פינת האוכל העדתי
והפעם פשטידות פרווה

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי
והפעם פשטידות פרווה

השבוע בחרו המנהלות שלנו את קטגורית הפשטידות פרווה, ויש כאלה לא מעט, אז בואו ונעשיר את הפינה....
 

ninga 3

New member
קיגל תפו"א עם שמרים (נקרא טוץ' )

קיגל תפו"א עם שמרים של יוצאי בוקובינה (נקרא טוץ' ):


2 תבניות מאורכות (של אינגליש-קייק) או תבנית עגולה גדולה ועמוקה (לא לאפות בחד-פעמי).

החומרים:
7 תפו"א בינוניים מגוררים דק
בצל קטן מאוד מרוסק
שלוש ורבע כוסות קמח רגיל
חצי כוס מים פושרים
50 גרם שמרים טריים (רצוי קוביה, או 2 כפות שטוחות של יבשים)
1 כפית סוכר
2 ביצים גדולות
שליש כוס שמן רגיל
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
שמים בקערית חצי כוס קמח, את המים, הסוכר ואת השמרים ומתסיסים את העיסה כרבע שעה או מעט יותר.
מרסקים את תפו"א והבצל, מוסיפים מלח ופלפל, את השמן והביצים וחלק מהקמח.
אחרי שהשמרים תססו, מוסיפים אותם לתערובת תפו"א. מערבבים ולשים, תוך הוספת כל הקמח שנותר.
משמנים את התבניות, מניחים את הבצק בתבנית ומכסים להתפחה.
הבצק צריך להכפיל את נפחו.
לפני שאופים, כדאי לצפות את פני הבצק בחלמון או אפילו במעט שמן.

מכניסים לתנור קר, מניחים את התבניות בשליש התחתון של התנור, מדליקים לחום של כ-160 מעלות לכשעה, אופים עד שמשחים, כמו לחם.
יש שאופים תחילה בחום גבוה ואח"כ בחום נמוך מאוד, זמן ממושך יותר, לעיתים זה לוקח אפילו שעתיים או יותר. וכמובן שאפשר להשאיר כל הלילה כמו קוגל ירושלמי, אבל אז מפסידים את האווריריות של השמרים ואת הצבע הבהיר.

בתיאבון,
 

ninga 3

New member
קוגל ירושלמי של ישראל אהרוני

כנסו לקובץ...ותהנו....גילה
 

ninga 3

New member
קוגל תפו"א של גיטל מירושלים

כנסו לקובץ ותהנו...גילה
 

רחל613

New member
קוגל תפוחי אדמה

טיגנת שני בצלים גדולים או אחד גדול, תודה
 

ninga 3

New member
היי רחל - כנסי


אני אוהבת הרבה בצל, את יכולה להסתפק עם בצל גדול אחד, וגם אם תשימי שניים זה לא יגרע, אני אוהבת את המתיקות שנותן הבצל המטוגן, ...את מחליטה, אני מקווה שהבנת אותי....
...גילה
 

ninga 3

New member
קוגל פירותי של המערוך המקפץ

כנסו לקובץ..ותהנו....גילה
 

ninga 3

New member
קיגל ירושלמי של מרילין

כנסו לקובץ...ותהנו....גילה
 

ninga 3

New member
הקיגל של השריף - קיגל תפו"א נהדר

כנסו לקובץ...ותהנו....גילה
 

ninga 3

New member
קרטופל קוגל ממאה שערים

כנסו לקובץ...ותהנו....גילה
 

רותי410

New member
אחלה דברים העלית לנו, גילה!

נראה לי שאני אגנוב לי את המתכון של מרילין ושל השריף.
חן-חן.
יש לי ספר פשטידות עולמיות של רות סירקיס.
יש שם יופי של מתכונים - אבל הם כוללים גם פוקצ'ה, קישים וטארטים.
אפשר להכניס גם אותם לקטגוריה הזאת?
 

לינדה7

New member
רותי כנסי למשרדי בבקשה


את המתכונים לכל סוגי הבצקים מלוחים נעלה בפינה אחרת ..

מכיון שאת השרשור לפשטידות אני מעלה אותם להודעות מובחרות !!

תעלי איזה מתכון למתכון הימי ..מחכה


לינדה
 

רותי410

New member
טוב, קיבלתי את ההערה (רק אל תעמידי

אותי בפינה)
אבל הבאתי כאן מתכון ללזניה - אני מחשיבה את זה כפשטידה - סוג של...
נבדוק מה להכניס במתכון היומי.
יש לי יופי של מתכונים טעימים שהכנתי, רק שאין לי תמונות, אז זה לא שווה.
נראה לי שאני אלך לקורס צילום - אולי אני אפסיק לשנוא את הצילום!!!
 

רותי410

New member
לזניה פטריות

לזניה פטריות עם רוטב בשמל - גיל חובב
מצרכים
לבשמל
50 גרם חמאה
3 כפות קמח לבן
2 כוסות חלב
קורט אגוז מוסקט
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור או לבן

ללזניה
עלי לזניה
1 כוס קצ'קבל מגוררת
1 סלסילת פטריות שמפיניון
50 גרם חמאה
2 בצלים קצוצים די דק
2 שיני שום פרוסות

ההכנה
1. מכינים את הבשמל: מתיכים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות, עד שמתקבלת משחה אחידה. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את החלב בהדרגה. מערבבים כל הזמן, עד שמתקבל רוטב דליל. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ומחזירים לאש. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים אגב ערבוב מתמיד עד שמסמיך (זה לוקח כשלוש דקות). מסירים מהאש.
2. מכינים את הפטריות: מזהיבים את הבצל גרם חמאה. קוצצים את הפטריות גס ומוסיפים יחד עם השום למחבת. מטגנים עד שהנוזלים שהפרישו הפטריות מתאדים.
3. מרכיבים את הלזניה: אם משתמשים בלזניה רגילה, מבשלים את העלים לפי ההוראות שעל השקית ומסננים. אם משתמשים בלזניה ללא צורך בבישול מראש (מומלץ!) מדלגים, כמובן על הבישול, וישר מרפדים בעלים את תחתית התבנית. העלים צריכים טיפונת לחפוף זה את זה, ואם נשאר רווח בין העלים לשולי התבנית ניתן לשבור עלים כדי להשלים את הפאזל.
4. מורחים את שכבת עלי הבצק ברבע מהבשמל, מפזרים מעל שליש מתערובת הפטריות ומעליה רבע מהגבינה הצהובה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (עלי בצק, בשמל, פטריות, גבינה צהובה) ומסיימים בשכבת עלי בצק.
5. על השכבה האחרונה מורחים את שארית הבשמל ומפזרים את שארית הגבינה (בלי פטריות בשכבה העליונה).
6. אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד שהגבינה מזהיבה היטב.
7. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות, פורסים ומגישים.
 

שירהק1

New member
פשטידת כרובית-לא זוכרת מאיפה לקחתי

אבל היא אחת הטובות שיש

כרובית מפורקת לפרחים - לבשל עד שרכה אבל לא מדי. לסנן ולמעוך גס עם מזלג.

לערבב יחד:
4 ביצים
4 כפות קמח תופח
4 כפות מיונז (אני משתמשת במיוקל)
מלח ופלפל.

מערבבים את הכרובית עם הבלילה.

2 אינגליש - משמנים (תרסיס שמן) ומפזרים פירורי לחם. שופכים את הבלילה ומעל עוד קצת פירורי לחם.
לפות עד שמשחים.

מצויינת
 
למעלה