מאמר על תרופות הומאופתיות לטיפול בשפעת

מאמר על תרופות הומאופתיות לטיפול בשפעת


החורף כבר כאן ואיתו מגיעה מחלת השפעת שמכה בנו בכל הכוח.
מוזמנים לקרוא מאמר שכתבתי בנושא תרופות הומאופתיות לטיפול בשפעת

קריאה נעימה
 

רני1971

New member
איך אתה מסביר את זה?

איך אתה מסביר את זה שמקרי השפעת החמורים ביותר היו דווקא דל כאלה שחוסנו?
אז מדוע משרד הבריאות ממליץ על החיסונים הללו?
 

avia ofri

New member
במשך שנים אני ובני משפחתי מתחסנים

לדעתי זה הציל אותנו משפעות קשות....לדעתי אסור לזלזל בחיסונים.
 
הסבר לגבי הסכנות שבחיסונים

כמה הסברים מדוע המקרים הקשים ביותר של שפעת שראיתי בקליניקה הינם של מטופלים שקיבלו חיסון.
חיסון אשר ניתן באופן מלאכותי בעצם "מרדים" את המערכת החיסונית הטבעית שלנו...כלומר במקום שמערכת החיסון שלנו באופן טבעי תתחסן ע"י "הכרות" עם הסביבה (גם אם ה"הכרות" כוללת הדבקות קצרה במחלה) בא החיסון המלאכותי ואומר לה "אין צורך, את יכולה לנוח". מצב זה בו מערכת החיסון הטבעית שלנו הופכת "רדומה" ולא נמצאת באינטראקציה והכרות עם הסביבה הופך אותה לחלשה ויעילה פחות. ולכן חיסונים בעצם לטווח ארוך מפחיתים את יעילות מערכת החיסון הטבעית שלנו.
וכך ככל שמערכת החיסון הטבעית הופכת חלשה יותר ונתלית יותר על חיסונים מלאכותיים הופכים אנחנו לבריאים פחות ומועדים יותר, עד לשלב בו כל חולי קל (שפעת למשל) יכול להסתבך ולהגיע למצב מורכב וחמור.
חיסון תמיד צריך להישקל לפי כמה פרמטרים:
מידת הסיכון שבאי-ההתחסנות: כלומר עד כמה אנו נמצאים בסביבה בעלת פוטנציאל מדביק ועד כמה המחלה בה אנו עלולים להדבק מסוכנת...למשל פוליו, שחפת, שפעת...כל מחלה עם מידת הסיכון שלה ובהתאם מידת הנחיצות של החיסון
מידת הנזק שבחיסון: מלבד הנזק הכללי למערכת החיסון הטבעית הרי שחיסונים מסוימים הינם בעלי פוטנציאל "סכנה" גבוה במיוחד....למשל הקשר שבין MMR ותופעות הספקטרום האוטיסטי,
מצב בריאותו של המטופל: עד כמה מצב בריאותו של המטופל "שביר" כך שכדאי לחסן אותו , שהרי כל מחלה קטנה יכולה להיות מסוכנת עבורו..

אני ממש לא מזלזל בחיסונים אלא מנסה להתייחס אליהם דווקא ברצינות, לתועלת האפשרית אולם בהחלט גם לסכנות.

אנסה מאוחר יותר להעלות מאמר המסביר בהרחבה יותר על חיסונים
 

avia ofri

New member
קודם כל תודה על ההתיחסות


אם כך, איך זה הגיוני שמשרד הבריאות מעודד חיסונים? בעיקר אצל קשישים?
 
ההסתכלות של המערכת הרפואית הינה

מאוד חומרית...מבחינתם אם ניתן נוגדן מסויים למחלה הרי שזה רק תורם ומחזק. כל הצד השני של המשוואה, ה"הרדמה" של מע' החיסון הטבעית, תופעות הלוואי המסוכנות, זה מעבר לטווח הראייה שלהם.
 

Gidi Shemer

New member
שלום יוסי

אני לא קורא קבוע והגעתי לפה די במקרה, אז אני מגיב מאוחר יחסית להסבר שלך.

אפשר לקבל הסבר מדוע מערכת החיסון הטבעית "מורדמת" על ידי החיסון?
הרי זה לא שהחיסון מחליף את מערכת החיסון הטבעית. הנוגדנים ותאי מערכת החיסון מגיעים מהגוף. החיסון מחליף את הפתוגן. הוא מעורר את מערכת החיסון הטבעית, לא?

תודה מראש על התשובה
 
חיסונים

היי גידי

אתה צודק...זה לא שהחיסון בא להחליף את הפונקציונאליות של מע. החיסון אלא רק במובן מסויים לעורר אותה לפעולה, וזהו אכן ההגיון הרפואי.

אז אם כך מאיפה נובע הסיכון והרדמת המערכת דרך החיסון ?

ראשית בחיסון עצמו מוזרקים אל הגוף הרבה מעבר ל"פתוגן" בלבד...מוזרקים גם חמרים נוספים שלהבנתי יש בהם כדי ליצור תופעות לוואי.

גם הפתוגן כמובן כפי שמוזרק לגוף איננו אינו זהה לפתוגנים במצבם הטבעי אשר אנו אמורים לפגוש בחיים עצמם לחלות מהם וגם להתחסן.

וכמו שכתבתי...גם למחלות יש תפקיד מסויים...למשל מחלות ילדים, הרבה פעמים נראה איך אחרי מחלת ילדים קופץ הילד שלב וצומח. המניעה של אפשרות המחלה באמצעות חיסונים, השמירה והבקרה כאילו בתוך ואקום בריאותי יש בה כדי להרדים ולהחליש את המע. החיסונית שלנו.
 

Gidi Shemer

New member
מצטער, זה לא כל כך ברור לי

אני לא מתייחס לעניין תופעות הלוואי אלא לעניין שציינת כעניין מרכזי והוא החלשה של מערכת החיסון הטבעית. אתה כותב ש״יש בה כדי להרדים ולהחליש את המע. החיסונית שלנו״, אבל לא מסביר מדוע.
אם מערכת החיסון נחשפת לאפיטופים של הפתוגן, וכתוצאה מכך יש עכשיו הרבה יותר תאים שמכירים את אותם אפיטופים ומערכת החיסון תהיה מוכנה יותר, מדוע זה מחליש ולא מגביר את מערכת החיסון?
אני מניח שאתה יודע שמערכת החיסון לא מזהה ״פתוגן״ אלא מזהה אנטיגנים על פני הפתוגן, ואלו בדיוק אותם אנטיגנים שמופיעים בחיסון. על מה מבוססת היפותיזת ההיחלשות?
 
חיסונים והומאופתיה

אהלן גידי...

ברשותך...ברור לי שרופא אשר נותן חיסון לא רואה בזה דיכוי או הרדמה של מע. החיסון אלא להפך, כתהליך נחוץ ובטוח. אולם אני כהומאופת, בראייה שלי על בריאות וחולי ומהניסיון הקליני שלי לאורך השנים בהחלט רואה גם את הפוטנציאל הבעייתי והמסוכן (לפעמים מאוד מאוד) של חיסונים.

אני מצמיד כאן לינק על הגישה ההומאופתית לחיסונים.

וכאן לינק על מאמר שכתבתי לגבי חיסון הפוליו.... סתם כדוגמא לפוטנציאל הסיכוני שבחיסונים.

בברכה,

יוסי
 

Gidi Shemer

New member
תודה על הלינקים

אתה מסביר יפה את הגישה שלך כהומאופת. הבעיה היא רק כשמגיעים לשאלה הביולוגית. תא T או תא B מסתובבים במערכת (או ״מתחבאים״ בלימפה) עד שהם פוגשים אנטיגן זר ואז, ביחד עם עוד סיגנלים אחרים הם עוברים אקטיבציה ומתחילים לעבוד כחלק ממערכת חיסון אקטיבית.
זה נחמד להשתמש באנלוגיות ותאורים על מי שנכנס לביתי ומי שלא. העניין הוא שבפועל אותו תא B מאוקטב על ידי אנטיגן זר בין אם האנטיגן הזה הגיע בצורתו הטבעית ובין אם הוא הגיע בצורת חיסון. בסופו של יום יש פה התאמה של שתי מולקולות על בסיס המבנה התלת מימדי שלהם.
יש אילושהן תצפיות או עדויות מחקריות שמראות שהמערכת ״נחלש״ כתוצאה מחיסון? שיש פעילות פחות טובה של המערכת כשהיא נתקלת בפתוגן לאחר חיסון?

אני לא מנסה להתקיף את הגישה ההומאופטית שלך. זו אמונתך וזה בסדר. אני פשוט לא מוצא שום חיזוק לטענה שלך, אלא רק הסבר מדוע אתה חושב כך.

בכל מקרה, תודה.
 
גידי תודה, ראה...

הדיון הזה הוא קצת כמו תנועה על קווים מקבילים...הרפואה המערבית מנומקת וקונסיסטנטית בדרכה וההומאופתיה במקום אחר, הרבה יותר סובייקטיבי והיולי.

אם בא לך להרחיב קצת יותר אתה מוזמן לקרא גם את זה .

בברכה,

יוסי
 

Gidi Shemer

New member
כן, אנחנו לגמרי מדברים בשפה שונה

רק אציין שזה לא קשור לרפואה מערבית, יותר לגישה המדעית, אבל אני מסכים שהגישה המדעית לא הולכת כנראה באותה דרך של הגישה ההומאופטית.

בכל מקרה, תודה
 
למעלה