מי יודע מה זה ?

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
זה ניסוי שנכשל


הכוונה היתה להכין באמת מיונז טבעוני דיאטטי, כמעט ללא שומנים ובלי סוכרים, על בסיס של טופו וקורנפלור.
מבחינת המרקם בהתחלה - יצא טוב מאוד. בהמשך כשזה שהה בקירור זה נהיה קשה מאוד.
מבחינת הטעם - טעם חזק של הטופו (שבמקורו היה לו טעם חזק מאוד כנראה של החומר המקריש שהוסף לו בהכנתו) שלא ספח כמעט כלום מהטעמים של לימון, אבקת בצל וכד' שהוספו לעיסה בעת הכנת המיונז. מצד שני גם טעם של קמח, בגלל הקורנפלור הדומיננטי.
בקיצור, אין קיצורי דרך - רק אולי, קיצורי קיבה,... לאחר שנמשיך ונאכל את המיונז הטבעוני הרגיל עם הכוס וחצי שמן...
 

ladybug6

New member
אבל למה לא להסתפק בגבינת סויה ביתית?

ופשוט להוסיף לה קצת שמן (אני מוסיפה קנולה, כדי שהטעם לא יהיה מורגש. בערך 2 כפות על ליטר חל"ס, ואפשר גם קצת יותר למרקם יותר מיונזי)
נכון שזה לא בדיוק כמו מיונז, אבל זה ממש דומה למיונז אם מוסיפים כמה כפות של שמן (יחסית למיונז, זה כלום), ותבלינים שיתנו טעם של מיונז כמו לימון וחרדל.
שכבה דקה של זה במקום מיונז לגמרי עושה ת'עבודה, וזה מה שאני עושה, כי כשהייתי מכינה מיונז הייתי מחסלת אותו, ולמרות שאני לא הכי מודאגת מהקלוריות, זה עדיין לא בריא במיוחד..
 

RSPA

New member
זה רעיון מצוין אבל הוספתי שמן למה שהכנתי

וזה לא עשה את העבודה.
אני חושב שאחת הבעיות נובעת מכך שבמתכון ששימש לי השראה מדברים על להשתמש בטופו משי שהוא רך ונזיל מלכתחילה ואילו אני השתמשתי בטופו רגיל עם תוספת מים וכמה כפות שמן ועוד כמה כפות מיץ לימון ועוד כמה כפות חומץ - שזה מעבר לנדרש ברגיל. וכלום לא עזר.
אני משוכנע שאם אכין טופו לבד מחל"ס שאני אכין לבד זה ילך הרבה יותר טוב כי מה יוצא לי בדר"כזה טופו מאוד רך, דומה לגבינת סויה. אבל זה אומר כבר תהליך יותר מורכב וארוך ואילו אני מנסה לקצר דברים ולהכין בצ'יק צ'אק.
תגידי, ניסית את ה"מיונז" על בסיס גבינת סויה שאת מציעה עם סלט תפו"א ? איך זה הלך ?
 

ladybug6

New member
זה לא עשה את העבודה בגלל הטעם והמרקם

שהגיעו מהטופו ומהקורנפלור, אבל גבינת סויה ביתית שעשויה מחלב סויה היא מאוד טעימה והמרקם שלה קרמי (במיוחד כשמוסיפים שמן).
וזה ממש קל. מרתיחים את החלב סויה עם מיץ לימון, מסננים את הנוזל השקוף (לא את כולו, שישאר קצת נוזל לעבד איתו), ומעבדים את זה עם השמן והתבלינים. זה לוקח נטו של 5 דקות עבודה, וביחד עם ההמתנה לרתיחה של החל"ס עוד 5-10 דקות.

אין לי מושג איך זה ילך עם סלט תפו"א, האמת, זה משהו שצריך לנסות.. אני נוטה להאמין שזה לא יהיה רע, שהרי יש גרסאות של הסלט הזה שעושים עם שמנת חמוצה וחלק עם שמנת מתוקה ולא מיונז, ובה אין כ"כ הרבה שומן. אז אולי זה יעבוד.
 

RSPA

New member
טוב זה אומר שצריך להמשיך לנסות.

ודבר אחד לי ברור - שאין ולא יהיה מיונז, ממש, עם טופו/סויה ובלי הרבה שמן. למעט במקרה אחד, שבו מוסיפים במקום הרבה שמן (שהוא הגורם הממצק) רק מעט שמן וכן גואר גאם. על הנוסחה המדויקת אני עוד עובד ואולי בקרוב יהיו תוצאות.
בכל מקרה עד עתה הסלט תפו"א הקלאסי (הרוסי) הצליח לי רק עם מיונז עם כוס וחצי שמן, כמו שמופיע גם אצלך בבלוג.
 

RSPA

New member
יש תוצאות מצויינות. מיונז טבעוני דיאטטי

הייתי חייב לנסות משהו והוא הצליח מעל המשוער. בניגוד לכל "החוקים" ומה שידוע - השתמשתי בחל"ס תעשייתי ממש של תנובה שמוכרים במקררים ושיניתי משמעותית את היחס בין החל"ס לשמן. מה שעשה את זה הוא קסנטן גאם. עכשו אני הולך להכין סלט תפו"א אמיתי.


קבלו מתכון:

1 כוס חלב סויה לייט של תנובה
½ כוס שמן קנולה
¼ 1 כפיות חרדל צרפתי
¾ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות חומץ
3 כפות מיץ לימון משומר
1/3 כפית קסנטן גאם

לטחון הכל בבלנדר יד עד שמקבל צורה של מיונז. לטעום ולתקן תיבול אם צריך
להכניס למקרר.

שתהנו.
 

ladybug6

New member


החלב הזה לא ממותק או בטעם וניל? זה לא הפריע לטעם של המיונז?
 

gs1234

New member
חלב לייט ממותק קלות וללא וניל

וגם ככה אמור להיות למיונז טעם קצת מתקתק. RSPA - זה נראה נפלא, תודה!
 

RSPA

New member
נכון שלמיונז בשגרה יש טעם מתקתק קצת.

בהרבה מתכונים רושמים להוסיף גם סוכר לשם המתקתקות הזו.
יש מי שאוהבים את זה ויש מי שלא כל כך, כמו שעניתי לנופר, לעיל.
שמע, הקסנטן גאם הזה עושה נפלאות...
 

RSPA

New member
אין וניל אבל יש ממתיק מלאכותי - סוכרלוז

הטעם המתקתק מאוד מעודן אבל יש מי שלא אוהב אותו או לא רגיל אליו (טעם לא של סוכר אמיתי). השתמשתי בחל"ס הזה פשוט מפני שהיה זמין לי וגם משום שחשבתי ששווה כבר לקבל משהו עם ויטמינים כתוספים (יש שם גם B12).
אבל, בהחלט ניתן להכין את המיונז עם אלפרו אדום - שהוא הכי נייטרלי מבחינת טעמים ותוספים. בפעם הבאה אני אנסה איתו.

מכל מקום הכנתי את הסלט תפו"א עם המיונז שיצא הפעם, הייתי צריך להוסיף טיפה מלח (למען אחרים, כי אני ממעט במלח ולי מה שהיה הספיק) וזהו.
יצא פגז !! (אולי אח"כ אני אעלה תמונה של זה).
 

RSPA

New member
הנה תמונה של הסלט מיונז הטבעוני הדיאטטי


או בשמותיו האחרים: סלט תפו"א או סלט רוסי.
יצא טוב, ממש טוב.
 

elin86

New member
גם אני נזכרתי בשבוע שעבר

בשורשים הרוסיים שלי אחרי שהכנתי את המיונז הטבעוני והשתמשתי בו לסלט תפו"א
חייבת לומר לך תודה על הלינק של התוכנית של שי-לי.. מדהים! נתן לי מלא רעיונות..
ממש בא לי לאחר לארוחה טבעונית ולהתחיל לשבור לאנשים את המיתוס שאנחנו חיים על חסה
 
למעלה