לחם סודה אירי טבעוני נטון גלוטן

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
לחם סודה אירי טבעוני נטון גלוטן

טוב , זהו נסיון ראשון להכין אותו ובנסיון הזה עשיתי פאשלה כי לא שמתי לב לשעון והלחם היה באפיה הרבה מעבר לזמן הנדרש.
התוצאה: מעטפת קשה "סלעית" ופנים סביר.
המרכיבים לקמח היו ברוח הצעה של מיקי (נראה טוב ומשכנע) וכללו 2 כוסות קמח דורה, 1/2 כוס טף כהה, 1/2 כוס טף בהיר, כוס טפיוקה, כפית קסנטאן גאם. להם הוספתי את המרכיבים ה"אירים": כפית סודה לשתיה, כפית מלח וכף סוכר דמררה.
לקערת הקמחים הוספתי "רוויון" טבעוני שנוצר מ 2 כוסות חל"ס אלפרו אדום + כף חומץ תפוחים. (תמונה ראשונה).
בתמונה השניה - הלחם לפני אפיה (צריך להיות 35 דקות ב 220 מעלות. אצלי זה נשאר, בטעות, שעה ! ).
בתמונה השלישית - הלחם לאחר אפיה (קשה בחוץ ומלא סדקים).
בתמונה האחרונה - רואים את הפרוסות. בסה"כ בחלק הפנימי סביר.
הטעם - טוב.
צריך עוד להשתפר. אבל בכללי זה עובד.







 

RSPA

New member
חוץ מזה שהוא התייבש במעטפת המרקם מצוין.

לחם סודה אירי הוא לחם דחוס ומתפורר במקורו.
הנה מתכון מהיר הכנה עם תמונות "דחוסות".

[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4137904,00.html[/URL]
(במקום הרוויון המקורי מערבבים 2 כוסות חל"ס + כף חומץ תפוחים).
 
למעלה