ממרח חומוס בלי טחינה אבל עם דלעת !!!

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
ממרח חומוס בלי טחינה אבל עם דלעת !!!

טוב, ניסיתי וזה עלה יפה. גם לנסות את הרעיון של ממרח חומוס בלי טחינה וגם לעשות עוד משהו עם הדלעת שאצלי.
בקיצור:
אופים את הדלעת (חתוכה לקוביות גדולות עם קצת תרסיס שמן וקצת מלח גס) בתנור על 180 מעלות איזה שעה (להשגיח רק שלא יחרך לגמרי). אחרי זה מוציאים ומצננים.
לוקחים את הדלעת וטוחנים אותה (אני עשיתי זאת עם בלנדר מוט) יחד עם גרגרי חומוס מבושלים עד לקבלת ממרח חלק. זה הולך צ'יק צ'ק.
מתבלים לפי הטעם במה שרוצים. אני שמתי מלח, מיץ לימון ומעט שמן זית.
וזהו.
בחיי תענוג
 

ladybug6

New member
וואלה, ויש לזה טעם של חומוס?

או שזה הופך לממרח אחר לגמרי?

נשמע מעניין בכל מקרה, בתור סרבנית דלעת אני לא בטוחה שארוץ לקנות דלעת אבל לא אתנגד לטעום
 

RSPA

New member
הטעם שונה מן הסתם, אבל מאוד מזכיר חומוס

ברור שזה לא יהיה כמו ממרח חומוס שגרתי, במיוחד כזה שמועשר בהרבה טחינה. שכן לטחינה השפעת טעם חזקה מאוד על הממרח כולו.
אבל, מקבלים משהו דומה מאוד מבחינת המרקם וניתן לשלוט בטעמים ע"י תבלון מתאים. בנוסף לתבלון הבסיסי שציינתי כבר, לקחתי חלק מהממרח והוספתי לו גם מעט שום כתוש ואבקת כמון. שכן, אלה התבלינים שאני מוסיף בדר"כ לממרח חומוס ביתי שאני מכין. כתוצאה מכך, הטעמים התקרבו עוד יותר לטעמים של ממרח חומוס רגיל.
השורה התחתונה היא, שמצאנו ממרח טוב, שיכול להוות אלטרנטיבה לממרח חומוס רגיל עבור מי שרגישים לטחינה (שומשום) ולמי שמבקשים לצמצם בכמות הקלוריות.
 

Ofericko

New member
נשמע מעולה! מה הכמויות?

כמה דלעת וכמה חומוס? צריך להוסיף מים?
לפני כמה זמן הכנתי ממרח דלעת ערמונים עם שום. יצא פצצה.
 

RSPA

New member
לא מוסיפים מים ולא כל נוזל אחר

למעט קצת מיץ לימון לטעם.
כמויות זה דבר קשה לומר. יש לי שקיות עם גרגירי חומוס מוכנים בהקפאה שאני כל פעם מוציא לשימוש זה או אחר. הפעם השתמשתי בשתי שקיות ואני מניח שהיו בהן כ6-8 כוסות גרגירי חומוס. דלעת היתה בערך 600 גרם (הערכה בלבד) בלי קליפה.
 

awareness3

New member
איזה כיף!!

אני מייד מנסה

אני עשיתי עם קישוא וגם יצא טוב ונראה לי שדלעת ערמונים תהיה בהחלט מעולה
 
למעלה