לבאלי -על ההסבר להקצפת

מלכה90

New member
לבאלי -על ההסבר להקצפת

החלבונים-תבורכי - עוגת הגבינה יצאה מהממת -וללא סדקים .
יש לך מתכון קל להכנה לעוגיות לילדים עם צורות? ברצוני להכין עם נכדתי בת ה-3 וחצי. אנ מניחה שצריך לקרר את הבצק קודם,ומה נכון לעשות אחרי כן? לתת לו קצת על השיש,כי שבצק יוצא מהמקרר,נורא קשה לרדד אותו.תודה רבה
 

bali

New member
מנהל
בשמחה


והנה עוגיות פריכות שמתאימות לחותכנים. אפשר להכין את הבצק חצי שעה לפני שרוצים לרדד אותו, ואז הבצק מתייצב אבל לא מאד קשה לרידוד.

עוגיות פריכות שנחטפות / חנה גולדשטיין

3 כוסות קמח לבן רגיל
כוס סוכר
שקית א.אפיה
קורט מלח
שקית סוכר וניל
200 גר' חמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות
כפית ברנדי או תמצית וניל
ביצה

מכניסים למעבד מזון את כל החומרים ומעבדים בפולסים את הבצק עד שהוא מתגבש לכדור אחד. אם הבצק לא מתגבש מספיק, מוסיפים כף או שתיים של מים קרים וממשיכים לעבד עד שהבצק מתגבש לכדור.

מקררים את הבצק במקרר חצי שעה כשהוא משוטח קצת ועטוף בניילון נצמד.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר תוך הוספת קמח לפי הצורך יוצרים עוגיות בצורות הרצויות.
טובלים את העוגיות בעדינות בקצת סוכר או סוכר מעורבב עם קינמון או בסוכריות יום הולדת קטנות צבעוניות, או שנועצים סוכריות קצת יותר גדולות על העוגיות.
מסדרים בתבנית אפיה משומנת קלות או מרופדת בנייר אפיה.

אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

מקור: חנה גולדשטיין
 

מלכה90

New member
תודה רבה - יש אפשרות להכין את

הבצק במיקסר,עם וו גיטרה?מה סדר הכנסת החומרים הנכון? תודה
 

bali

New member
מנהל
אפשר להכין בצק פריך במיקסר

אבל אני פחות אוהבת את זה.

כשיוצא לי בכל זאת להכין בצק פריך במיקסר אני שמה חמאה בטמפ' החדר (חותכת אותה לקוביות כשהיא קרה ונותנת לה להתרכך) יחד עם החומרים היבשים (קמח וסוכר) ומפעילה עם וו גיטרה על מהירות נמוכה, 1-2, עד שהבצק נהיה פירורים, ואז מוסיפה את החומרים הרטובים וממשיכה לעבד עוד דקה שתיים רק עד שהבצק מתגבש.

יש עוד שיטה לעבודה במיקסר, שמתחילים עם חמאה רכה והחומרים הרטובים דווקא, ואז מוסיפים את היבשים בבת אחת ומעבדים עד שמתאחד.
 

CallMeCavanaugh

New member
אני דווקא מכיר שיטה אחרת עם מיקסר

מתחילים עם חמאה וסוכר, מוסיפים את הרטובים ורק בסוף את הקמח.
 

bali

New member
מנהל
יש כמה דרכים...

ובסופו של דבר, אף אחת מהן לא מהירה ונוחה כמו להכין את הבצק במעבד מזון עם להב פלדה במקום במיקסר.
 

CallMeCavanaugh

New member
עוד לא ניסיתי

אבל חוץ מריכוך החמאה לא הרגשתי בעיה בהכנה עם מיקסר.
פעם אחת גם לא היה לי כח לחכות לריכוך החמאה אז זרקתי אותה לקערה עם גיטרה והפעלתי במהירות גבוהה, ואחרי שהיא הייתה מעוכה לגמרי (זה לקח בערך חמש שניות) הוספתי את אבקת הסוכר.

נראה לי שהיתרון הגדול של מעבד מזון הוא שהוא מכשיר יותר קטן וקל ממיקסר.
 

bali

New member
מנהל
היתרון של מעבד מזון הוא

שתוך דקה מקסימום יש בצק.

חמאה קרה ויבשים - כמה פולסים קצרים ויש פירורים. מוסיפים את הנוזלים, עוד כמה פולסים ויש בצק.

ולעומת המיקסר, שצריך להיזהר קצת על המנוע בבצקים כאלה, מג'ימיקס עושה את זה בלי שום חשש.
 
למעלה