נחמד לראות עוד בישול אבל פסטיבל שלי היה מיותר
אני קוראת סמויה בפורום, אבל בכל זאת רציתי להגיב...
גם אם אין תכלית לתוכנית (ואפילו לא מגלים מה הפרס, יכול להיות שזה אספקת גבינות צוריאל לכל החיים....) נהניתי לראות שוב בישול טוב ומתכונים שאפשר לקבל מהם השראה ולהוריד. היו כמה דברים מאד יפים אתמול.
אבל "פסטיבל שלי" היה מוגזם. אדם שהולך לתוכנית ריאליטי צריך לקחת בחשבון שלאנשים תהייה דעה עליו ועל ההתנהלות שלו. וכן, גם אם הם לא מכירים אותו, בעצם הם אף פעם לא מכירים אותו ובכל זאת. אם היא הייתה מקבלת המון אהבה היא הייתה רצה ואומרת לאנשים- אבל אתם בכלל לא מכירים אותי? אלה הכללים של פורמט טלויזיוני. כפי שאמר הפתגם הידוע-
if you can' t take the heat, get out of the kitchen
יכול להיות שאת ביום יום קסם קיסמון של בחורה ומחלקת מרק לעניים פעמיים בשבוע, אבל זה לא מה שעבר בתוכנית. מה שעבר זו בחורה נויירוטית, מרגיזה, מפשלת ואחת שלא באמת יודעת לבשל ברמה של התוכנית אבל שבוע אחרי שבוע נשארת בהחלטות תמוהות של השופטים. אנשים הגיבו לזה וזה כנה ואמיתי בדיוק כמו האהבה ששאר המתמודדים קיבלו בחוץ.
גם בפרק אתמול, למרות שהמנה של שי למשל עלתה עשרות מונים - הן ביצירתיות, הן בויזואליות והן לאור איך שהשופטים התלהבו מהטעם, על המנה של שלי, עדיין- שלי נבחרה כמנה מצטיינת. נו באמת, הרי השופטים היו צריכים להחזיק לה את היד במהלך התהליך, לספר לה למה המנה שלה לא תצליח ואיפה טעתה עם הפיטריות, לדחוק בה לשנות כיוון. (למישהו יש הרגשה של דה ז'ה וו?)
אי אפשר להתחרות בטור דה פרנס עם אופניים עם גלגלי עזר. וההצגה של אתמול לא הצליחה להעלים אותם, להיפך, רק הדגישה אותם יותר.