פינה חדשה בפורום - "זה הספורט שלי"

פינה חדשה בפורום - "זה הספורט שלי"

אני אומרת על עצמי שאני לא אוהבת "ספורט", אני אוהבת ריצה, ואוהבת קונג פו. ולא מתחברת לכמעט כל אומנויות הלחימה, יוגה, פילאטיס, עיצוב, קרוס-פיט, הליכות, אופניים ו... בקיצור - הבנתן את העניין.
ומה היה קורה אם לא הייתי מוצאת את הענפים שעושים לי את זה? הייתי כנראה נשארת בטטה...
אז במטרה לפתוח את הפורום (ואת הראש) לענפי ספורט מוכרים קצת פחות, אנו משיקות את פינת "זה הספורט שלי".
בפינה יתארחו בכל פעם ספורטאיות חובבות שיציגו לנו את הספורט שלהן. כל אחת תענה על שאלון אחיד, והבמה פתוחה אחר כך לשאלות שלכן.
מקווה שיהיה פה מעניין!
אגב, מי שרוצה להשתתף (גם משתתפת קבועה בפורום שרוצה לספר על עצמה), פנו אלי.
 
חמוטל, מתאמנת באומנויות לחימה משולבות

1. שם: חמוטל

2. ענף הספורט שלי: אני עוסקת באמנויות לחימה משולבות, הכוללות קרטה, אגרוף קלאסי, אגרוף תאילנדי, קצת הגנה עצמית וקצת ג'יו ג'יטסו, כך שמדובר בחוויה מאוד מגוונת. באימונים עצמם אנחנו לא עוסקים בכל התחומים בבת אחת, אלא בכל פעם לומדים דבר או שניים מתחום מסוים – אימון אחד יכול להיות מוקדש לכמה אמנויות לחימה או לכמה אספקטים טכניים או קרביים של אותה אמנות לחימה (ובנוסף גם לדברים כמו כוח, כושר וגמישות). במשך רוב האימון אנחנו עובדים בזוגות על תרגילים ספציפיים וברוב האימונים יש גם קרבות חופשיים.

3. ממתי את עוסקת בתחום? כנראה שתמיד נמשכתי לאמנויות לחימה ואפילו הלכתי לחוג קרטה במשך שנה בין גיל 12 ל-13, אבל העיסוק הרציני שלי באמנויות לחימה התחיל לפני כתשע שנים.

4. איך ולמה התחלת? במשך המון שנים הרגשתי שספורט זה לא בשבילי – הייתי הולכת לחדר כושר אבל לא מתמידה ולא התחברתי לאף ענף ספורט שהכרתי. אבל לקראת סוף שנות העשרים לחיי החלטתי שאני צריכה קצת לצאת מהבית, להכיר אנשים ולהזיז את הגוף, אז נרשמתי לחוג קיקבוקסינג. החלק האירובי של כל העסק הזה עדיין די נתפס בעיניי כעינוי, אבל החלק הקרבי קסם לי מאוד. כמה שנים מאוחר יותר התחלתי להתאמן בקיקבוקסינג ואגרוף תאילנדי כאמנויות לחימה של ממש, ולא רק כאמצעים לשפר את הכושר ולשרוף קלוריות, ואז התחילה ההתמכרות האמיתית.

5. מה מושך אותך בספורט הזה? אני מרגישה שהעיסוק באמנויות לחימה נותן לי הרבה כוח. אני מרגישה מאוד חזקה בזכותו. הידיעה שיש לי כלים פיזיים ונפשיים להגן על עצמי ויכולת לגרום נזק לתוקף פוטנציאלי מרגיעה ומעצימה אותי. אני אוהבת את כל האסטרטגיה המעורבת בלחימה – היא דורשת הרבה שימוש בראש, לא רק בגוף. וחוץ מכל הדברים האלה, אני חייבת להודות שאני אוהבת את זה שזה ספורט שנחשב גברי, כי אני אוהבת לשבור מוסכמות ולא להתאים לסטריאוטיפים המקובלים לגבי נשים.

6. איזה יתרונות יש להיותך אישה בספורט הזה? שאני לא יכולה לחטוף מכה בביצים? האמת שקשה לי לחשוב על הרבה יתרונות. בעיקרון נשים נוטות להיות יותר גמישות ולזוז באופן יותר קליל, אבל זה לא כל-כך נכון לגביי.

7. איזה חסרונות? אני פחות שרירית, פחות חזקה ופחות גבוהה מרוב שאר המתאמנים, ואלה גורמים שיש להם חשיבות בקרבות. יש גם עניין פסיכולוגי – גברים שעובדים איתי הרבה פעמים מתנהגים איתי אחרת כי אני אישה – נזהרים עליי יותר מדי ודברים כאלה. ומהצד שלי – לפעמים אני מרגישה שאני קצת על תקן נציגת המין הנשי, אז אני מנסה כל הזמן להוכיח את עצמי ונזהרת לא להיתפס כמפונקת, ואני לא תמיד יודעת איפה עובר הגבול ומתי לגיטימי להגיד שאני באמת לא יכולה לעשות את כל מה שגברים (במיוחד צעירים ואתלטיים ממני בהרבה) מסוגלים לעשות או לספוג את מה שהם מסוגלים לספוג.

8. מה הכי מאתגר אותך בספורט שלך? המון דברים – צריך בשבילו קואורדינציה טובה, וזה דבר שמעולם לא התברכתי בו. אני שמאלית, וזה אומר שהרבה דברים אני צריכה לעשות הפוך לגמרי או סתם שונה, כי באמנויות לחימה יש חשיבות מה היד והרגל הדומיננטיות. בג'יו ג'יטסו יש הרבה מגע פיזי עם היריב, וזה דבר שקצת לא נוח לי איתו. ויש גם פחד מכאב ומפציעות, שצריך ללמוד לחיות איתו ולא לתת לו לעצור אותך.

9. מה ההישג הכי גדול שלך עד כה? לפני כמה שבועות עשיתי מבחן לחגורה כחולה, שזו כבר חגורה ממש מתקדמת (חמישית מתוך שבע) ומשהו שמאוד רציתי להגיע אליו. כשהצטרפתי לקבוצה הנוכחית שלי היינו שמונה בנות, אבל עם הזמן הן עזבו ואני נשארתי היחידה מהוותיקות ומכולנו אני היחידה שהגיעה לחגורה כחולה, אז אני מרגישה קצת כאילו שברתי איזו תקרת זכוכית מקומית (אם כי יש לציין שלקבוצה שלי יש מאמנת, והיא חגורה שחורה).

10. לאן את שואפת? עד לפני כמה חודשים התשובה הייתה חגורה כחולה, אבל מכיוון שכבר השגתי את זה, אני צריכה לחשוב על מטרות חדשות. בעיקרון הייתי שמחה להגיע לחגורה שחורה בסופו של דבר, אבל אני לא יודעת עד כמה זה ריאלי בהתחשב בגיל שלי. אז נראה לי שבינתיים פשוט אמשיך להתאמן ברצינות ולקוות שהחיים והגוף שלי יאפשרו לי להמשיך עוד הרבה שנים.

יש לכן עוד שאלות לחמוטל? שרשרו כאן!
 

melon

New member
נשמע מעניין - שאלות

1) הזכרת את נושא הקורדינציה, ואני מוסיפה את נושא הגמישות. כמה צריך את 2 הדברים האילו ? האם זה דבר נרכש לדעתך או שיש כאלה שפשוט אין להם את זה ?

2) איך מתחילים ? כמה פעמים וכמה שעות בשבוע "צריך" להקדיש בשלבים הראשונים בשביל להתקדם



כל הכבוד על החגורה הכחולה , מקווה שתמשיכי להתקדם ולהנות .....
 
תשובות

קודם כול, תודה על האיחולים.

1) שני הדברים חשובים ומקלים על החיים אם יש אותם באופן טבעי, אבל בכל מקרה אפשר להשתפר, ואני באמת רואה כמה אני וכמה מהמתאמנים האחרים השתפרנו לאורך הזמן.

אם את לא כל-כך גמישה, העמידות שלך בקרטה ייראו הרבה פחות אלגנטיות (ובקרטה יש אספקט אסתטי חשוב) ובקרבות אולי לא תצטייני בבעיטות לראש. מצד שני, לכל אחד יש דברים שהוא פחות טוב בהם, אז מישהו שלא טוב בבעיטות לראש יתמחה יותר בבעיטות נמוכות יותר או באגרופים (בכל מקרה אם עובדים עם מישהו הרבה יותר גבוה ממך אין הרבה טעם לנסות להגיע לראש שלו, אז שווה לשלוט בדברים האחרים גם אם כן גמישים).

בקשר לקואורדינציה, הרבה פעמים מה שקורה הוא שלוקח לי יותר זמן ללמוד דברים חדשים. אבל אם אני מתרגלת אותם הרבה, אני מצמצמת את הפער. כשאנחנו עושים קרבות, לפעמים בגלל חוסר הקואורדינציה הבסיסי שלי אני עושה דברים שלא התכוונתי ומצליחה להפתיע את היריב כי אני גם עושה משהו לא צפוי (למשל שתי מכות מאותו צד במקום אחת מכל צד) וגם אי אפשר לראות לי בעיניים מה אני הולכת לעשות. אז לפעמים הקללה הזאת מתבררת כברכה


2) מתחילים ממה שאפשר. רשמית יש לנו שני אימונים בשבוע, כל אחד שעה וחצי. כשמתחילים לא תמיד מצליחים לעשות את מה שכולם עושים, אז עושים מה שאפשר וכשאי אפשר יותר נחים. בהחלט אפשר להתקדם יפה גם עם שני אימונים בשבוע אם מתמידים, אבל אני משתדלת להכניס לפעמים עוד אימונים - לבד או עם חברים או עם הקבוצות האחרות של המאמנת שלי, שמאוד מעודדת אותנו לבוא להתאמן מתי שרק יוצא לנו.
 

melon

New member
תודה !

חוסר קואורדינציה כאסטרטגית לחימה - אהבתי את הגישה
המון תודה - נתת חומר למחשבה
 
אני רוצה גם להוסיף

כשהתחלתי להתאמן בקונג פו הייתי גמישה כמו בלטה ועם מידת קואורדינציה דומה. היום אני עושה שפגטים (בעקרון, ההריון די דפק את העניין) ויכולה לסובב שתי שרשאות סביבי תוך כדי סיבוב ובעיטה. זה היופי באימונים - משתפרים לאין ערוך.
 

melon

New member
אני מניחה שגם הגנטיקה

עושה את שלה, אני דור שלישי-רביעי לבלטות.
 
רעיון מעולה והשאלות

1. האם קשה יותר להתמיד בספורט בו את במיעוט מגדרי משמעותי? הבת שלי היא הילדה היחידה בחוג קרטה, על פני כל הקבוצות בדוג'ו ואני חוששת שבאיזשהו שלב זה יתחיל להפריע לה.
2. ומאותו חשש - עד כמה חשוב מאמנת אישה דווקא במקרה כזה שאין דמויות מודל נוספות?
3. מעבר לאימונים "המסודרים" האם את עושה תירגולים נוספים בבית?
 
תשובות

1. אני חושבת שאכן קשה יותר להתמיד בספורט שבו את במיעוט מגדרי, במיוחד במצב שבו את האישה היחידה ובמיוחד אם את צעירה. אבל זה גם תלוי בבנאדם. היו גם דברים מהנים בלהיות האישה היחידה בקבוצה. הרגשתי מיוחדת ובאופן מוזר אפילו הרגשתי לפעמים כמו הפרינססה של הקבוצה (לא מבחינת זה שהתפנקתי, אלא שזכיתי ליחס מיוחד מצד המתאמנים האחרים שאני לא חושבת שהם מעניקים לשאר המתאמנים).

2. אני חושבת שהעובדה שהמאמנת שלי היא אישה תורמת משמעותית להרגשה שלי כלפי האימונים והקבוצה כרגע. התאמנתי בשתי קבוצות אחרות קודם והמאמן הראשון שלי היה מאוד מקסים וקשוב ותומך ובלעדיו בכלל לא הייתי ממשיכה, אבל יש דברים שאני יודעת שהמאמנת שלי מבינה גם בלי שאסביר. מצד שני, אני מרגישה שהציפיות ממני יותר גבוהות - שאני לא יכולה להגיד שאני לא יכולה לעשות משהו כי אני אישה. כי הרי היא אישה והיא עושה את כל הדברים האלה ועוד הרבה מעבר לכך. ועוד דבר חשוב מאוד הוא שאני מרגישה שהיא מסננת עבורי מתאמנים שובינסטים בעצם היותה אישה - כי טיפוסים שחושבים שנשים צריכות להגביל את עצמן למטבח או לפחות לא צריכות לעסוק בדברים גבריים שכאלה מלכתחילה לא יבחרו להתאמן אצל אישה, אז נחסך ממני הצורך להתמודד עם אנשים כאלה (ובקבוצות הקודמות שלי כן היו כאלה).

3. בבית ממש אני לא מתאמנת, כי אין אצלי מקום, אבל המאמנת שלנו מעודדת אותנו לבוא כמה שאפשר לאימונים נוספים במקומות שבהם היא מעבירה אימונים - או עם קבוצות דומות לשלנו או סתם להשתמש במרחב ובציוד. לקראת המבחן ניצלתי את זה יחסית הרבה. עכשיו קצת פחות. לפעמים אני גם קובעת עם חברים, אפילו בפארק או משהו כזה.
 

מור שלז

New member
מעניין ומרתק! תודה
וגם שאלה

חמוטל - תודה ענקית שאת משתפת אותנו כאן בספורט שלך, בנסיון ובהתנסויות שלך. זה מקסים, מסקרן, מעשיר ו... מעורר חשק להתנסות (עכשיו רק צריך להצליח לפנות עוד זמן
)

עניין אותי מאוד מה שכתבת על ההתחלה, ובמיוחד תפס אותי המשפט הבא:
כמה שנים מאוחר יותר התחלתי להתאמן בקיקבוקסינג ואגרוף תאילנדי כאמנויות לחימה של ממש, ולא רק כאמצעים לשפר את הכושר ולשרוף קלוריות, ואז התחילה ההתמכרות האמיתית

את יכולה אולי להרחיב מעט? מה זה אומר להתאמן בקיקבוקסינג ואגרוף תאילנדי כאמנויות לחימה של ממש, לעומת סתם להתאמן בקיקבוקסינג ואגרוף תאילנדי?

ושוב תודה ענקית על השיתוף
 
תשובה

חוג הקיקבוקסינג הראשון שהלכתי אליו היה ביסודו חוג אירובי לכל דבר, רק עם תנועות מעולם הקיקבוקסינג. מה שהמדריך עשה שהיה יוצא דופן הוא שעשינו את כל הרצפים המענים האלה עם כפפות אגרוף על הידיים והוא כן שילב בכמה דקות האחרונות דברים קרביים, מול יריבים, וזה מה שתפס אותי.

אחר-כך, כשהצטרפתי לאימוני קיקבוקסינג ואגרוף תאילנדי, כבר היה דגש על הטכניקה - איך בועטים, לאן מכוונים וכו'. בשנה הראשונה עבדתי רק עם שקים, כך שזה עדיין היה יותר ספורט מאשר אמנות לחימה, אבל אחרי שנה העזתי להעלות בפני המאמן את הרעיון שאצטרף לקבוצה שהתאמנה אחרינו, שם עסקו בקרבות במגע מלא, ולהפתעתי המאמן לא אמר שאני חדשה מדי או לא יודעת כלום מהחיים שלי אלא עודד אותי להצטרף ואחר-כך להמשיך.

ואם כבר העלינו את הנושא של קיקבוקסינג ואגרוף תאילנדי כשתי אמנויות לחימה - יש ביניהן הרבה נקודות דמיון, ולכן לומדים אותן הרבה פעמים יחד, אבל יש להן חוקים אחרים והיסטוריות מאוד שונות.
 

tamark4

New member
אחלה ראיון ורעיון

נהניתי לקרוא.
שאלות לגבי שני דברים שהעלית:
פחד מכאב ופציעות - איך באמת את לא נותנת לזה לעצור אותך ? (לדוגמא אני שוחה בים ויש לי לפעמים התקפי סחרחורות, אני פשוט תרגלתי עם עצמי מה לעשות כשה קורה ובעיקר יודעת להרגיע את עצמי) האם חושבים על זה בזמן האימון או שמתעלמים עד כמה שאפשר ? היתה לך פעם פציעה רצינית כתוצאה מזה ? (שצריך השבתה מעבר לשבוע או טיפול רפואי) האם זה נחשב ספורט "פוצע " ?

איך מתמודדים עם הנושא של מגע פיסי קרוב ? גם לי זה נראה קצת מביך. יש אנשים שאני לא שוחה איתם כי אני מרגישה שקיים קצת מתח מיני. זה קורה ממש מעט.
 
תשובות

לא נראה לי שלגמרי מתגברים על הפחד מכאב ומפציעות. יש תקופות שזה יותר בולט אצלי - תקופות שאני יודעת שאני לא יכולה להרשות לעצמי להיפצע (כמו לפני המבחן, למשל). יש תקופות שפשוט רע לי בחיים ואין לי כוח לתוספת כאב. ולכולנו יש כל מיני פציעות כאלה או אחרות כל הזמן (אני לא מדברת על סימנים כחולים, שזה די פק"ל), ואם הן פציעות יחסית רציניות אנחנו משתדלים לא להחמיר אותם.

כשאני בקרב אני משתדלת לא לחשוב על זה יותר מדי, אבל אם יש לי איבר פצוע אני משתדלת להיזהר עליו ולפעמים גם לבקש מהמתאמנים האחרים לא לכוון אליו. זה מקובל ולגיטימי.

מעבר לזה, יש כאבים שמתרגלים אליהם. פעם מפגש של ברך בברך היה משתק אותי והיום זה לרוב כואב נורא בשתי השניות הראשונות אבל הגוף כבר רגיל ומדפדף הלאה הרבה יותר מהר.

היו לי כמה פציעות יותר בולטות אבל אף אחת מהן לא ממש השביתה אותי. הסתובבתי פעם עם פנס מהגיהינום בעין והייתי צריכה לתת הרבה הסברים להרבה אנשים (בעיקר זרים).

המצחיק הוא שדווקא הפציעה הכי חמורה שהייתה לי בשנים האחרונות הייתה מכדורסל וכשהייתה תקופה שלא יכולתי להרשות לעצמי להיפצע ויתרתי על הכדורסל ולא על אמנויות הלחימה, כי בסך הכול אנחנו עובדים במסגרת מוכרת, באופן די נשלט ומשתדלים לשמור זה על זה, ודווקא בכדורסל הכול הרבה יותר בלתי צפוי - כולם רצים לכל עבר ומנסים לתפוס את הכדור.

בקשר למגע הפיזי הקרוב, כל עוד אנחנו לא עושים ג'ו ג'יטסו אני לרוב מסתדרת. היו הרבה אימונים שהתחמקתי מלעסוק בזה (ואני לרוב לא עושה לעצמי הנחות), אבל לקראת המבחן לכחולה הייתי חייבת להתמודד עם זה. כאן עוזר מאוד שיש לי מאמנת, כי היא לגמרי מבינה את העניין. בסופו של דבר מצאתי איזה 2-3 אנשים שאני מרגישה מספיק בנוח איתם כדי לעשות ג'ו ג'יטסו, ואני משתדלת לתפוס אותם איך שאנחנו מתחלקים לזוגות.
 
גם לי יש שאלה

אמרת שאת לא רואה יתרונות בהיותך אשה, וזה מוזר לי. כי בעיני הגישה הרכה שלי, העובדה שקל לי יותר להשתחרר מהאגו (ואני מכלילה מול הגברים שראיתי בקונג פו) הם יתרון עצום. כשאני עושה קרב, אני באה ללמוד - לא להוכיח. מה דעתך?
 
תשובה

הבעיה היא שלי יש לא מעט בעיות של אגו (לא גאה בזה אבל מכירה בזה) ואני דווקא הרבה פעמים מוצאת את עצמי מנסה להוכיח משהו, גם מי אני בתור חמוטל וגם מי אני בתור אישה לוחמת, אז הרבה פעמים יש לי גישה הרבה יותר אגרסיבית מלרוב המתאמנים האחרים (למשל כשמעצבנים אותי אני יוצאת בקומבינציות ארוכות ודורסניות), כך שנראה לי שכל עניין הגישה הנשית הרכה לא כל-כך רלוונטי לגביי
 

מור שלז

New member
יעל - יוזמה נפלאה! כל הכבוד


איזה רעיון נפלא, וכל כך מתאים לפורום כמו שלנו.
תודה רבה יעל על היוזמה (ובהזדמנות זו גם על כל שאר היוזמות והרעיונות שלך כאן בפורום - מקסים!)
 
למעלה