מזל טוב
וברוכה הבאה גם
קודם כל אל תתבאסי יותר מדי על הנפילה עם הג'לטין, בהתחלה זה קורה מדי פעם עם כל מני רכיבי חלב וביצים ושאר מרעין בישין שמסתתרים במוצרים מעובדים (עד היום זה קורה לי לפעמים), עם הזמן מוצאים אותם ולומדים להסתדר בלעדיהם.
במוצרי הגיינה יש לפעמים רכיבים כמו אבקת פנינים או שעוות דבורים או איזה רכיב שעשוי ממשי מתולעים.. בדר"כ אלו דברים שקל לראות והם לא נפוצים ברוב המוצרים, אולי חוץ משפתוני לחות שלרוב מכילים שעוות דבורים.
החלק היותר מאתגר לדעתי זה למצוא מוצרים שלא עושים ניסויים בבעלי חיים (וגם חשוב יותר מאבקת פנינים, לפי דעתי). אבל גם זה אפשרי בהחלט.
מבחינת תרופות - רוב הכדורים שמגיעים בצורה של ג'ל מכילים ג'לטין. כדורים יבשים דחוסים מכילים לקטוז לפעמים. כל התרופות באשר הן, מנוסות על בעלי חיים. אם את שואלת אותי - עדיף להמנע כמה שאפשר גם בלי קשר לקמצוץ הלקטוז הזה, כל עוד זו לא תרופה הכרחית.
אני מודה שכשזה מגיע לתרופות אני הרבה פחות קטנונית כי אני לא מאמינה שחרם צרכני הוא האופציה הנכונה במקרה של ניסויים בבע"ח אלא שינוי של התהליך, לעומת מוצרי מזון ששם יש רק פתרון אחד מבחינתי.
ולסיום החפירה -- אל תרגישי שאת הולכת על קליפות אגוזים (כי קליפות ביצים זה לא טבעוני!
), תתמודדי עם זה כל פעם קצת, תקראי את הרכיבים, תבואי לשאול כאן, ולאט לאט זה יהפוך לטבע שני