצאתי מידע מתחנות כאלה באינטרנט.

לא היה לי זמן לעבור על הנתונים היום, אבל מהיום הראשון בו יניב הכריז שיכול להגיע "מדיקיין" ועד אתמול בערב, המודלים שחזו וחוזים תחזית קיצונית, ובעיקר ICON שעליו מסתמך גם קוסמו, הם מנותקים מהתצפיות בשטח, כלומר מסתמכים על תנאי התחלה וגבול שגויים. הכל היה "פייק ניוז" מהרגע הראשון.
באף שלב לא היה סיכוי שהשקע הזה יהפוך לסופה טרופית, ובטח שלא לסופה בעוצמת הוריקן.
 

quant1

New member
תודה רבה. בדקתי והגעתי למסקנה שנק החולשה של המודלים היא ברום

תצפיות הרוח על הקרקע תואמות למה שמראים המודלים.
בדקתי תצפיות רום רק ב 2 נק' - בבית דגן ובטאבוק, אבל בשתיהם רואים שלמודלים הייתה בימים האחרונים נטיה להגזים בעוצמת הרכיב המרידיונאלי של הרוחות ברום הגבוה.
 

quant1

New member
כל יום? באתר של אוני' ויומינג יש מידע משם רק כל כמה ימים

אני עוקב אחרי תצפיות רום דרך האתר של אוני' ויומינג:
http://weather.uwyo.edu/upperair/sounding.html

באתר הזה מידי פעם יש תצפית רום מירדן, לפעמים מלבנון, לפעמים קפריסין, לפעמים ממצרים, לפעמים מטאבוק שבסעודיה - אבל אלה תצפיות שמופיעות פעם בכמה ימים במקרה הטוב, וגם אז לפעמים רק עד הרום הבינוני.

הנקודה הכי קרובה שראיתי שיש ממנה תצפיות קבועות פעמיים ביום היא בטורקיה.
 
למעלה