כן ולא
כופתא זה לא השם העברי לקניידל? המקור הוא המילה הגרמנית KNOEDEL שהפכה באידיש לקניידל.
ליהודים, בין מאשכנז ובין מעדות המזרח תמיד היתה נטייה לתת שמות חיבה לאוכל. בֶבָלָך, קניידעלך, פְרִיטִיקָס, פָסטֵלִיקוסׁ ועוד כהנה וכהנה ומכאן לדעתי השיבוש.
מספר מתכוני הכופתאות כמספר עקרות הבית. מספיק לבדוק בכל שנה בכל פורומי האוכל את כמות המתכונים שמפרסמים. זה בסה"כ מאכל שבמקורו נועד להיפטר מכל מיני שאריות (לחם, תפו"א, סולת וכל מה שאת מעלה בדעתך). התוצאה, כמו כל ההמצאות של הסבתות, היא בד"כ מוצלחת מאוד.
אימי המנוחה היתה מכינה זאת בצורת כיכר לחם מצנימים ישנים לחם לא טרי, פירורי לחם, ביצים וכיו"ב.
ליווי מעולה לצלי עם רוטב.
להזכירך, השאלה המקורית היתה האם מותר להשתמש בקמח (שאלה קצת יוצאת דופן בפסח) הגבתי לתשובתך המאוד החלטית. כן, אפשר להשתמש בלחם, בפירורי לחם וכו. כל השאר הוא שאלה של טעם. אנחנו לא בבי"ס למלונאות (זה מותר זה אסור) אלא בפורום של חובבי אוכל ובישול. על טעם ו....
חג שמח ובבנין ציון ננוחם...