יש גבינה "צפתית" מקוביות טופו

Ofericko

New member
יש גבינה "צפתית" מקוביות טופו


(תודה על עיצוב הכותרת, RSPA...
)

כאמור, לפני מספר ימים הרתחתי קוביות טופו במי מלח. לאחר קירור וסינון הכנסתי לצנצנת אטומה עם שמן זית ומיץ לימון.
לאחר מספר ימים במקרר פתחנו וטעמנו.
אשתי ואימהּ מאד אהבו. אני לא כ"כ. מבחינתי טעם שמן הזית השתלט והיה מאד דומיננטי. כמו"כ, המליחות היתה מעודנת מדי והמרקם קשה מדי.
בפעם הבאה אנסה לבשל יותר זמן, עם מים מומלחים יותר והצִינצוּן יהיה עם פחות שמן זית ויותר מיץ לימון. לאחר שאגיע לטעם הרצוי אנסה גם להוסיף טעמים כמו שום ועשבי תיבול.
 

ladybug6

New member
אני חושבת שאפשר להמיר חלק מהשמן והלימון

במי המלח, ואם רוצים אפשר להוסיף קצת זעתר לתיבול - זה יוצא מצוין.
בנוסף, קשה לי לדעת לפי התמונה מה גודל הקוביות, אבל חשוב שלא יהיו גדולות, כדי שיהיה מן הסתם כמה שיותר חשיפה לטעמים החיצוניים וכמה שפחות אזורים של טופו "נטו".
וגם, עדיף להשתמש בשמן זית בטעם מעודן, או לערבב שמן זית עם קנולה.
 

Ofericko

New member
אז בעצם.... אני יכול להוציא את כל הקוביות

הנוכחיות, לחצות אותן והחזיר לצִינצוּן לעוד יומיים שלושה? עם מיץ לימון, מעט שמן זית מעורבב עם קנולה ומי מלח?
 

ladybug6

New member
אכן גדולות למדי

אני לא הייתי חותכת ליותר מ-1x1 ס"מ
אפשר לחתוך ולהחזיר, במיוחד אם זה לא כ"כ טעים לך כרגע, זה בטח עדיף על לזרוק..
לדעתי זה גם ילך וישביח בלי קשר בימים הקרובים, המרקם ילך ויעשה יותר מתפורר, בדומה לגבינה בולגרית.
 

Ofericko

New member
אחלה. דיווחים בהמשך.

עוד כמה ימים וזו כבר תהיה גבינה בלקנית....
 

ladybug6

New member


ולעופר:
יש טופו שנקרא טופו רך שהוא פשוט פחות דחוס ויש בו יותר נוזלים.
ויש טופו שנקרא טופו משי, שהוא מתאים יותר לממרחים או קינוחים.
איפה קונים כזה?
אין לי שמץ, אף פעם לא נתקלתי לא בזה ולא בזה.. אני מסתפקת בגוש הדחוס הרגיל...
 

RSPA

New member
טופו רך יש בחנויות טבע וכמעט בכל סופר

יש של משק ויילר - כפרי בריא.
 


וגם אם מדברים על טופו רך ממש ממנו ניתן להכין ממרח דמוי שמנת חמוצה או קרים צ'יז , כזה שאפשר לאכול ללא בישול, כם קצל קצוץ וטיפונת רוטב סויה וקומץ שומשומין שחורים
"דויד אלישע הבעלים של החנות במושב 'מגשימים' ושל ביה"ס לבישול 'גינג'ר/ ברח' שונצינו בת"א הבטיח לנו בהתארחו בפורום האוכל של ווינט להכין טופו רך בהזמנה מראש. "
"חברת כפרי בריא מייצרת סוג נוסף של טופו רך עוד יותר, המתאים לאכילה בכפית, אותו מכינים בהזמנה עבור עובדי השגרירות היפנית בארץ. הטעם נפלא, אך מאחר ואיננו מוכר בארץ וחיי המדף שלו קצרים מאוד, הוא לא נמכר בחנויות אלא רק בהזמנה מיוחדת בחברה. מומלץ לטעום."
זה הטופו הרך האמיתי שניתן למצוא ביפן וגם בארה"ב.

אבל לצורך מה שביקש עופריקו הרך של ווילדר שיש בסופר באריזה סגולה מספיק בהחלט
 
אמת

וזה ממש מעדן, זכור לטוב מתקופתי ביפן וגם מהטיול האחרון לארה"ב וקנדה , קניתי בסופר והשתמשתי כמו גבינה לבנה
 

RSPA

New member
למה לשנות כעת? הרי זה טעים לבנות המשפחה שלך.

תן להן להנות ממה שיצא ובפעם הבא תיישם את השינויים המוצעים.
 
למעלה