סטן האנושי ב- FBI.
FBI - הפרק דווקא התחיל טוב. אחרי 20 דקות עוד היו לי תקוות שאולי זה הפרק שישנה את דעתי על הסדרה, אבל אז הגיע החלק השני של הפרק והמפולת התחילה. בחצי השני של הפרק כל הדברים שלא הרשימו אותי עד כה בסדרה חזרו והשתלטו. המתח לא היה ממש קיים, הדמויות המשיכו לא להרשים(ואני ממשיך לא לראות כימיה בין הדמויות) והרגעים שהכותבים שוב ניסו לתת לדמויות שלהם עומק(או תובנות ותבונות) פשוט לא עבדו והרגישו מאולצות ומעוררות גיחוך. אני ברצינות רוצה לדעת אם אלו רגעים שהכותבים ממציאים תוך כדי תנועה, או שאלו דברים שתוכננו מראש כבר מההתחלה. בקיצור גם הפרק הזה אכזב ונראה לי שבהחלט הספיק לי. ציון:6.5.
"אנושיים" - זהו זה הסתיימה עוד עונה. קודם אני אכתוב על העונה כולה ואח"כ על הפרק שסגר אותה. העונה עצמה, לטעמי, הייתה החלשה מבין 3 העונות עד כה. היו לה יותר מדי פרקים חלשים, יחסית. כמו העונות הקודמות מה שממש תסכל אותי גם בעונה הזאת הוא שפשוט לא ניסו אפילו לפתח את הדמויות האנושיות כמו שעשו עם הסינטטיים. בנוסף בהחלט תסכל אותי שעד הפרק הנוכחי נראה שהעונה פשוט התעלמה מכל מה שהיה עם וי ואת'נה בעונה הקודמת. משהו שהיה חלק רציני מהעונה הקודמת והתקדמות לא קטנה. חוץ מזה ההימור שלי בתחילת העונה על ארגון הטרור התגלה כשגוי. אכן היה מדובר בקבוצה של סינטטים ולא בני אדם, למרות שאני עדיין לא משוכנע שיד אדם לא הייתה שם. וכעת נעבור לפרק... אחרי שקארן מתה לפני כמה פרקים בפרק הזה גם מיה "החזירה את נשמתה לבורא". בהחלט 2 אבדות לא קטנות, אבל אני חושב שאפשר לראות את התרומה של זה לתמונה הגדולה. אני מאוד שמחתי לראות שגם וי חזרה בפרק הזה. לטעמי זה היה צריך לקרות מוקדם יותר העונה. שמחתי מאוד לראות שקו העלילה של את'נה ווי מהעונה שעברה לא היה לחינם. ניסקה ממשיכה להיות הדמות המרכזית בסדרה(כנראה ששם השחקנית שמגלמת אותה לא סתם מוצג ראשון בנעימת הפתיחה של הסדרה), אבל קצת היה חבל לי לשמוע שיצר הנקמה שלה פג. כבר לא יהיה אפשר להפוך אותה ל"מלאך נקמות," כנראה. הסצנה האחרונה עם סם סקרנה אותי. אני תהיתי האם זה נועד להכין את הקרקע למקרה שתהיה עונה נוספת ואז יהפכו אותו ל"רע" המרכזי. גם אני תוהה מה זה אומר שהילד של מאטי וליאו הולך להיות יצור כלאיים אנושי וסינטתי.
מאילו בחינות בדיוק? אפרופו מאטי... אני חייב להגיד שמכל הדמויות האנושיות בסדרה הכי חבל לי כמה מעט פיתחו אותה. מעבר לזה אני חייב לציין שהסוף של הפרק הרגיש לי קצת כמו אנטי-קליימקס. אולי בגלל כל מה שהיה עם מאטי וניסקה? פשוט בצמד הפרקים לפני זה הכניסו דמות חדשה של כתבת סמויה שחקרה על הקוד שמאטי העלתה בסוף העונה הקודמת ובפרק הזה היא פשוט נעלמה, למרות שבפרק הקודם היא עלתה על תגלית משמעותית למתי שקשרה בין מאטי לקוד. בכל מקרה היה פרק סיום עונה לא רע בסה"כ, אבל כמו כל העונה הנוכחית הוא גם אכזב. ציון: 7.
"סטן נגד הרשע" - פרק 5: היו בפרק הנוכחי כמה קטעים שגרמו לי ממש להתפקע מצחוק. בפרק הנוכחי ראינו לראשונה את אישתו המנוחה של סטן ומתברר שהיא נפטרה מ...התקף לב? זה היה מפתיע במקצת. הדמות של סטן לדעתי ממש עשויה רע וחבל לי. אני מקווה שבאיזה שלב יראו איזו התפתחות בדמות לו. עוד דבר מעניין הוא שידוע שיש לאיווי בת, אבל כמעט ולא מתייחסים אליה או מזכירים אותה ולא ברור לי מה הקטע עם זה. העלילה עצמה הראתה פוטנציאל, אבל גם הפעם יצאה... "חצי אפויה". באמת חבל לי שלא מנסים להשקיע קצת יותר בעלילות ובדמויות בסדרה. אם ב"שומרי האוצרות" הצליחו לעשות את זה, אני מאמין שאפשר לעשות את זה גם כאן. ציון: 6.
פרק 6: היה פרק חלש. אומנם הייתה בפרק תגלית מאוד חשובה, אבל הפרק עצמו היה בעיקר משעמם. אפילו לא היה בו רגע אחד, לצערי, שגרם לי ממש לצחוק, כמו שהיה בפרקים הקודמים. העלילה הייתה חלשה, הדמויות ממשיכות לאכזב והכתיבה פשוט חלשה. הפרק הזה ממש גרם לי לשקול מחדש את ההגדרה שנתתי לסדרה - גילטי פלז'ר. אני מתחיל לשקול ברצינות גם לפרוש מהסדרה הזאת. ציון:4.