אבל למה לא להסתפק בגבינת סויה ביתית?
ופשוט להוסיף לה קצת שמן (אני מוסיפה קנולה, כדי שהטעם לא יהיה מורגש. בערך 2 כפות על ליטר חל"ס, ואפשר גם קצת יותר למרקם יותר מיונזי)
נכון שזה לא בדיוק כמו מיונז, אבל זה ממש דומה למיונז אם מוסיפים כמה כפות של שמן (יחסית למיונז, זה כלום), ותבלינים שיתנו טעם של מיונז כמו לימון וחרדל.
שכבה דקה של זה במקום מיונז לגמרי עושה ת'עבודה, וזה מה שאני עושה, כי כשהייתי מכינה מיונז הייתי מחסלת אותו, ולמרות שאני לא הכי מודאגת מהקלוריות, זה עדיין לא בריא במיוחד..