היי
יש בפנייך כמה אופציות ללימוד עצמי דרך האינטרנט, אבל אתה צריך להבין שאין קורס לאיפור מקצועי בחינם באינטרנט. יש המון מידע, סרטונים והדרכות, וזה לא בדיוק לימוד צעד אחר צעד כמו שלומדים בבתי הספר המקצועיים. לדעתי הדרך להיות מאפר מקצועי היא בהחלט המון תרגול ולא רק התאוריה שנותנים בשיעורים אבל צריך להיות מודע להכל.
אמנם אין תוכנית מסודרת של המון תכנים באינטרנט אבל אתה בהחלט יכול לקרוא נושא נושא ואח"כ לחפש הדרכות ביוטיוב.
הסדר פחות או יותר שאני הייתי ממליצה עליו הוא:
*מורפולוגיה וגלגל הצבעים
*הצללות והארות בפנים - רטובות ויבשות
*איפור עיניים - מבנה, סוגי עיניים, התאמת האיפור והצלליות לסוג העין
*איפור מעושן
*כהות עור ועור מבוגר
כמובן שזהו קו מנחה ויש עוד המון בין לבין - איילינר, ריסים, סוגי מוצרים וכ'ו.
בסרטונים ביוטיוב תוכל לצפות בטכניקות שונות ובבלוגים וכתבות תוכל לקרוא על מוצרים מובילים, ביקורות על מוצרים שונים וככה לבנות תיק עם מוצרים מקצועיים.
יוטיובריות ישראליות מקצועיות שאתה יכול לצפות בהן הן - אשלי וקסמן, מורן טרסוב ויאנה פרוביץ.
בעולם יש המון ואני ממליצה לך להתרגל לצפות בסרטונים באנגלית כי הם מלמדים המון ומראים שפע של מוצרים שאין בארץ.
מבחינת ביוטיקר - הם אמנם זולים אבל זה משפיע על איכות התרגול. אי אפשר להגיע לתוצאות מקסימליות עם כלים פחותים - בלי מברשות וצלליות איכותיות לא ייצא איפור עיניים מוצלח. יש דברים שאפשר לקנות בתור התחלה מביוטיקר ויש מוצרים שאי אפשר להתפשר בהם.
אני ממליצה לך להצטרף לקבוצה של "מכורי איפור אנונימיים" בפייסבוק, זאת קבוצה של יותר מ11 אלף מאפרים ומכורים לאיפור שיכולים לתת המון טיפים ועצות להמשך.
שיהיה בהצלחה