
טוב, ניסיתי וזה עלה יפה. גם לנסות את הרעיון של ממרח חומוס בלי טחינה וגם לעשות עוד משהו עם הדלעת שאצלי.
בקיצור:
אופים את הדלעת (חתוכה לקוביות גדולות עם קצת תרסיס שמן וקצת מלח גס) בתנור על 180 מעלות איזה שעה (להשגיח רק שלא יחרך לגמרי). אחרי זה מוציאים ומצננים.
לוקחים את הדלעת וטוחנים אותה (אני עשיתי זאת עם בלנדר מוט) יחד עם גרגרי חומוס מבושלים עד לקבלת ממרח חלק. זה הולך צ'יק צ'ק.
מתבלים לפי הטעם במה שרוצים. אני שמתי מלח, מיץ לימון ומעט שמן זית.
וזהו.
בחיי תענוג
