הנה ציטוט ממה שכתבתי כמה פוסטים למטה:
"מה שנראה לי שיקרה שארומה למשל יבטלו את איזור הכיסאות החיצוני או יתחמו אותו, ולא יאפשרו לבעלי הכוסות לקחת במחיר המונמך להשאר בסביבתה. כך גם כל רשתות בתי הקפה, אני יודע שגם אני הייתי נוהג ככה, קנית בכוס לקחת, אז קח ולך! בישיבה במקום, לא הייתי מזיז את המחיר בשקל ואם בעלי בתי הקפה ישמעו בעצתי זה מה שהם יעשו, ימכרו קפה לקחת במחיר שהוא 60% מהמחיר המלא, מאפים או כריכים לקחת בהתאם. אגב שימו לב שבתפריט ארומה לקחת הכל עולה טיפה פחות, זה יהיה רוח הדברים. מה שכן בעלי בתי הקפה (אם ישמעו לי) יסרבו לאפשר לכל מי שרכש מוצרים לקחת, את הישיבה במחוזותיהם או יסרבו לאפשר לאנשים גם לשלם מחיר מלא ולשבת עם כוסות קרטון לייד שולחן!"
הניתוח שלי עד כה היה לא רחוק מהמציאות... ארומה היא רשת פאסט-פוד קפה כך שיש לה יותר לקוחות שקונים TO GO מהרשתות האחרות או בתי קפה אחרים. סה"כ מאוד מתיישב למה שחשבתי שיקרה...
אם תקרא בכתבה תראה שאלי לוזון מתבטא שאין בכוונתו להוריד מחיר ותגלה שהרשתות האחרות שמפעילות מערך מלצרים למשל גם לא מתכנות להוריד מחירים.
השיקול של ארומה להוריד את מחירי הקפה (והקפה בכוס לקחת בלבד בינתיים ולא כמו שאני חשבתי, מוצרי טייק אווי מסויימים בנוסף) הוא נכון מבחינתם, עדיין הייתי מציע להם לא לאפשר ישיבה בתוך המתחמים שלהם עם כוסות קרטון ולא לתת לכך לגיטימציה.
אני שוב אציע לבעלי הרשתות האחרות ובעלי בתי הקפה, לא להתפס לפאניקה ולהוריד מחירים באופן גורף, אם יש לך מוצר באיכות מנצחת ויש לך אמון במוצר והתמחור שבנית לו הוא נכון לפי כל הפרמטרים (ולא חזירי*) זה הזמן לעמוד מאחורי המוצר בצורה עיקשת.