לקנות או לא לקנות...

little stamper

New member
לקנות או לא לקנות...

בפעם הקודמת דיברנו על תבניות הבלטה אז זה ממש מתבקש שהפעם נדבר על
תבניות חיתוך!
איזה תבניות אתן מעדיפות? את הפלטות הגדולות עם הספוג כמו של סיזיקס או את תבניות המתכת העדינות? ואולי אתן מעדיפות את אלו שגם חותכות וגם מבליטות?
האם יש חברה שקניתן ממנה תבניות חיתוך שלא חותכות טוב? או שיש חברה שהתבניות שלה מעולות ואתן רוצות להמליץ עליה?
אז יאללה בואו נדבר על תבניות חיתוך....

בעיקרון בעיני....

יש שלוש סיבות עיקריות להעדפה לתבניות חיתוך:

1. יש תבניות חיתוך שהן must.
למשל עיגולים. עיגול מסולסל.
דברים שכמעט אין סיכוי לגזור בצורה ישרה / מדוייקת במספריים.

2. הן נהדרות גם למראה "מדורג" של עיגול מעל עיגול קטן מעל עיגול קטן יותר. כי לא הגיוני לקנות את אותה הצורה של הפאנצ בכמה גדלים.

3. יש לי תבנית חיתוך איותיות הורסת ברמות על ומאוד שימושי.
אני מעלה דוגמא לשימוש בתבנית האותיות.

ברוב המצבים האחרים אני אעדיף פאנצ. יותר מהיר וזמין.

אני מאוד אוהבת תבניות חיתוך

כרגע יש לי רק תבניות מתכת עדינות
יש לי גם כאלה שמבליטות

זו לדוגמא תבנית חיתוך מהממת שאני מאוד אוהבת אבל, לא חותכת טוב את הדפים,
גם כשמעבירים מספר פעמים בקטאלבאג, פשוט נשארות חתיכות של נחתכות.

מקומית1

New member
תוסיפי חתיכת קרטון מעל הפלסטיק העליון

משהו כמו ריבוע של קרטון קורנפלקס.
זה מפעיל מעט יותר לחץ ויכול להיות שזה יפתור לך את הבעיה.

efrat100

New member
אני אוהבת...

במיוחד אני אוהבת תבניות חיתוך שהולכות עם חותמות.
אבל גם יש לי תבניות בצורות הרגילות (עיגול, אליפסה, ריבוע ומלבן) בכל מיני גדלים.
החברות שאני מכירה הם LIFESTYLECRAFT, PAPERTREYINK, HERO ARTS וLAWN FAWN וכולן מצויינות.

einat109

New member
תבניות חיתוך הן השקעה הכי טובה

אני בתחום כבר 7 שנים, בהתחלה קניתי המון שטויות כמו מדבקות ועוד... גם כי לא היה ניתן להשיג בארץ המון דברים.
מהר מאד הבנתי שמכונת חיתוך ותבניות הן ההשקעה הכי טובה ומאז אני מגדילה כל הזמן את ה"ספריה" שלי.
התבניות העבות מעולות כי הן חותכות גם בדים וגם ציפבורד עבה. התבניות הדקות חותכות רק נייר והן נהדרות במגוון הדוגמאות העצום שיש.

shlomit2233

New member
מסכימה עם עינת שזו השקעה טובה

בגלל שהפאנצ'ים מאד יקרים רכשתי את הקטלבאג וגם כמה תבניות חיתוך של סיזיקס.
אני מאד מרוצה מהן והיתרון הגדול הוא שניתן לחתוך כל צורה במגוון גדלים.
יש לי מסיזיקס סט עיגולים, סט עיגולים עם גימור כמו של פרח (scallop) ומסגרת lable.
אתמול קיבלתי חבילה ששלחו לי עם תבניות חיתוך בצורת מלבנים, ריבועים ומשושים. התבניות האלה של חברת nellie's multy frame והם נראים לי באיכות הרבה פחות טובה מהסיזיקס. כשאנסה אספר לכן.
כרגע הכי מתחשק לי לנסות את המשושים כי ניראה לי שאפשר לעשות איתן עבודות מיוחדות.

Mrs G

New member
נליז לא רעים בכלל .

לא מחזיקה אותם בחנות - אבל אני יודעת שהן טובות , יש לי כמה

אותי הכי מפתות אלה שמתאימות לחותמות

אני מאוד אוהבת את המראה ושונאת לגזור כאלה דברים עם מספריים.
having said that,
אין לי כמעט בכלל תבניות חיתוך. כשנכנסתי לתחביב הזה די מהר הבנתי שמכונת חיתוך זה כלי שיותר מתאים לי, כי אני אוהבת מגוון, ואוהבת לגזור כותרות באנגלית (ואז בעיקר בכתב מחובר) וגם בעברית, והמכונה מאפשרת זאת. יש לי תבניות דקות של עיגולים (של סיזיקס נדמה לי), ואני משתמשת בהן לא מעט. הבת שלי מאוד נהנית מהן, כך שהיה שווה. חוץ מזה יש לי איזה שלושה סטים של חותמות עם תבניות מתאימות, יוצא מאוד נחמד:)

libeeti1

New member
טוב, אני משוחדת

אני
בביג שוט שלי ובתבניות החיתוך, והאוסף גדל בהתמדה.
אם תעשו חיפוש בבלוג שלי לפי תוויות של 'ביג שוט', או 'תבניות חיתוך' או die cuts, big shot - תגלו שכמעט בכל עבודה שלי אני משתמשת בהן.

הביג שוט הוא אחת הקניות המוצלחות והשוות ביותר שעשיתי (אם לא הקניה בהא הידיעה). אבל באמת צריך לקחת בחשבון שזה 'בור ללא תחתית', כי תמיד רוצים עוד ועוד תבניות חיתוך.

החסרון היחיד בעיני של תבניות החיתוך בקאטלבג/ביג שוט הוא שהן לא יכולות לעבוד על הדפים הגדולים, ואז צריך להשתמש בפאנצ' בורדר (אם רוצים).

אני מאד אוהבת את תבניות החיתוך של SIZZIX, CHEERYLYNN, DIE-NAMITES. אני מחכה בכיליון עיניים למשלוח צפוי של עוד תבניות חיתוך מקסימות שהתחדשתי לי בהן.

שאלה של מתחילה

אם הבנתי נכון קודם צריך לקנות את המכונת חיתוך שעולה איזה 400 ש"ח ואחר כך אפשר לקנות תבניות שבגדול עולות פחות מאשר לקנות כל פאנץ בנפרד.

כמתחילה, עדיף לקנות 2, 3 פאנצים ואז להחליט אם התמכרתי?

little stamper

New member
נכון מאוד. בשביל להשתמש בתבניות את חייבת את

אחת המכונות שעולות כמה מאות שקלים. אח"כ תבניות החיתוך יותר זולות מפאנצ'ים (וגם תופסות פחות מקום אם זה שיקול)
אבל כמו שכתבת עדיף לך להתחיל עם כמה פאנצים. ולראות אם את נדבקת בחיידק
לפני שאת מתחילה להוציא מאות שקלים.

Mrs G

New member
אני אגיד לך את מה שאני אומרת לכל הלקוחות :)

המכונה היא ההוצאה הפחות משמעותית במכונות האלה .

ה"מכה" היא התבניות עצמן .
הן לא זולות בכלל וממכרות משהו - אבל באמת שהסיפור הזה של הביג שוט ותבניות החיתוך - זאת אחת הקניות הכי משדרגות .

וכן - אם את חדשה , תקני פאנצ'ים . יש הרבה זולים ולא בהכרח של חברות של סקראפבוקינג ידועות , יש המון בחנויות היצירה הרגילות - הם נוהגים לקרוא להם חותכנים .

בכלל , אם את מתחילה - קחי לאט ותביני קודם מה הכיוון שלך . רק אני והארון שלי יודעים כמה מוצרים הייתי בטוחה שאני חייבת בראשית דרכי ומעולם לא ראו אור יום .

למעלה