לזניה פטריות
לזניה פטריות עם רוטב בשמל - גיל חובב
מצרכים
לבשמל
50 גרם חמאה
3 כפות קמח לבן
2 כוסות חלב
קורט אגוז מוסקט
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור או לבן
ללזניה
עלי לזניה
1 כוס קצ'קבל מגוררת
1 סלסילת פטריות שמפיניון
50 גרם חמאה
2 בצלים קצוצים די דק
2 שיני שום פרוסות
ההכנה
1. מכינים את הבשמל: מתיכים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות, עד שמתקבלת משחה אחידה. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את החלב בהדרגה. מערבבים כל הזמן, עד שמתקבל רוטב דליל. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ומחזירים לאש. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים אגב ערבוב מתמיד עד שמסמיך (זה לוקח כשלוש דקות). מסירים מהאש.
2. מכינים את הפטריות: מזהיבים את הבצל גרם חמאה. קוצצים את הפטריות גס ומוסיפים יחד עם השום למחבת. מטגנים עד שהנוזלים שהפרישו הפטריות מתאדים.
3. מרכיבים את הלזניה: אם משתמשים בלזניה רגילה, מבשלים את העלים לפי ההוראות שעל השקית ומסננים. אם משתמשים בלזניה ללא צורך בבישול מראש (מומלץ!) מדלגים, כמובן על הבישול, וישר מרפדים בעלים את תחתית התבנית. העלים צריכים טיפונת לחפוף זה את זה, ואם נשאר רווח בין העלים לשולי התבנית ניתן לשבור עלים כדי להשלים את הפאזל.
4. מורחים את שכבת עלי הבצק ברבע מהבשמל, מפזרים מעל שליש מתערובת הפטריות ומעליה רבע מהגבינה הצהובה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (עלי בצק, בשמל, פטריות, גבינה צהובה) ומסיימים בשכבת עלי בצק.
5. על השכבה האחרונה מורחים את שארית הבשמל ומפזרים את שארית הגבינה (בלי פטריות בשכבה העליונה).
6. אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד שהגבינה מזהיבה היטב.
7. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות, פורסים ומגישים.